Нацрада вимагає від провайдерів припинити трансляцію чотирьох російських телеканалів

Нацрада вимагає від провайдерів припинити трансляцію чотирьох російських телеканалів

11 Березня 2014
6762
11 Березня 2014
13:01

Нацрада вимагає від провайдерів припинити трансляцію чотирьох російських телеканалів

6762
Нацрада вимагає від провайдерів припинити трансляцію чотирьох російських телеканалів
Нацрада вимагає від провайдерів припинити трансляцію чотирьох російських телеканалів

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення України вимагає від провайдерів програмної послуги до 19.00 11 березня поточного року припинити ретрансляцію у своїх мережах передач російських телеканалів «Россия 24», ОРТ («Первый канал. Всемирная сеть»), «РТР Планета», «НТВ-Мир». Про це йдеться у зверненні Нацради, яке отримала «Детектор медіа».

 

Станом на 12.00 11 березня  близько 50 відсотків провайдерів в Україні відключили мовлення цих російських каналів, інші готуються до відключення, повідомляє Нацрада.

 

Національна рада звертається до  об'єднань провайдерів програмної послуги - Спілки кабельного телебачення, Всеукраїнської асоціації операторів кабельного телебачення і телеінформацій них мереж, Асоціації «Укртелемережа», Телекомунікаційної палати України, Асоціації «Західноукраїнська гільдія операторів кабельного телебачення», Асоціації правовласників та постачальників контенту, Асоціації телеінформаційних мереж Криму та керівництва кабельних операторів,  таких як «Воля», «Укртелеком», «Тріолан», «Датагруп», «Фарлеп Інвест», «Інформаційні технології», «Віасат» та інших виконати вимогу і припинити ретрансляцію у своїх мережах передач російських телеканалів «Россия 24», ОРТ («Первый канал. Всемирная сеть»), «РТР Планета», «НТВ-Мир».

 

«Така ситуація в інформаційному полі України викликана необхідністю гарантування інформаційної безпеки відповідно до Рішення РНБО України від 1 березня 2014 року "Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України" і звернення Ради національної безпеки і оборони України від 6 березня 2014 року № 242/2-5-1 до Національної ради», - йдеться у зверненні Нацради.

 

Натомість Національна рада рекомендує забезпечити ретрансляцію у мережах України передач телеканалів ATR і Чорноморської ТРК.

 

Національний регулятор також скликає термінову нараду з керівниками об'єднань провайдерів програмної послуги і найбільших провайдерів України о 14.00 12 березня.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 7 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликала провайдерів програмної послуги тимчасово утриматись від ретрансляції у своїх мережах програм телеканалів «Вести», «Россия 24», «Первый канал. Всемирная сеть» і «Россия-РТР» до приведення їх програм у відповідність до вимог українського законодавства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6762
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
многовидел
3669 дн. тому
Многолетний опыт перекоммутации еще со времен мудрых людей Кулика-Зинченко показывает, что: а) ЭТО НЕ приведет к увеличению смотрения украинских каналов; б) несложные подсчеты показывают, что ЭТО на 20-30 тысяч увеличит базу "агрессивно недовольных" в каждом областном центре Юга и Востока Украины (полная аналогия "языкового закона"); в) положительно то, что в будущем провайдеры могут заставить дистрибюторов платить за обратное включение российских каналов в сети.
222
3670 дн. тому
а ТВЦі почему не запретили???
111
3670 дн. тому
Кто-нибудь, пните их и скажите что "Вести" и "Россия-24" - это одно и то же. А так же, напомните им, что не существует канала под названием ОРТ.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду