У газеті «Вести» проводився обшук, а не планова податкова перевірка - Міндоходів

У газеті «Вести» проводився обшук, а не планова податкова перевірка - Міндоходів

23 Травня 2014
4459

У газеті «Вести» проводився обшук, а не планова податкова перевірка - Міндоходів

4459
У газеті «Вести» проводився обшук, а не планова податкова перевірка - Міндоходів
У газеті «Вести» проводився обшук, а не планова податкова перевірка - Міндоходів

Слідчі дії щодо ТОВ «Вісті Мас-Медіа», яке видає щоденну газету «Вести», відбуваються в рамках закону і це не є плановою перевіркою ЗМІ. Якщо підприємство використовувалося в незаконних схемах, не має значення, до якого виду діяльності воно належить, зазначив перший заступник Міністерства доходів і зборів Ігор Білоус, повідомляє офіційний сайт відомства.

 

«22 травня податкова міліція проводила санкціонований судом обшук у приміщенні організації ТОВ «Вісті Мас-Медіа». Ця подія викликала значний резонанс, і я хотів би прокоментувати її. Сьогодні громадськість очікує від Міндоходів боротьби з корупційними схемами. Від нас очікують результатів. Мене про це запитують на кожній прес-конференції та на кожному інтерв'ю. Слідчі дії  відбулися в рамках нашої роботи в цьому напрямку. Редакційна політика видань, які публікує "Вісті Мас-Медіа", не має жодного відношення до розслідування діяльності цієї компанії. Вид діяльності підприємства не має значення, якщо воно використовувалося в незаконних схемах», - сказав Ігор Білоус.

 

За словами глави відомства, свобода слова - священний для демократичного суспільства принцип. Саме тому в свій час Міндоходів погодилося не проводити планових податкових перевірок засобів масової інформації на період передвиборчої кампанії.

 

«Цієї обіцянки ми дотрималися. Слідчі дії, які працівники силового блоку Міністерства проводили на території видавця газети «Вести», не були податковою перевіркою цього підприємства. Наші структури вже другий місяць розслідують незаконну діяльність деяких підприємств, і відстеженні ними грошові потоки привели їх до «Вісті Мас-Медіа». Для проведення обшуку, як це і передбачено законодавством, було отримано погодження прокурора і відповідне судове рішення. Слідство і суд покажуть, що саме відбувалося з ТОВ "Вісті Мас-Медіа" і як використовувалися гроші, отримані від сумнівних підприємств. Це - наше єдине питання до цієї компанії та її керівників», - стверджує пан Білоус.

 

Глава відомства переконаний, що в демократичній країні засоби масової інформації повинні почуватися вільно. «Нам не потрібне контрольоване одноголосся, яке ми пам'ятаємо з Радянського Союзу і яке сьогодні спостерігаємо в сусідній Росії. Кожна точка зору має право на те, щоб її висловили у публічному просторі. Проте, як керівник податкового напряму в Міндоходів і як платник податків, я вважаю, що правила гри повинні бути однаковими для всіх. Робота нашого відомства - знайти корупціонерів, які грабували і продовжують грабувати нашу державу, і запобігти цьому на майбутнє», - зазначає Ігор Білоус.

 

Нагадаємо, 22 травня, стало відомо, що податкова арештувала рахунок ТОВ «Вісті Мас-Медіа» та рахунок його директора Ігоря Гужви. Податкова міліція заявила, що розслідує причетність ТОВ «Вісті Мас-Медіа» до незаконної конвертаційної діяльності. Водночас холдинг «Мультимедіа інвест груп» заявив про тиск з боку влади. 

 

Під час обшуку в офісі редакції газети «Вести» було знайдено 1,5 мільйони гривень готівкою, 313 тисяч гривень було арештовано на рахунку генерального директора ТОВ «Вісті Мас-Медіа» Ігоря Гужви, ще 97 тисяч - на рахунку підприємства ТОВ «Вісті Мас-Медіа».

 

Заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар у свою чергу заявила, що арешт рахунку ТОВ «Вісті Мас-Медіа» і рахунку його генерального директора Ігоря Гужви пов'язаний винятково з відмиванням брудних грошей «Сім'ї» колишнього президента Віктора Януковича і причетного до неї бізнесмена Сергія Курченка.

 

Сайт журналістських розслідувань YanukovychLeaks стверджує, що  юридичні питання, пов'язані з діяльністю медіахолдингу «Мультимедіа інвест груп», що видає безкоштовну газету «Вести», відносилися до штатних обов'язків юриста групи компаній ВЕТЕК Сергія Курченка Анни Ситник.

 

Гендиректор ТОВ «Вісті Мас-Медіа» Ігор Гужва заявляє, що його компанія працювала відповідно до законодавства та не брала участі у тіньових податкових схемах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4459
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду