«1+1» має отримати бланк ліцензії не пізніше 6 січня – Нацрада

«1+1» має отримати бланк ліцензії не пізніше 6 січня – Нацрада

29 Грудня 2016
1961
29 Грудня 2016
14:48

«1+1» має отримати бланк ліцензії не пізніше 6 січня – Нацрада

1961
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на своєму сайті повідомила, що «Студія “1+1”» має отримати бланк продовженої ліцензії не пізніше ніж 6 січня 2017 року.
«1+1» має отримати бланк ліцензії не пізніше 6 січня – Нацрада
«1+1» має отримати бланк ліцензії не пізніше 6 січня – Нацрада

Такою є офіційна реакція регуляторного органу на звинувачення каналом «1+1» Нацради в спробі позбавити «1+1» ліцензії нібито за вказівкою Адміністрації Президента. Раніше в коментарі «Детектору медіа» голова Нацради Юрій Артеменко називав інший кінцевий строк видачі бланку продовженої ліцензії – 23 січня.

Нацрада нагадала, що 15 грудня прийняла рішення про переоформлення та продовження на 7 років ліцензії «1+1» на аналогове мовлення.

«Згідно зі статтею 33 Закону України “Про телебачення та радіомовлення” бланк ліцензії на мовлення з продовженим строком дії вручається ліцензіату НЕ РАНІШЕ ніж в останній робочий день строку дії попередньої ліцензії за умови сплати ліцензійного збору  - тобто не раніше 29 грудня. Відповідно до статті 32 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” передбачено, що бланк ліцензії має бути виданий заявнику після внесення ним ліцензійного збору, що підтверджується відповідним документом органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів. Таким документом для Національної ради є виписка Державної казначейської служби України, яка була отримана 26.12.2016 року. Резюмуючи – “Студія “1+1” має отримати бланк ліцензії не пізніше ніж 06 січня 2017 року», - йдеться в офіційному роз’ясненні Нацради.

Водночас Нацрада поінформувала, що звернулася до «1+1» з листом про підтвердження того, що кінцевий бенефіціарний власник каналу не змінився.

Регулятор закликав не шукати в усьому політичну складову.

Нагадаємо, 29 грудня 2016 року в «1+1» завершується строк дії ліцензії на аналогове мовлення обсягом 15 годин на добу на мережі передавачів колишнього УТ-2. 15 грудня Нацрада ухвалила рішення переоформити і продовжити цю ліцензію «1+1». Згідно із законом продовжена ліцензія видається не раніше останнього дня строку дії старої ліцензії.

У ніч на 29 грудня телеканал «1+1» оприлюднив звернення до президента, голови Верховної Ради, прем'єр-міністра зі звинуваченням Нацради у спробі позбавити канал ліцензії нібито за вказівкою Адміністрації Президента. Керівництво «1+1» стверджує, що має інформацію про намагання скасувати рішення Нацради і здійснити «рейдерське захоплення» каналу. Також у заяві йдеться про загрозу «призначення якогось нового стороннього керівництва каналу».

Голова Нацради Юрій Артеменко в коментарі «Детектору медіа» пояснив, що у зв’язку з націоналізацією «Приватбанку» Нацрада після ухвалення рішення про продовження ліцензії запитала в каналу «1+1» оновлені дані про кінцевих бенефіціарів. Тимчасом як канал вимагав чимшвидше видати йому бланк продовженої ліцензії. У Нацраді вважали, що мають видати «1+1» бланк ліцензії протягом 30 днів з моменту сплати каналом ліцензійного збору – тобто до 23 січня.

Реагуючи на коментар пана Артеменка, генеральний директор групи «1+1 медіа» і телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко заявив, що канал «1+1» не є активом «Приватбанку», у телекомпанії немає ані кредитів, ані боргових зобов’язань перед банком. На його думку, «коментар пана Артеменка підтверджує, що у держави є інтерес до активів каналу “1+1”».

За даними джерел «Детектора медіа», «1+1» надав Нацраді дані про кінцевих бенефіціарів, не підтверджених у повній мірі документально. Тому регулятор подав запит щодо додаткових документів. Нацрада має на це повноваження згідно з нормами законодавства про прозорість медіавласності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1961
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду