Ігор Гужва: Холдинг «Вести» оскаржуватиме дії міліції та СБУ

Ігор Гужва: Холдинг «Вести» оскаржуватиме дії міліції та СБУ

14 Вересня 2014
4390
14 Вересня 2014
11:56

Ігор Гужва: Холдинг «Вести» оскаржуватиме дії міліції та СБУ

4390
Ігор Гужва: Холдинг «Вести» оскаржуватиме дії міліції та СБУ
Ігор Гужва: Холдинг «Вести» оскаржуватиме дії міліції та СБУ

Головний редактор «Вестей» Ігор Гужва заявив, що холдинг оскаржуватиме дії міліції та СБУ. Про це він сказав в ефірі радіо «Вести».

 

Головред обурений тим, що під час мітингу на підтримку «Вестей» було затримано не Олеся Вахнія, який раніше взяв на себе відповідальність за погром офісу видання, а його самого. «Неперешкоджання співробітниками міліції вчинення злочину з боку Вахнія та інші дії - за цими фактами ми будемо вимагати порушення кримінальної справи», - сказав пан Гужва у коментарі виданню «Вести».

 

Також він повідомив, що холдинг готується почати «певні дії» проти СБУ. Він відзначив, що під час обшуку друкарні «Мега-поліграф» «людей били, лунала стрілянина».

 

Також до прокуратури у зв'язку з незаконним обшуком планує звернутися «Мега-поліграф». Про це у коментарі «Вестям» сказав адвокат друкарні Олексій Хмельницький. Як стверджує адвокат, через блокування роботи типографії було зірвано випуск «як мінімум 14-ти видань». Загалом, окрім «Вестей», за даними цієї газети, там видається ще близько 20 друкованих ЗМІ.

 

Як розповів Олексій Хмельницький, лише через півтори години після початку обшуку співробітники СБУ показали йому постанову Печерського суду на обшук. «За законом, цей дозвіл вони мали показати відразу. Там написано, що це пов'язано з публікацією в журналі «Репортер» деяких матеріалів», - сказав пан Хмельницький.

 

Як писала «Детектор медіа», Ігоря Гужву затримали по 12:30 13 вересня біля будівлі «Мистецького Арсеналу». Там представники «Вестей» влаштували мітинг на підтримку видання.

 

Як розповів головред «Вестям», він та інвестори хотіли зустрітися біля входу на конференцію «Ялтинська європейська стратегія», аби поспілкуватися з представниками ЄС і поінформувати їх щодо проблеми «Вестей». «Зробити цього не вдалося, хвилин за 5 на нас напали люди в масках на чолі з Олесем Вахнієм, який раніше зізнався в розгромі нашої редакції. Він досі гуляє на волі, ніхто не збирався його арештовувати. Зараз замість того, щоб затримати його, міліція стала пред'являти мені звинувачення у несанкціонованому мітингу. Після цього під град каміння, які почали кидати люди Вахнія, мене заштовхали в машину і відвезли в РВВС. Склали адміністративний протокол, пред'явили звинувачення в тому, що я зібрав несанкціонований мітинг», - сказав Ігор Гужва.

 

Нагадаємо, як повідомив відділ зв'язків з громадськістю МВС України в Києві, затримали пана Гужву як організатора несанкціонованого мітингу. Його доправили до Печерського райуправління міліції для складання протоколу про вчинення аміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 статті 185-1 КУпАП. Після складання протоколу головного редактора «Вестей» відпустили.

 

У перших коментарях щодо цього інциденту Ігор Гужва звинуватив українську владу у «розправі над тими, хто їй не подобається».

 

«Нова влада продовжує використовувати тітушок для розправи над тими, хто їй не подобається. Багатьох вражав той факт, що Вахній, який зізнався в організації погромів газети "Вести" з тих пір гуляє на волі. Після того, що було сьогодні це вже не дивно. Погромник Вахній прийшов на чолі банди відморозків, напав на наших журналістів. Міліція за підсумком затримати не Вахнія, а мене. А Вахній спокійно пішов у своїх справах», - зазначив пан Гужва у коментарі «Вестям».

 

Як писала «Детектор медіа», 11 вересня слідчими Головного управління у Києві та Київській області у рамках кримінального провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України за поданням міської прокуратури та на підставі ухвали Печерського районного суду Києва здійснювалися процесуальні дії в офісі «Вестей» і типографії «Мега-поліграф». Зокрема, було проведено обшук та вилучено сервери.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4390
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
киянин
3536 дн. тому
Якось дивно, що цей путлерівський агент-українофоб не тільки досі гуляє на свободі, а й дозволяє собі дзявкати на українську владу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду