Олександр Ткаченко у відповідь Нацраді: «1+1» не є активом «Приватбанку» та не має там кредитів

Олександр Ткаченко у відповідь Нацраді: «1+1» не є активом «Приватбанку» та не має там кредитів

29 Грудня 2016
6105
29 Грудня 2016
13:00

Олександр Ткаченко у відповідь Нацраді: «1+1» не є активом «Приватбанку» та не має там кредитів

6105
Генеральний директор групи «1+1 медіа» і телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко заявляє, що канал «1+1» не є активом «Приватбанку», у телекомпанії немає ані кредитів, ані боргових зобов’язань перед банком.
Олександр Ткаченко у відповідь Нацраді: «1+1» не є активом «Приватбанку» та не має там кредитів
Олександр Ткаченко у відповідь Нацраді: «1+1» не є активом «Приватбанку» та не має там кредитів

Про це Олександр Ткаченко повідомив «Детектору медіа» у відповідь на коментар голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка щодо невидачі каналу «1+1» бланку продовженої ліцензії на ефірне аналогове мовлення.

«Для нас стало несподіванкою дізнатися, що голова Нацради пов'язує ситуацію продовження ліцензії каналу “1+1” з націоналізацією “ПриватБанку”. У нашій країні існує механізм націоналізації банку, але, слава Богу, немає механізмів націоналізації телеканалів. Коментар пана Артеменка підтверджує, що у держави є інтерес до активів каналу “1+1”. Я повторно заявляю, що канал “1+1” не є активом “ПриватБанку”. У ТОВ “ТРК Студія 1+1» немає ні кредитів, ні боргових зобов’язань перед “ПриватБанком”. У приватних розмовах я не одноразово отримував інформацію, що з боку АП здійснюється тиск на Нацраду. Пов'язую це з тим, що перед виборами АП не вигідно мати непідконтрольний ресурс», - сказав пан Ткаченко.

Він зауважив, що в законодавчих нормах немає інформації, що ліцензіат повинен чекати місяць отримання документа про пролонгацію ліцензії (у Нацраді кажуть, що мають строк до 23 січня для видачі «1+1» бланку продовженої ліцензії). Тому керівник «1+1» вважає, що регулятор мав видати бланк ліцензії 29 грудня. «Нацраді нічого не заважало видати нам ліцензію сьогодні, але цього не відбувається. А відбуваються розмови на тему "будьте лояльнішими Президенту", почекайте, дайте той документ чи інший... Ми подали пакет документів з усією необхідною інформацією 6 місяців тому. Зараз, як бачимо, відбувається підміна понять, і в нас усі підстави для побоювань, що Нацрада може скасувати прийняте раніше нею рішення. Запит пані Фіщук (який формально ми так і не отримали) про кінцевого бенефіціара не більш ніж виверт, який не може впливати на факт видачі нам ліцензії», - заявив пан Ткаченко.

Нагадаємо, 29 грудня 2016 року в «1+1» завершується строк дії ліцензії на аналогове мовлення обсягом 15 годин на добу на мережі передавачів колишнього УТ-2. 15 грудня Нацрада ухвалила рішення переоформити і продовжити цю ліцензію «1+1». Згідно із законом продовжена ліцензія видається не раніше останнього дня строку дії старої ліцензії.

У ніч на 29 грудня телеканал «1+1» оприлюднив звернення до президента, голови Верховної Ради, прем'єр-міністра зі звинуваченням Нацради у спробі позбавити канал ліцензії нібито за вказівкою Адміністрації Президента. Керівництво «1+1» стверджує, що має інформацію про намагання скасувати рішення Нацради і здійснити «рейдерське захоплення» каналу. Також у заяві йдеться про загрозу «призначення якогось нового стороннього керівництва каналу».

Голова Нацради Юрій Артеменко в коментарі «Детектору медіа» пояснив, що у зв’язку з націоналізацією «Приватбанку» Нацрада після ухвалення рішення про продовження ліцензії запитала в каналу «1+1» оновлені дані про кінцевих бенефіціарів. Тимчасом як канал вимагав чимшвидше видати йому бланк продовженої ліцензії. У Нацраді вважають, що мають видати «1+1» бланк ліцензії протягом 30 днів з моменту сплати каналом ліцензійного збору – тобто до 23 січня.

За даними джерел «Детектора медіа», «1+1» надав Нацраді дані про кінцевих бенефіціарів, не підтверджених у повній мірі документально. Тому регулятор подав запит щодо додаткових документів. Нацрада має на це повноваження згідно з нормами законодавства про прозорість медіавласності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6105
Читайте також
31.01.2017 18:35
Гала Скляревська
13 108
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду