Журналісти українського Forbes спростовують слова Ровенського і кажуть, що не змінили рішення піти

Журналісти українського Forbes спростовують слова Ровенського і кажуть, що не змінили рішення піти

19 Листопада 2013
4395
19 Листопада 2013
14:05

Журналісти українського Forbes спростовують слова Ровенського і кажуть, що не змінили рішення піти

4395
Журналісти українського Forbes спростовують слова Ровенського і кажуть, що не змінили рішення піти
Журналісти українського Forbes спростовують слова Ровенського і кажуть, що не змінили рішення піти

Журналісти та редактори журналу та сайту видання «Forbes Украина», які публічно заявили про своє звільнення, не змінили свого рішення. Про це на своїй сторінці у Facebook написав екс-шеф-редактор журналу «Forbes Украина» Борис Давиденко.

 

Цей запис з'явився у відповідь на  коментар генерального директора «ВЕТЕК-Медіа» Юрія Ровенського виданню «Коммерсант-Украина», який зазначив, що співробітники українського Forbes піддались емоціям: «І вже кілька людей з тих, хто публічно заявив про своє звільнення, попросилися назад, пояснивши це емоційним сплеском. Те, що відбувається - це неминуча ротація кадрів».

 

Борис Давиденко зазначив, що твердження керівника холдингу не відповідає дійсності.

 

«Учора Юрій Рівненський заявив газеті «Комерсант», що частина журналістів Forbes, які публічно заявили про своє звільнення, схаменулись і попросилися назад. У цьому немає нічого страшного - погарячкували, згадали про дітей і хворих батьків. Погано (для пана Ровенського ) інше - це неправда. «Помилку» допустив керівник медіахолдингу, у якого (поки ще ) 12 млн читачів», - написав пан Давиденко.

 

Також пан Давиденко наводить список людей, які написали заяву про звільнення з Forbes 13 листопада. Він запевняє, що кожен з них підтвердив йому особисто, що не змінив свого рішення.

 

Нижче список людей, які прийняли рішення піти з проекту: Борис Давиденко, шеф-редактор журналу; Олександр Рубан, шеф-редактор сайту; Катерина Коберник, заступник головного редактора сайту; Володимир Верб'яний, редактор журналу; Роман Судольський, редактор журналу; Владислав Головін, редактор журналу; Дар'я Марчак, редактор сайту; Максим Каменєв, редактор сайту; Марія Жартовська, кореспондент сайту; Катерина Шаповал, кореспондент журналу; Катерина Сиченко, кореспондент сайту; Юлія Даниленко, кореспондент журналу; Леся Войтицька, кореспондент журналу.

 

Нагадаємо, «Forbes Украина» входить до складу UMH group, яку нещодавно придбала група компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка. Угода була закрита 5 листопада. Після цього почалися звільнення топ-менеджменту UMH group. 12 листопада з'явилася інформація про те, що 14 працівників сайту й журналу «Forbes Украина» подали заяви про звільнення через спроби змінити редакційну політику видання.

 

Шеф-редактор журналу «Forbes Украина» Борис Давиденко у коментарі «Детектор медіа» повідомив, щоприводом до колективного звільнення стала низка дій нового керівництва насамперед щодо колективу сайту Forbes.ua, які журналісти розцінили як спроби запровадити цензуру.

 

Журналісти редакції журналу «Forbes Украина», які раніше заявили про своє звільнення, прийняли рішення доробити грудневий номер видання.

 

Гендиректор «ВЕТЕК-Медіа» Юрій Ровенський вважає звільнення з Forbes провокацією журналістів для власного піару. Головний редактор видання Михайло Котов заявив, що конфлікт усередині колективу був закладений колишніми керівниками редакції. Також він запевнив, що не намагався ввести цензуру у  виданні.

 

Водночас 19-го листопада колишній редактор розділу «Політика» журналу «Forbes-Україна» Максим Каменєв  в ефірі 5-го каналу  заявив, що  журналістам українського видання Forbes пропонували  великі компенсації, аби вони звільнилися з редакції за власним бажанням, не піднімаючи галасу.  Пан Каменєв також заявив, що журналістам повідомили, що деякі теми на сторінках видання висвітлюватися не будуть.

 

Як відомо, редакцію «Forbes Украина» влітку після інформації про зміну власника залишили головний редактор Володимир Федорінкореспондент журналу Севгіль Мусаєва, заступник головного редактора Forbes.ua Олександр Акименко, восени - редактор iPad-версії журналу Юлія Белінська.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4395
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду