Держспецзв’язку висловлює протест проти захоплення Концерну РРТ, яке називає рейдерством

Держспецзв’язку висловлює протест проти захоплення Концерну РРТ, яке називає рейдерством

29 Вересня 2014
4923
29 Вересня 2014
14:26

Держспецзв’язку висловлює протест проти захоплення Концерну РРТ, яке називає рейдерством

4923
Держспецзв’язку висловлює протест проти захоплення Концерну РРТ, яке називає рейдерством
Держспецзв’язку висловлює протест проти захоплення Концерну РРТ, яке називає рейдерством

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації висловлює протест проти рейдерского захоплення приміщення дирекції Концерну РРТ, яке відбувається під виглядом мітінгу «за люстрацію та проти трансляції російських каналів». Про це відомство повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

 

«Сьогодні близько сьомої ранку кілька десятків людей, частина яких називає себе працівниками концерну (насправді це так звана "координаційна рада профспілок" - неіснуючий орган, який об'єднує працівників часів попереднього керівництва), а частина - українськими патріотами та представниками "самооборони", увірвалася на територію КРРТ. Очолював захоплення колишній в.о. гендіректора концерну Костянтин Захаренко, який працював на цій посаді за часів Януковича. Він мотивував свої дії ухвалою Тельманівського районного суду Донецької області, що відміняє розпорядження Кабінету Міністрів України № 404-р від 23 квітня 2014 року про призначення Півнюка Олександра Володимировича генеральним директором Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення», - повідомляє відомство.

 

Держспецзв'язку нагадує, що Тельманівський район знаходиться на території, контрольованій так званою ДНР. «Тобто, має місце цікавий прецедент - суди, які де-юре відносяться до української держави, а де-факто контролюються терористами, приймають рішення, які обов'язкові до виконання на території держави», - йдеться в повдіомленні.

 

Генеральний директор Олександр Півнюк забарикадувався у власному кабінеті. До території Концерну, яка є режимним об'єктом, стягнуто працівників МВС. За повідомленням Держспецзв'язку, міліція чекає команди на звільнення будівлі, але там проходять переговори, а людей теж забагато для штурму.

 

Водночас відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в місті Києві повідомляє, що працівники міліції забезпечують охорону громадського порядку біля Концерну РРТ. «Біля будівлі проходить протестна акція громадських об'єднань щодо невдоволення керівництвом концерну, - повідомляють у міліції. - На даний час грубих порушень громадського порядку не зафіксовано».

 

Держспецзв'язку припускає, що «у "координаційної ради" не витримали нерви, і вони пішли ва-банк». За повідомленням відомства, завтра, 30 вересня, мало відбутися засідання справжніх профспілок концерну РРТ, які займали у цьому конфлікті проміжну позицію. Воно мало висловити позицію щодо позову «координаційної ради» про скасування розпорядження Кабміну про призначення Олександра Півнюка (причина - не погодили призначення з профспілками), який уже місяць розглядається у Вищому адміністративному суді України. У середу, 1 жовтня, повинно відбутися засідання, на якому могло бути проголошене рішення. «Тельманівский райсуд виявився спритнішим», - звертає увагу Держспецзв'язку.

 

Держспецзв'язку вважає, що триває суто господарський конфлікт, якому опоненти нинішнього керівництва КРРТ і Держспецзв'язку намагаються надати статус політичного. «Особливий цинізм ситуації в тому, що з патріотичними гаслами захисту України від російських каналів виступають люди, яки були призначені керувати Концерном за часів Януковича, і, зокрема, вимикали 5 канал під час подій на Майдані», - йдеться в повідомленні.

 

Держспецзв'язку нагадує, що після призначення генеральним директором Олександр Півнюк виявив низку фінансових порушень, зокрема - сумнівних тендерів та сумнівного розміщення коштів у банківських установах. «Принципова позиція за цими питаннями викликала створення так званої координаційної ради профспілок и початок акцій протесту», - стверджують у відомстві.

 

«У ході цих акцій на керівництво концерну виливаються тони берхні. Зокрема, формальною причиною протестів називають трансляцію концерном російських телеканалів - але фінансування захоплених телевеж припинено ще у червні, до того ж, їх лишилось лише три, електропостачання яких теж контролюють бойовики. До того ж, концерн робить багато для відновлення мовлення тимчасовими засобами», - повідомляє Держспецзв'язку.

 

Відомство висловлює шкоду, що «прості люди, які бажають добра Україні, купуються на цю брехню і повторюють нісенітниці за нечесними людьми».

 

«Ми радимо журналістам задавати представникам "координаційної ради" одне єдине питання: КОЛИ? Коли Костянтин Захаренко був призначений на посаду в.о. гендиректора КРРТ? При якій владі він обіймав цю посаду? Коли були призначені на посади в РРТ всі інші (окрім однієї людини) члени "координаційної ради"? І все стане на свої місця», - заявляють у відомстві.

 

Як писала ТК, сьогодні, 29 вересня, Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення повідомив про початок рейдерського захоплення підприємства колишнім керівництвом Концерну. «Прибічники цього керівництва за підтримки організованих протестувальників проникли на територію Концерну й вимагають відсторонення чинного керівництва підприємства відповідно до ухвали Тельманівського районного суду Донецької області, що відміняє розпорядження Кабінету Міністрів України № 404-р від 23 квітня 2014 року про призначення Півнюка Олександра Володимировича генеральним директором Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення», - повідомляє сайт КРРТ.

 

Як з'ясувала «Детектор медіа», Тельманівський районний суд Донецької області заборонив генеральному директору Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення Олександру Півнюку виконувати обов'язки керівника Концерну РРТ. А виконання обов'язків гендиректора КРРТ суд поклав на посадову особу, визначену статутом КРРТ, до розгляду справи по суті. Про це йдеться в ухвалі суду, датованій 14 липня, прийнятій на забезпечення позову громадянина, який судиться за відновлення трансляції українських каналів.

 

Керівний партнер юридичної компанії Jurimex, яка надає юридичні послуги Концерну РРТ, Юрій Крайняк вважає, що судова ухвала має ознаки фіктивності. Крім того, він вбачає в ній ознаки рейдерства.

 

Нагадаємо, у квітні Олександр Півнюк став генеральним директором Концерну РРТ. Посада генерального директора Концерну РРТ була вакантною із січня 2013 року, коли Кабмін звільнив Вадима Самсоненка. Виконувачем обов'язків гендиректора був заступник гендиректора Костянтин Захаренко. Практично від моменту призначення Півнюка триває протистояння між прибічниками Захаренка та новим керівництвом.

 

Нагадаємо, новий генеральний директор Концерну РРТ Олександр Півнюк із перших днів після призначення наприкінці квітня наразився на спротив частини колективу, який об'єднався в координаційну раду та почав висувати новому керівництву звинувачення, починаючи від здачі об'єктів Концерну терористам і закінчуючи нібито намаганням довести КРРТ до банкрутства, а на його базі створити новий «Зеонбуд» - приватне підприємство, яке має стати провайдером цифрового телебачення.

 

У Держспецзв'язку, до підпорядкування якого входить Концерн, не виключають, що спротив частини колективу пов'язаний з аудитом і перевіркою діяльності КРРТ часів попереднього очільника - в. о. гендиректора Костянтина Захаренка. А за даними журналіста «Еспресо.TV» Артема Шевченка, щодо екс-керівництва навіть відкрито кримінальне провадження.

 

Пан Півнюк спершу не хотів коментувати конфлікту всередині колективу, мовляв, це внутрішні справи Концерну. Однак коли опоненти вийшли зі звинуваченнями на прес-конференцію, а після цього зірвали брифінг пана Півнюка і голови Держспецзв'язку Володимира Звєрєва, «Детектор медіа» вдалося поспілкуватися з гендиректором Концерну РРТ. В інтерв'ю він відкинув закиди, які йому висувають, та розповів про плани отримання ліцензії провайдера цифрового телебачення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4923
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду