Animagrad планує до 2019 року випустити в прокат три повнометражні мультфільми

Animagrad планує до 2019 року випустити в прокат три повнометражні мультфільми

24 Вересня 2015
7457
24 Вересня 2015
16:59

Animagrad планує до 2019 року випустити в прокат три повнометражні мультфільми

7457
Animagrad планує до 2019 року випустити в прокат три повнометражні мультфільми
Animagrad планує до 2019 року випустити в прокат три повнометражні мультфільми

Українська анімаційна студія Animagrad, що входить до складу групи компаній Film.ua Group, працює над пакетом повнометражних мультфільмів і лінійкою анімаційних серіалів. Зокрема, до 2019 року планується випустити в прокат три повнометражні мультфільми. Про це повідомляє прес-служба Film.ua.

 

У Film.ua Group сформовано програму розвитку анімаційного напрямку діяльності на найближчі п'ять років, якою передбачається випускати по одному повнометражному мультфільму на рік.

 

«Film.ua Group розцінює анімацію як важливий стратегічний напрямок у своєму розвитку. Незважаючи на те, що виробництво мультиплікаційного контенту вимагає великих вкладень, при системному підході і початковій орієнтації на зовнішні ринки, воно не тільки здатне повернути інвестиції, а й принести чималий прибуток. Світовий досвід показує: якісний анімаційний контент легко адаптується для будь-яких ринків, оскільки говорить з глядачем універсальною мовою образів», - йдеться в повідомленні.

 

На сьогоднішній момент у виробництві студії Animagrad перебувають три повнометражних проекти:

 

- «Руслан і Людмила» (англійська назва The Stolen Princess). Сценарій написано за мотивами поеми Олександра Пушкіна. Робота триває з 2013 року. Реліз планується на 2016-2017 рік.

 


- «Мавка. Лісова пісня» (переміг у пітчингу проектів для копродукції в рамках медіафоруму Kiev Media Week). Сценарій засновано на драмі Лесі Українки «Лісова пісня». Реліз планується на 2017-2018 рік.

 


- «Снігова республіка». Оригінальна розробка студії Animagrad. Реліз планується на 2018-2019 рік.

 

 

У розробці в Animagrad ще кілька анімаційних повнометражних проектів. У тому числі «Роксолана» - казкова передісторія зустрічі Роксолани і турецького султана, і «Робінзон» - сучасна інтерпретація історії про людину, яка зуміла вижити на безлюдному острові.

 

Крім того, як писала «Детектор медіа», до участі в шостому пітчингу Держкіно, який не відбувся, був відібраний ще й проект повнометражного мультфільму студії Animagrad «Легенди Трипілля».

 

У студії Animagrad працюють українські аніматори, а до написання сценаріїв студія залучає українських і російських сценаристів, а також сценаристів і консультантів з Голлівуду.

 

«Анімація - один з найбільш затребуваних і успішних трендів у сучасному кіносвіті, - зауважує креативний продюсер Film.ua Group Анна Єлісеєва. - Нам це цікаво і з точки зору бізнесу, і з точки зору розвитку вітчизняної анімації. Та й у цілому, створення якісного сімейного продукту - дуже правильна справа, нею нескінченно цікаво займатися. В Україні ми хочемо бути першими, хто зоре це поле». 

 

Нагадаємо, у грудні 2014 року співзасновник Film.ua Group Сергій Созановський заявив, що його компанія планує щороку випускати повнометражний фільм та декілька анімаційних серіалів. У вересні 2015-го під час конференції «Кінобізнес» на медіафорумі Kiev Media Week директор студії Animagrad Єгор Олесов оголосив, що починаючи з 2016 року Animagrad планує випускати щорічно по одній повнометражній анімаційній картині в прокат, причому не лише в локальний (Україна, Росія, Казахстан), а й у міжнародний. А продюсер Film.ua Group Ірина Костюк повідомила «Детектор медіа», що група компаній Film.ua Group має в роботі чи на стадії розробки п'ять-шість анімаційних проектів.

 

Як відомо, за роки незалежності в прокат вийшов лише один повнометражний український мультфільм - «Бабай» виробництва студії «Укранімафільм» (2014 рік).

 

Тим часом улітку 2015 року генеральний продюсер групи компаній Star Media Владислав Ряшин оголосив, що починаючи з 2016 року Star Media буде випускати по одному повнометражному анімаційному проект у на рік.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7457
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду