«1+1 медіа» вважає перевірки у приміщеннях ТОВ «Поділ Нерухомість» тиском на медіагрупу

«1+1 медіа» вважає перевірки у приміщеннях ТОВ «Поділ Нерухомість» тиском на медіагрупу

6 Вересня 2017
2723
6 Вересня 2017
17:10

«1+1 медіа» вважає перевірки у приміщеннях ТОВ «Поділ Нерухомість» тиском на медіагрупу

2723
У справі про розкрадання коштів у «Приватбанку» Печерський районний суд Києва дозволив слідчому Генеральної прокуратури України здійснити огляд будівлі ТОВ «Поділ Нерухомість», де розташовані офіси «1+1 медіа» та телеканалу ТЕТ. У медіагрупі це розцінюють, як спробу тиску
«1+1 медіа» вважає перевірки у приміщеннях ТОВ «Поділ Нерухомість» тиском на медіагрупу
«1+1 медіа» вважає перевірки у приміщеннях ТОВ «Поділ Нерухомість» тиском на медіагрупу

Як повідомляють ЗМІ, у матеріалах суду від 28 серпня йдеться, що слідчий ГПУ просив суд дати дозвіл на огляд житло-офісного будинку із вбудовано-прибудованими приміщеннями й підземним паркінгом ТОВ «Поділ Нерухомість» загальною площею 10, 8 тис кв. м, що розташований в Києві на вул. Кирилівська, 23, де знаходяться офіси медіахолдингу «1+1 медіа» та телеканалу ТЕТ .

Як зазначено, у травні 2014 року Національний банк і «Поділ Нерухомість» уклали іпотечний договір із забезпечення вимог НБУ як іпотекотримач за договором рефінансування від 3 березня 2009 року. Предметом іпотеки виступила зазначена будівля.

Під час розслідування за фактом зловживання службовим становищем і заволодіння посадовими особами «Приватбанку» чужим майном слідство призначило комплексно-комісійну оціночно-будівельну, оціночно-земельну й товарознавчу експертизи зазначеної будівлі. Для проведення огляду будівлі «Поділ Нерухомість» слідство клопотало про організацію безперешкодного доступу до об'єкта й належні умови роботи під час огляду. 28 серпня суд задовольнив клопотання слідства.

У коментарі «Детектору медіа» прес-служба «1+1 медіа» підтвердила, що медіагрупа дійсно орендує приміщення у «Поділ Нерухомість» по вул.Кирилівська, 23 і минулого тижня орендодавець проінформував холдинг про ситуацію з НБУ.

«Відразу після цього, ми, як орендар, який авансував орендну плату до кінця березня 2018 року, направили листа до НБУ з проханням роз’яснити ситуацію та перспективи її розвитку. Відповідь досі не отримали», – повідомила прес-служба.

За повідомленням «1+1 медіа, «Поділ Нерухомість» звертатиметься до слідчих за роз’ясненнями: «В той самий час, щодо ситуації з Генпрокуратурою, хочемо повідомити, що відповідно до інформації від ТОВ «Поділ-Нерухомість» компанія не чинила жодного супротиву та сприяла допущенню посадових осіб до всіх приміщень, в цьому році таких перевірок вже було кілька, про що складені відповідні акти. «Поділ-Нерухомість» направляє лист до слідчих органів з проханням роз’яснити ситуацію».

«Окрім того, «1+1 медіа» вважає, що перебіг подій навколо приміщення та дивні дії слідчих органів дають нам підстави вважати, що готується чергова спроба тиску на медіагрупу», – прокоментувала прес-служба «1+1 медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2723
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду