Іван Гришин вибув зі співвласників каналу «ПравдаТУТ Львів»

Іван Гришин вибув зі співвласників каналу «ПравдаТУТ Львів»

11 Січня 2020
6321
11 Січня 2020
17:45

Іван Гришин вибув зі співвласників каналу «ПравдаТУТ Львів»

6321
Канал належить співвласникам будівельної фірми «Лев девелопмент».
Іван Гришин вибув зі співвласників каналу «ПравдаТУТ Львів»
Іван Гришин вибув зі співвласників каналу «ПравдаТУТ Львів»

Засновник мережі телеканалів «ПравдаТУТ» Іван Гришин вибув із числа кінцевих бенефіціарів ТОВ «Мультиплексресурс», яке володіє цифровою ліцензією на мовлення у Львові каналу «ПравдаТУТ Львів».

Кінцевих бенефіціарних власників у компанії залишилося двоє: Олександр Островський і Василь Левицький. Вони володіють ТОВ «Мультиплексресурс» через ТОВ «Телеканал ПравдаТУТ Львів». Олександр Островський і Василь Левицький – співвласники будівельної фірми «Лев девелопмент», а пан Островський ще й очолює громадську організацію «Громадський актив Віктора Анушкевичуса» (колишнього мера Івано-Франківська).

Зміни в структурі власності компанії відбулися 3 грудня, а 9 січня новий склад кінцевих бенефіціарів зафіксувала в ліцензії каналу Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. Директором компанії залишається Марія Гричко.

Нагадаємо, ТОВ «Мультиплексресурс» з концепцією нового регіонального інформаційного каналу «Захід новини» виграло місце в мультиплексі МХ-5 у Львові на повторному цифровому конкурсі у вересні 2012 року. Тоді ж місце в МХ-5 у Києві з логотипом «Всі новини» отримало ТОВ «Медіамережі». Через рік, у жовтні 2013 року, власником обох телекомпаній став холдинг «Мультимедіа інвест груп» (згодом перейменований на «Вести Украина»), який хотів запустити на базі двох місцевих цифрових каналів і супутникового телеканалу UBR власний канал «Вести TV». Але плани із запуску телеканалу «Вести TV» так і не було реалізовано.

На початку лютого 2017 року ТОВ «Мультиплексресурс» було продано львівському ТОВ «Правдатут Львів медіа», яким порівну володіли двоє співвласників: Іван Гришин (засновник телеканалу «ПравдаТУТ» з Київської області) і Анатолій Свирида. Але кінцевим бенефіціаром ТОВ «Мультиплексресурс» при цьому виступав тільки пан Гришин. Навесні 2017 року канал «Захід новини» переформатувався на «ПравдаТУТ Львів».

У лютому 2018 року власником ТОВ «Мультиплексресурс» замість ТОВ «ПравдаТУТ Львів медіа» стало ТОВ «Телеканал ПравдаТУТ Львів», а кінцевими бенефіціарними власниками – Іван Гришин, Олександр Островський і Василь Левицький. У вересні 2018 року компанія брала участь у конкурсі Нацради, претендуючи на три цифрові частоти у Львівській області, але програла. У своїй презентації представники «ПравдаТУТ Львів» наголошували, що вони «перебороли спробу рейдерського захоплення».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6321
Читайте також
20.12.2019 12:55
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 301
03.04.2017 15:00
Мар'яна Закусило
12 154
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Назар
1332 дн. тому
Забули сайт каналу ПравдаТУТ Львів вказати https://pravdatutlviv.com/
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду