Сайт «Вестей» змінив домен. У редакції пояснили це спробами блокування та тиском на холдинг

Сайт «Вестей» змінив домен. У редакції пояснили це спробами блокування та тиском на холдинг

4 Листопада 2014
4177
4 Листопада 2014
11:02

Сайт «Вестей» змінив домен. У редакції пояснили це спробами блокування та тиском на холдинг

4177
Сайт «Вестей» змінив домен. У редакції пояснили це спробами блокування та тиском на холдинг
Сайт «Вестей» змінив домен. У редакції пояснили це спробами блокування та тиском на холдинг

Інтернет-видання «Вести» (сайт однойменної газети) наприкінці вересня змінило доменне ім'я vesti.ua на vesti-ukr.com. При спробі зайти на старий домен відбувається переадресація на новий.

 

У прес-службі газети «Вести» цю зміну пояснили тиском на холдинг (газета «Вести» входить до складу медіахолдингу «Мультимедіа інвест груп») та хакерські атаки.

 

«Дійсно сайт змінив домен, це пов'язано з постійним тиском, який чиниться на холдинг та його видання, а також спробами "покласти" або заблокувати сайт, які були здійснені в момент проведення захоплення офісу в травні та вересні цього року», - заявили в прес-службі.

 

Раніше газета «Вести» змінила засновника і видавця: з 1 серпня замість ТОВ «Вісті Мас-Медіа» ним стало ТОВ «Інновація і рішення». Пізніше в нового видавця змінився кінцевий власник: замість Андрія Кошевого ним стала кіпрська компанія IG Media Ltd («АйДжи Медіа Лтд») з міста Нікосія. А розмір статутного фонду компанії збільшився з 19 млн до 40 млн грн.

 

Нагадаємо, 22 травня податкова арештувала рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа» та його гендиректора Ігоря Гужви. Податкова міліція заявила, що розслідує причетність ТОВ «Вісті Мас-Медіа» до незаконної конвертаційної діяльності. Водночас холдинг «Мультимедіа інвест груп» (до якого входить газета «Вести) заявив про тиск з боку влади.

 

Під час обшуку в офісі редакції газети «Вести» було знайдено 1,5 мільйони гривень готівкою, 313 тисяч гривень було арештовано на рахунку Ігоря Гужви, ще 97 тисяч - на рахунку ТОВ «Вісті Мас-Медіа».

 

Згодом у податковій пояснили, що в газеті «Вести» проводився обшук, а не планова податкова перевірка, проведення яких було заборонено на час виборчої кампанії.

 

Колишній заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар заявила, що арешт рахунку ТОВ «Вісті Мас-Медіа» і рахунку Ігоря Гужви пов'язаний винятково з відмиванням брудних грошей «Сім'ї» колишнього президента Віктора Януковича і причетного до неї бізнесмена Сергія Курченка.

 

20 серпня Державна фіскальна служба України (колишнє Міністерство доходів і зборів України) повідомила «Детектор медіа», що Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Сумській області досі провадиться досудове слідство у кримінальному провадженні за фактом легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа».

 

11 вересня представники Служби безпеки України провели обшук у редакції газети «Вести» та друкарні «Мега-поліграф» і вилучили сервери сайту vesti.ua. Як повідомили в СБУ, ці процесуальні дії були проведені в межах кримінального провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України за поданням міської прокуратури та на підставі ухвали Печерського районного суду Києва. Головний редактор «Вестей» Ігор Гужва заявив, що холдинг оскаржуватиме дії міліції та СБУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4177
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду