Холдинг Гужви «Мультимедіа інвест груп» заявив про тиск влади

Холдинг Гужви «Мультимедіа інвест груп» заявив про тиск влади

22 Травня 2014
8549

Холдинг Гужви «Мультимедіа інвест груп» заявив про тиск влади

8549
Холдинг Гужви «Мультимедіа інвест груп» заявив про тиск влади
Холдинг Гужви «Мультимедіа інвест груп» заявив про тиск влади

Холдинг «Мультимедіа інвест груп» заявляє, що напередодні виборів влада заблокувала редакцію найбільшої української газети «Вести». Про це йдеться в офіційній заяві.

 

«Холдинг "Мультимедіа інвест груп" в останні дні зіткнувся з безпрецедентним тиском з боку державних органів, який ставить під загрозу роботу наших медіа - всеукраїнської газети "Вести", сайту "Весті.ua", журналу "Весті.Репортер", телеканалу UBR та радіо "Вести". У вівторок були заблоковані рахунки однієї з компаній холдингу, а e четвер вранці в редакції газети "Вести" почалися маски-шоу. Без пред'явлення будь-яких документів, група озброєних людей увірвалася в будівлю і заблокувала її разом з усіма там співробітниками, які перебувають в ній. За ознаками відмінності можна припустити, що мова йде про податкову міліцію МВС», - йдеться в заяві.


В холдингу, розцінюють такі дії як політичний тиск на їхні ЗМІ, які «об'єктивно висвітлюють події в країні і, в тому числі, дають критичні матеріали про діяльність чинної влади». І вважають, що подібні дії за кілька днів до голосування ставлять під питання демократичність процесу майбутніх виборів президента.

Також в холдингу «Мультимедіа інвест груп» скаржаться на інформаційна кампанія, що ведеться проти їхніх ЗМІ. «Нам намагаються приписати якусь "антидержавну діяльність". Заявляємо, що ці звинувачення не мають нічого спільного з реальною інформаційною політикою наших ЗМІ. Припускаємо, що якраз замовники подібної кампанії переслідують антидержавні цілі. А саме - спровокувати держструктури на атаку проти нашого холдингу, щоб отримати зручний привід звинуватити українську владу в репресіях проти ЗМІ, і дають додаткові аргументи у визнанні майбутніх виборів такими, що не відповідатимуть демократичним процедурам», - кажуть у холдингу.


«Мультимедіа інвест груп» закликало уряд, Адміністрацію президента, правоохоронні органи не грати на руку антиукраїнським провокаторам і припинити тиск.

«Звертаємося за підтримкою до колег-журналістів. Незалежно від політичних переконань кожного з нас, ми всі повинні розуміти, що не можна створювати прецедент, коли державний апарат знищує ЗМІ. Завтра на нашому місці може опинитися будь-яке інше видання, телеканал, сайт або радіостанція», - йдеться в офіційній заяві.

Нагадаємо, підрозділом податкової міліції Міністерства доходів і зборів України спільно з Держфінмоніторингом України було заблоковано рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа» та директора зазначеного товариства Ігоря Гужви.

 

Довідка:
Холдинг «Мультимедіа інвест груп» створений в 2013 році. До його складу входять такі бренди, як щоденна газета «Вести», запущена в травні минулого року одночасно з інтернет-газетою vesti.ua . Друкована версія має рекордний для України тираж 370 000 примірників. Vesti.ua входить у першу п'ятірку рейтингу «Бігмір» в групі українських інтернет-ЗМІ за кількістю унікальних відвідувачів на добу. З серпня 2013 холдинг випускає щотижневий журнал «Вести. Репортер», який видається в партнерстві з російським журналом «Російський репортер». Тираж видання - 50 000 примірників. У червні 2013 року група придбала телеканал UBR, на основі якого буде створено новинний телеканал «Вести ТВ». 2014 запустилося радіо «Вести». Керівником і власником «Мультимедіа інвест груп » є Ігор Гужва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8549
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду