Олександр Півнюк став генеральним директором Концерну РРТ

Олександр Півнюк став генеральним директором Концерну РРТ

25 Квітня 2014
10644
25 Квітня 2014
18:21

Олександр Півнюк став генеральним директором Концерну РРТ

10644
Олександр Півнюк став генеральним директором Концерну РРТ
Олександр Півнюк став генеральним директором Концерну РРТ

Кабінет Міністрів України призначив Олександра Півнюка генеральним директором Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення. Відповідне розпорядження № 404-р від 23 квітня оприлюднено на урядовому порталі.

 

Нагадаємо, що до 2011 року Олександр Півнюк тривалий час працював заступником генерального директора Концерну РРТ (а до цього - віце-президентом Концерну).

 

З 2011 року він був заступником директора телеканалу ТВі з розвитку мережі.

 

Посада генерального директора Концерну РРТ була вакантною із січня 2013 року, коли Кабмін звільнив Вадима Самсоненка. Дотепер виконувачем обов'язків гендиректора був заступник гендиректора Костянтин Захаренко.

 

Нагадаємо, 23 квітня об'єднана профспілка Концерну РРТ звернулася з відкритим листом до РНБО, Адміністрації Президента, Верховної Ради, Кабміну та СБУ, у якому заявила, що «нове керівництво Держспецзв'язку має намір своїми діями підірвати інформаційну безпеку в Україні, сприяє загарбницьким діям Російської Федерації, ставить під загрозу проведення виборів Президента України».

 

У Концерні РРТ керівництву Держспецзв'язку закидають саботування звернення КРРТ про забезпечення охорони й оборони його об'єктів, втручання в господарську діяльність Концерну шляхом призначення перевірки фінансово-господарської діяльності, спроби відсторонення в.о. гендиректора КРРТ Костянтина Захаренка, зупинення виконання Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні.

 

Голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Володимир Звєрєв відкинув звинувачення в «саботажі» та втручанні в господарську діяльність КРРТ. Він підтвердив проведення внутрішнього аудиту фінансово-господарської діяльності Концерну РРТ. За йог ословами, Держспецзв'зяку наразі не має суттєвих претензій до роботи пана Захаренка і, відповідно, не має підстав для його звільнення. Але написання відкритих колективних листів, на думку пана Звєрєва, можна розглядати як прояв боротьби пана Захаренка за посаду та бажання «прикритися профспілками», щоб «упередити» можливі виявлення порушень за результатами аудиту.

 

Держспецзв'язку розцінює дії керівника Концерну як «спробу надати тривіальній адміністративно-господарській ситуації, яка є типовою для повсякденних стосунків між органом управління та підприємством, що знаходиться у сфері його управління, сенсаційного та політичного характеру».

 

25 квітня з матеріалу Артема Шевченка на «Еспресо.TV» стало відомо, що 22 квітня правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження за фактами зловживання у 2010 році посадовцями Концерну РРТ своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу). Досудове розслідування проводить головне слідче управління МВС. У ньому фігурують тодішній генеральний директор Концерну РРТ Анатолій Антоненко, його перший заступник Вадим Самсоненко, заступник гендиректора - голова тендерного комітету Концерну Костянтин Захаренко та головний бухгалтер Людмила Шило.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10644
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
boss
3624 дн. тому
Нарешті з"явилась порядна і фахова людина. Вітаю.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду