Фіскальна служба продовжує розслідування  причетності ТОВ «Вісті Мас-Медіа» до відмивання грошей

Фіскальна служба продовжує розслідування причетності ТОВ «Вісті Мас-Медіа» до відмивання грошей

20 Серпня 2014
4918

Фіскальна служба продовжує розслідування причетності ТОВ «Вісті Мас-Медіа» до відмивання грошей

4918
Фіскальна служба продовжує розслідування  причетності ТОВ «Вісті Мас-Медіа» до відмивання грошей
Фіскальна служба продовжує розслідування  причетності ТОВ «Вісті Мас-Медіа» до відмивання грошей

Державна фіскальна служба України (колишнє Міністерство доходів і зборів України) підтвердила, що  Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління  Міндоходів у Сумській області провадиться досудове слідство у кримінальному провадженні за фактом легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа». Таку офіційну відповідь фіскального відомства «Детектор медіа» отримала на свій запит.

 

Кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 28, частиною 3 статті 209 Кримінального кодексу України.

 

Державна фіскальна служба нагадує, що у ході досудового слідства у кримінальному провадженні на підставі рішення слідчого судді було накладено арешт на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа», відкриті в банківських установах.

 

Водночас, відомство зазначає, що не готове повідомляти якісь подробиці розслідування. «Надання копій та реквізитів документів, які містяться в матеріалах кримінального провадження та являються відомостями досудового слідства, відповідно до вимог частини 1 статті 222 Кримінального процесуального кодексу України можливе лише з дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим», - зазначає Фіскальна служба у своїй відповіді.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 1 серпня у газеті «Вести» змінився засновник і видавець: замість ТОВ «Вісті мас-медіа» ним стало ТОВ «Інновація і рішення». За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, ТОВ «Інновація і рішення» - нова компанія, зареєстрована 17 червня цього року. Компанія знаходиться за адресою: Київ, вул. Якіра, 10-А. Її власником і керівником (з 5 серпня) є Кошевой Андрій Костянтинович, розмір статутного фонду компанії - 19 млн грн.

 

«Це процеси, пов'язані з оптимізацією нашого внутрішнього корпоративного управління. Власник залишився попередній - це я. І, власне, інших змін не відбулося», - сказав у коментарі «Детектор медіа» головний редактор газети «Вести» Ігор Гужва, коментуючи зміни.

 

Нагадаємо, 22 травня податкова міліція арештувала рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа» (газета  «Вести») та його гендиректора Ігоря Гужви. Водночас холдинг «Мультимедіа інвест груп» заявив про тиск з боку влади.

 

Водночас Міністерство доходів і зборів України повідомило, що, починаючи із квітня, податкова міліція розслідує причетність ТОВ «Вісті Мас-Медіа» до незаконної конвертаційної діяльності окремих фінансових установ України. «Зокрема, встановлено, що рядом підприємств, у тому числі ТОВ "Торггазстрим ЛТД" (м.Сімферополь), протиправна діяльність якого на сьогодні є предметом перевірки правоохоронних органів, було перераховано 93,6 мільйона гривень на адресу Сумського приватного підприємства. Повідомляємо, що це підприємство впродовж тривалого часу декларує відсутність господарської діяльності. У подальшому вказані грошові кошти перераховано ТОВ "Вісті Мас-Медіа"», - йдеться в повідомленні.

 

22 травня у приміщеннях ТОВ «Вісті Мас-Медіа», яке розташоване за адресою: місто Київ, вул. Червоноармійська 6-о, було проведено санкціонований обшук.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4918
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду