В Україні створили проект проти планів Каннського телеринку MipTV нагородити Костянтина Ернста

В Україні створили проект проти планів Каннського телеринку MipTV нагородити Костянтина Ернста

28 Березня 2014
6169
28 Березня 2014
11:56

В Україні створили проект проти планів Каннського телеринку MipTV нагородити Костянтина Ернста

6169
В Україні створили проект проти планів Каннського телеринку MipTV нагородити Костянтина Ернста
В Україні створили проект проти планів Каннського телеринку MipTV нагородити Костянтина Ернста

В Україні запрацював сайт ernstlies.com, який закликає користувачів звернутись до журі Каннського телеринку MipTV, щоб воно не нагороджувало генерального директора російського «Первого канала» Костянтина Ернста почесною медаллю Medaille d'Honneur (Медаллю Честі) за значний внесок у розвиток міжнародного телевізійного співтовариства. Про це йдеться у повідомленні сайту.

 

Як ідеться на новоствореному ресурсі, ідея нагородити Констянтина Ернста Medaille d'Honneur є абсурдною, оскільки «Первый канал» продовжує вести пропаганду війни.

 

«Медаллю Честі за значний внесок у розвиток міжнародного телевізійного співтовариства планують нагородити людину, яка відповідальна за безсоромну брехню з екранів «Первого канала» в Росії», - йдеться на сайті.

 

Ресурс пропонує написати організаторам Каннського телеринку про всі «чесноти» Костянтина Ернста та нагадати телевізійному співтовариству, що з ефіру каналу, очолюваного паном Ернстом, було вирізано слова з промови американського актора Джареда Лето, який висловив підтримку Україні під час церемонії вручення премії «Оскар».

 

«Ми можемо розказати Лорін Гарод, ким є насправді пан Костянтин Ернст. Про його талант віртуозно брехати в ефірі. Про його заслуги у веденні інформаційної війни. Про привілей бути рупором фашистської та тоталітарної політики Путіна. Про честь, яку втратив пан Ернст, коли підтримав воєнні дії та анексію Криму. Про пристрасть, з якою розповідається про «чуму беспредела в Украине» в ефірі його каналу. Про лідерство і гілку першості в порушенні журналістських стандартів та Європейської конвенції про транскордонне телебачення. Про те, як забиває останній цвях в труну свободи слова та телевізійну справу в Росії, директор державного каналу Росії пан Ернст», - йдеться на сайті.

 

Щоб написати організаторам Каннського телеринку MipTV, потрібно перейти за посиланням на сайті ernstlies.com. Ресурс наразі доступний українською, російською, англійською та французькою мовами.

 

Нагадаємо, генерального директора російського «Первого канала» Костянтина Ернста планують нагородити 9 квітня почесною медаллю (Medaille d'Honneur) на весняному телеринку MipTV у Каннах. Окрім Костянтина Ернста почесними медалями нагородять ще трьох телеменеджерів - президента міжнародного підрозділу 20th Century Fox Television Distribution Маріон Едвардс, голову ради директорів і власника Tele München Group Герберта Ґ. Клойбера та генерального директора Seven West Media Тіма Ворнера.

 

Костянтин Ернст очолює російський «Первый канал», міжнародна версія якого, за даними моніторингів «Детектор медіа» та моніторингу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення розповсюджує інформацію про події в Україні, яка є упередженою, необґрунтованою та незбалансованою, порушуючи вимоги Європейської конвенції про транскордонне телебачення, і фактично бере участь в інформаційній війні проти України. «Первый канал. Всемирная сеть» входить до переліку з чотирьох російських каналів, ретрансляцію яких на території України вимагає тимчасово обмежити Нацрада за дорученням Ради національної безпеки й оборони України в інтересах національної безпеки і територіальної цілісності.

 

 

25 березня Окружний адміністративний суд міста Києва прийняв ухвалу про забезпечення адміністративного позову Нацради до дистрибутора російських каналів - компанії «Торсат» з групи «Інтер» і зобов'язав ТОВ «Торсат» і провайдерів програмних послуг, які уклали угоди з ТОВ «Торсат», тимчасово припинити ретрансляцію в багатоканальних телемережах на території України іноземних програм «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия 24», «НТВ-Мир» до вирішення справи по суті. У відповідь Костянтин Ернст закликав Україну скасувати рішення про тимчасове призупинення ретрансляції російських каналів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6169
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду