У газети «Вести» змінився засновник і видавець

У газети «Вести» змінився засновник і видавець

13 Серпня 2014
11242
13 Серпня 2014
18:35

У газети «Вести» змінився засновник і видавець

11242
У газети «Вести» змінився засновник і видавець
У газети «Вести» змінився засновник і видавець

Із 1 серпня у газети «Вести» змінився засновник і видавець: замість ТОВ «Вісті мас-медіа» ним стало ТОВ «Інновація і рішення». Про це йдеться у вихідних даних газети.

 

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, ТОВ «Інновація і рішення» - нова компанія, зареєстрована 17 червня цього року. Компанія знаходиться за адресою: Київ, вул. Якіра, 10-А. Її власником і керівником (з 5 серпня) є Кошевой Андрій Костянтинович, розмір статутного фонду компанії - 19 млн грн.

 

«Це процеси, пов'язані з оптимізацією нашого внутрішнього корпоративного управління. Власник залишився попередній - це я. І, власне, інших змін не відбулося», - сказав у коментарі «Детектор медіа» головний редактор газети «Вести» Ігор Гужва, коментуючи зміни.

 

Ігор Гужва відмовився відповідати на запитання, який стосунок до газети «Вести» має Андрій Кошевой та чи пов'язана зміна структури управління з тим, що рахунки попереднього засновника і видавця - ТОВ «Вісті мас-медіа» - в травні було арештовано податковою. Пан Гужва сказав, що це питання внутрішнього корпоративного управління, які не впливають на редакційну політику і власність видання, тому він не надає розширених коментарів.

 

У відкритих джерелах в інтернеті людина на ім'я Кошевой Андрій Костянтинович фігурує як перший заступник голови правління ПАТ «Вінницягаз» (2007-2010), перший заступник директора державного підприємства «Дельта-лоцман» (2011), член правління ПАТ «Вінницягаз» (2013).

 

Раніше «Дуся» писала про те, що в липні всіх співробітників газети «Вести» звільнили й одразу переоформили працювати в іншу компанію. Тоді Ігор Гужва відмовився коментувати суть цих змін.

 

Також, судячи з вихідних даних, з 1 серпня редакція газети «Вести» змінила адресу з вулиці Червоноармійської, 6-О на вулицю Жилянську, 75 (бізнес-центр «Євразія»). Раніше головний редактор газети «Вести» Ігор Гужва, відповідаючи на запитання «Детектор медіа», чи планує редакція у зв'язку з нападом 5 липня переїжджати до нового офісу, розповів: «Ми розглядаємо різні варіанти щодо переїзду до нового офісу, як планували і до цього інциденту. Можливо, дійсно, переїдемо».

 

Нагадаємо, 22 травня, стало відомо, що податкова арештувала рахунок ТОВ «Вісті Мас-Медіа» та рахунок його директора Ігоря Гужви. Податкова міліція заявила, що розслідує причетність ТОВ «Вісті Мас-Медіа» до незаконної конвертаційної діяльності. Водночас холдинг «Мультимедіа інвест груп» (до якого входить газета «Вести) заявив про тиск з боку влади.

 

Під час обшуку в офісі редакції газети «Вести» було знайдено 1,5 мільйони гривень готівкою, 313 тисяч гривень було арештовано на рахунку генерального директора ТОВ «Вісті Мас-Медіа» Ігоря Гужви, ще 97 тисяч - на рахунку підприємства ТОВ «Вісті Мас-Медіа».

 

Згодом у податковій пояснили, що в газеті «Вести» проводився обшук, а не планова податкова перевірка, проведення яких було заборонено на час виборчої кампанії.

 

Заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар у свою чергу заявила, що арешт рахунку ТОВ «Вісті Мас-Медіа» і рахунку його генерального директора Ігоря Гужви пов'язаний винятково з відмиванням брудних грошей «Сім'ї» колишнього президента Віктора Януковича і причетного до неї бізнесмена Сергія Курченка.

 

Сайт журналістських розслідувань YanukovychLeaks стверджує, що юридичні питання, пов'язані з діяльністю медіахолдингу «Мультимедіа інвест груп», що видає безкоштовну газету «Вести», відносилися до штатних обов'язків юриста групи компаній ВЕТЕК Сергія Курченка Анни Ситник.

 

Гендиректор ТОВ «Вісті Мас-Медіа» Ігор Гужва заявив, що його компанія працювала відповідно до законодавства та не брала участі у тіньових податкових схемах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11242
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Иван
3542 дн. тому
Паршивая газетенка. Берут за бесплатно, а покупать дураков нету.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду