Адміністрація Президента сподівається, що «1+1» виконає вимоги закону щодо кінцевих бенефіціарів

Адміністрація Президента сподівається, що «1+1» виконає вимоги закону щодо кінцевих бенефіціарів

29 Грудня 2016
3506
29 Грудня 2016
14:56

Адміністрація Президента сподівається, що «1+1» виконає вимоги закону щодо кінцевих бенефіціарів

3506
Адміністрація Президента України відреагували на заяву каналу «1+1» про нібито спробу позбавити його ліцензії. Коментар пресс-служби АП надійшов на адресу «Детектора медіа».
Адміністрація Президента сподівається, що «1+1» виконає вимоги закону щодо кінцевих бенефіціарів
Адміністрація Президента сподівається, що «1+1» виконає вимоги закону щодо кінцевих бенефіціарів

В АП наголосили, що Нацрада є незалежним органом. «І ніхто, в тому числі і в Адміністрації Президента, не втручається в її діяльність, як в питаннях видачі ліцензій, так і їх позбавлення», - йдеться в повідомленні.

В АП висловили сподівання, що Нацрада та менеджмент каналу «1+1» в стислі терміни та «без недоречної тут політизації» здійснять технічну процедуру обміну всіма належними документами. «В тому числі і тими, які задовольняють вимоги закону щодо кінцевих бенефіціарів. Закон є закон», - акцентувала прес-служба АП.

В АП не мають жодних сумнівів, що роботі каналу «1+1» нічого не загрожує «і він продовжить радувати глядачів якісним телевізійним продуктом».

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що негативно сприймає можливість утисків «1+1» шляхом позбавлення його ліцензії. «Абсолютно негативно сприймаю навіть інформацію про те, що можуть бути якісь утиски. Наскільки я розумію, то сьогодні загроз невидачі ліцензії немає, як мене поінформували. Якщо немає загрози, то будемо вважати, що було непорозуміння», — цитує пана Гройсмана «112 Україна».

Нагадаємо, 29 грудня 2016 року в «1+1» завершується строк дії ліцензії на аналогове мовлення обсягом 15 годин на добу на мережі передавачів колишнього УТ-2. 15 грудня Нацрада ухвалила рішення переоформити і продовжити цю ліцензію «1+1». Згідно із законом продовжена ліцензія видається не раніше останнього дня строку дії старої ліцензії.

У ніч на 29 грудня телеканал «1+1» оприлюднив звернення до президента, голови Верховної Ради, прем'єр-міністра зі звинуваченням Нацради у спробі позбавити канал ліцензії нібито за вказівкою Адміністрації Президента. Керівництво «1+1» стверджує, що має інформацію про намагання скасувати рішення Нацради і здійснити «рейдерське захоплення» каналу. Також у заяві йдеться про загрозу «призначення якогось нового стороннього керівництва каналу».

Голова Нацради Юрій Артеменко в коментарі «Детектору медіа» пояснив, що у зв’язку з націоналізацією «Приватбанку» Нацрада після ухвалення рішення про продовження ліцензії запитала в каналу «1+1» оновлені дані про кінцевих бенефіціарів. Тимчасом як канал вимагав чимшвидше видати йому бланк продовженої ліцензії. У Нацраді вважали, що мають видати «1+1» бланк ліцензії протягом 30 днів з моменту сплати каналом ліцензійного збору – тобто до 23 січня.

Реагуючи на коментар пана Артеменка, генеральний директор групи «1+1 медіа» і телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко заявив, що канал «1+1» не є активом «Приватбанку», у телекомпанії немає ані кредитів, ані боргових зобов’язань перед банком. На його думку, «коментар пана Артеменка підтверджує, що у держави є інтерес до активів каналу “1+1”».

Згодом Нацрада на своєму сайті повідомила, що «1+1» має отримати бланк продовженої ліцензії не пізніше ніж 6 січня 2017 року.

За даними джерел «Детектора медіа», «1+1» надав Нацраді дані про кінцевих бенефіціарів, не підтверджених у повній мірі документально. Тому регулятор подав запит щодо додаткових документів. Нацрада має на це повноваження згідно з нормами законодавства про прозорість медіавласності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3506
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Юрій
2630 дн. тому
А, з якого це дива взагалі ота "нацзрада" старих пенсіонерів совкового штибу приколупалася до каналу "1+1", коли спокійно собі транслюються канали олігархів, ще і роздмухуючи на них сепаратистські погляди, та надаючи ефір тим бувшим регіоналам, з їх зверненнями, за якими вже давно в’язниця плаче. А під час війни, коли так потрібен кожний патріотичний голос, то обмежувати найбільш доступне аналогове телебачення, переводом його на цифрове, то це вже повна дурість, яка грає тільки на користь ворогові з його вільним поширенням його пропаганди.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду