detector.media
24.09.2015 16:59
Animagrad планує до 2019 року випустити в прокат три повнометражні мультфільми
Animagrad планує до 2019 року випустити в прокат три повнометражні мультфільми

Українська анімаційна студія Animagrad, що входить до складу групи компаній Film.ua Group, працює над пакетом повнометражних мультфільмів і лінійкою анімаційних серіалів. Зокрема, до 2019 року планується випустити в прокат три повнометражні мультфільми. Про це повідомляє прес-служба Film.ua.

 

У Film.ua Group сформовано програму розвитку анімаційного напрямку діяльності на найближчі п'ять років, якою передбачається випускати по одному повнометражному мультфільму на рік.

 

«Film.ua Group розцінює анімацію як важливий стратегічний напрямок у своєму розвитку. Незважаючи на те, що виробництво мультиплікаційного контенту вимагає великих вкладень, при системному підході і початковій орієнтації на зовнішні ринки, воно не тільки здатне повернути інвестиції, а й принести чималий прибуток. Світовий досвід показує: якісний анімаційний контент легко адаптується для будь-яких ринків, оскільки говорить з глядачем універсальною мовою образів», - йдеться в повідомленні.

 

На сьогоднішній момент у виробництві студії Animagrad перебувають три повнометражних проекти:

 

- «Руслан і Людмила» (англійська назва The Stolen Princess). Сценарій написано за мотивами поеми Олександра Пушкіна. Робота триває з 2013 року. Реліз планується на 2016-2017 рік.

 


- «Мавка. Лісова пісня» (переміг у пітчингу проектів для копродукції в рамках медіафоруму Kiev Media Week). Сценарій засновано на драмі Лесі Українки «Лісова пісня». Реліз планується на 2017-2018 рік.

 


- «Снігова республіка». Оригінальна розробка студії Animagrad. Реліз планується на 2018-2019 рік.

 

 

У розробці в Animagrad ще кілька анімаційних повнометражних проектів. У тому числі «Роксолана» - казкова передісторія зустрічі Роксолани і турецького султана, і «Робінзон» - сучасна інтерпретація історії про людину, яка зуміла вижити на безлюдному острові.

 

Крім того, як писала «Детектор медіа», до участі в шостому пітчингу Держкіно, який не відбувся, був відібраний ще й проект повнометражного мультфільму студії Animagrad «Легенди Трипілля».

 

У студії Animagrad працюють українські аніматори, а до написання сценаріїв студія залучає українських і російських сценаристів, а також сценаристів і консультантів з Голлівуду.

 

«Анімація - один з найбільш затребуваних і успішних трендів у сучасному кіносвіті, - зауважує креативний продюсер Film.ua Group Анна Єлісеєва. - Нам це цікаво і з точки зору бізнесу, і з точки зору розвитку вітчизняної анімації. Та й у цілому, створення якісного сімейного продукту - дуже правильна справа, нею нескінченно цікаво займатися. В Україні ми хочемо бути першими, хто зоре це поле». 

 

Нагадаємо, у грудні 2014 року співзасновник Film.ua Group Сергій Созановський заявив, що його компанія планує щороку випускати повнометражний фільм та декілька анімаційних серіалів. У вересні 2015-го під час конференції «Кінобізнес» на медіафорумі Kiev Media Week директор студії Animagrad Єгор Олесов оголосив, що починаючи з 2016 року Animagrad планує випускати щорічно по одній повнометражній анімаційній картині в прокат, причому не лише в локальний (Україна, Росія, Казахстан), а й у міжнародний. А продюсер Film.ua Group Ірина Костюк повідомила «Детектор медіа», що група компаній Film.ua Group має в роботі чи на стадії розробки п'ять-шість анімаційних проектів.

 

Як відомо, за роки незалежності в прокат вийшов лише один повнометражний український мультфільм - «Бабай» виробництва студії «Укранімафільм» (2014 рік).

 

Тим часом улітку 2015 року генеральний продюсер групи компаній Star Media Владислав Ряшин оголосив, що починаючи з 2016 року Star Media буде випускати по одному повнометражному анімаційному проект у на рік.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY