Іван Гришин та Олексій Зіневич хочуть запустити «ПравдаТУТ Київ» на частоті каналу «КРТ Київ»

Іван Гришин та Олексій Зіневич хочуть запустити «ПравдаТУТ Київ» на частоті каналу «КРТ Київ»

15 Червня 2017
5995
15 Червня 2017
17:23

Іван Гришин та Олексій Зіневич хочуть запустити «ПравдаТУТ Київ» на частоті каналу «КРТ Київ»

5995
Партнером Івана Гришина в купівлі телерадіокомпаній «Академія» і «Сатурн», які володіють ефірною частотою в Києві та мовлять під назвою «КРТ Київ», виступає Олексій Зіневич – власник провайдера «Бест» і кабельного телеканалу «Погляд» з Бучі та Ірпеня. Про це «Детектору медіа» повідомив Іван Гришин.
Іван Гришин та Олексій Зіневич хочуть запустити «ПравдаТУТ Київ» на частоті каналу «КРТ Київ»
Іван Гришин та Олексій Зіневич хочуть запустити «ПравдаТУТ Київ» на частоті каналу «КРТ Київ»

Олексій Зіневич підтвердив цю інформацію. За його словами, вони разом з Іваном Гришиним придбали ТРК «Академія» і ТРК «Сатурн». У єдиному державному реєстрі вже відображено нового власника ТРК «Академія». Невдовзі там з’явиться інформація і про нового власника ТРК «Сатурн».

«Ми вже купили ці компанії. Я виступаю інвестором. Сума угоди – це конфіденційна інформація», - повідомив «Детектору медіа» Олексій Зіневич.

ТРК «Академія» і ТРК «Сатурн» ділять одну частоту в Києві – 27 ТВК («Академія» має 16 годин ефіру, «Сатурн» - 8 годин). Попереднім власником обох телерадіокомпаній було ТОВ «ТЛС-100», що належить Ларисі Васильєвій – дружині політика, народного депутата кількох скликань, екс-генпрокурора Геннадія Васильєва. За ліцензією дві компанії мають логотипи «КРТ Київ» і «КРТ Місто», тобто фактично об’єднані в один телеканал.

Нові власники планують запустити на частоті 27 ТВК телеканал «ПравдаТУТ Київ». «Це буде окремий канал, на якому виходитиме контент з телеканалу ПравдаТУТ (власником і директором виступає Іван Гришин. – ДМ) та з мого телеканалу Погляд», – розповів пан Зіневич.

Олексій Зіневич також пояснив, у чому полягають відмінності між телеканалами «ПравдаТУТ» і «Погляд»: «“ПравдаТУТ” – це в основному новини. А мені більше подобається продакшн, виробництво різних передач, які потребують більших ресурсів. Якщо “ПравдаТУТ” працює в режимі самоокупності, продаючи рекламу, то на “Погляді” фінансування від рекламодавців немає. Я вкладаю власні кошти, завів свої бізнеси як рекламодавців. На найближчі два роки я не бачу потреб у зовнішньому фінансуванні».

Крім запуску спільного з Іваном Гришиним проекту «ПравдаТУТ Київ» Олексій Зіневич планує розвивати мовлення свого телеканалу «Погляд», який 1 червня отримав ліцензію Нацради на кабельне мовлення в мережі провайдера «Бест». «Ми плануємо розвивати присутність в інших кабельних мережах, розповсюджуватися по IP, плануємо заходити в Т2 (є різні варіанти для цього), отримувати супутникову ліцензію, але дещо пізніше (поки що ми не виробляємо достатню кількість контент). Взагалі основний наголос нашого каналу – на власному контенті. У нас уже є п’ять знімальних груп, є відділ новин і відділ продакшну. Ми купили приміщення в центрі Бучі площею більше 1000 кв м і будуємо там студію», - розповів пан Зіневич.

За його словами, телеканали «ПравдаТУТ» і «Погляд» не планують брати роялті з провайдерів і будуть розповсюджуватися безкоштовно.

Олексій Зіневич крім каналу «Погляд» володіє провайдером кабельного телебачення та інтернету «Бест», чия мережа охоплює міста і селища міського типу Ірпінь, Буча, Вишневе, Боярка, Гостомель, Коцюбинська, Вишгород, Васильків, Обухів, Українка Київської області. Також він є власником кількох інтернет-порталів і безкоштовних газет в Ірпені, Бучі, Гостомелі, Ворзелі.

Як писав «Детектор медіа», днями власник телеканалу «ПравдаТУТ» Іван Гришин купив ТОВ «ТРК “Академія”», яке володіє ліцензією на аналогове ефірне мовлення в Києві з логотипом «КРТ Київ» і ділить одну частоту з ТРК «Сатурн», яке володіє ліцензією на мовлення з логотипом «КРТ Місто». ТРК «Сатурн» нині теж перебуває в процесі зміни власника.

Телеканал «ПравдаТУТ» розпочав мовлення у 2014 році в кабельних мережах передмість Києва – Вишневого, Боярки та Софіївської Борщагівки. Директором і власником телеканалу (ТОВ «Інформаційне агентство "Правдатут"») є Іван Гришин – бізнесмен, громадський діяч і політик з Вишневого, який на місцевих виборах балотувався до Київської обласної ради за списком партії «Нові обличчя», але не пройшов.

Восени 2015 року телеканал «ПравдаТУТ» отримав супутникову ліцензію, після чого почав розширювати свою присутність у кабельних мережах по всій Україні. У листопаді 2016 року «ПравдаТУТ» потрапив до локального київського мультиплексу компанії «Ера продакшн», отримавши право мовити в цифровому ефірі Києва на 41 ТВК.

На початку лютого 2017 року львівське ТОВ «Правдатут Львів медіа», кінцевим бенефіціаром якого є Іван Гришин, придбало в холдингу «Вести Украина» компанію «Мультиплексресурс», яка володіє ліцензією на місцеве цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 у Львові з логотипом «Захід новини». 30 березня Нацрада дозволила ТОВ «Мультиплексресурс» змінити логотип «Захід новини» на «ПравдаТУТ Львів» і внесла відповідні зміни до його ліцензії. Відтак, телеканал «ПравдаТУТ» розпочав цифрове ефірне мовлення у Львові.

Також 30 березня телеканал «ПравдаТУТ» отримав дозвіл Нацради на тимчасове цифрове ефірне мовлення у місті Волноваха Донецької області в локальному мультиплексі на 22 ТВК.

18 травня Нацрада оголосила попередження телеканалу «ПравдаТУТ» за його супутниковою ліцензією (ТОВ «Інформаційне агентство “Правдатут”») за показ фільмів без дотримання авторських прав.

1 червня Нацрада проліцензувала інформаційно-розважальний кабельний телеканал «Погляд» з міста Буча. Власником і директором телеканалу «Погляд» є Олексій Зіневич. Він же разом зі своєю родиною володіє провайдером «Бест», у мережах якого за ліцензією мовить «Погляд».

На фото: Олексій Зіневич

Фото: "Моя Київщина"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5995
Читайте також
20.12.2019 12:55
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 300
01.06.2017 17:27
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 761
03.04.2017 15:00
Мар'яна Закусило
12 153
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду