Колишнє керівництво Концерну РРТ намагається оманливим шляхом повернутися до влади – відкритий лист колективу

Колишнє керівництво Концерну РРТ намагається оманливим шляхом повернутися до влади – відкритий лист колективу

24 Червня 2014
4662
24 Червня 2014
16:37

Колишнє керівництво Концерну РРТ намагається оманливим шляхом повернутися до влади – відкритий лист колективу

4662
Колишнє керівництво Концерну РРТ намагається оманливим шляхом повернутися до влади – відкритий лист колективу
Колишнє керівництво Концерну РРТ намагається оманливим шляхом повернутися до влади – відкритий лист колективу

Директори підприємств і філій Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення та голови первинних профспілкових організацій КРРТ виступили проти дій так званої «координаційної ради» колективу та заявили, що в такий спосіб колишнє керівництво намагається шляхом введення всіх в оману повернутися до влади та взяти під контроль Концерн РРТ. Про це йдеться у їхньому відкритому листі до ЗМІ, профспілки працівників зв'язку та Служби безпеки України, оприлюдненому на сайті КРРТ сьогодні, 24 червня.

 

Директори підприємств, філій та голови первинних профспілкових організацій Концерну РРТ заявляють, що трудові колективи підприємств не брали участі у формуванні так званої «координаційної ради» і не уповноважували її виступати від імені трудового колективу Концерну РРТ, а отже її заяви не відображають думку трудового колективу щодо діяльності попереднього і нового керівництва Концерну.

 

«Трудовий колектив Концерну РРТ висловлює підтримку діям нового керівництва Концерну щодо наведення порядку і виведення Концерну РРТ з кризового стану, який є наслідком діяльності попереднього керівництва, коли не була чітко визначена стратегія розвитку підприємства, велась непродумана кадрова політика, надзвичайно великі кошти спрямовувались на необґрунтовані закупівлі, тощо», - йдеться у відкритому листі.

 

Наводимо повний текст відкритого листа директорів підприємств і філій КРРТ і голів первинних профспілкових організацій:

 

«Відкритий лист директорів підприємств, філій та голів первинних профспілкових організацій Концерну РРТ до засобів масової інформації, профспілки працівників зв'язку та Служби безпеки України

 

Представники трудового колективу Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (Концерн РРТ) в особі директорів підприємств, що входять до складу Концерну, директорів філій та голів первинних профспілкових організацій висловлюють своє обурення стосовно подій, які розгорнулись за останній час навколо Концерну РРТ.

 

Група окремих працівників, які називають себе "координаційною радою", привласнила собі право виступати від імені профспілок та трудового колективу Концерну і протягом останніх двох місяців здійснила низку деструктивних дій, спрямованих на дискредитацію керівництва Концерну та його працівників.

 

Ця "координаційна рада" організована та керується колишнім в.о. генерального директора Концерну РРТ, основною метою якої є своїми діями домогтися відсторонення від роботи нового керівництва підприємства,повернення до влади та продовження розкрадання Концерну РРТ.

 

До активного складу цієї "ради" входять Помазанова М.В., Славянін М.О., Білоножко П.М., Стащук В.А., Галушкіна Ф.П. Переважна більшість цих людей була приведена колишнім керівником в Концерн РРТ в 2013 році. Спеціально для них було створено додаткові посади з відповідними посадовими окладами та надбавками.

 

Дана так звана "координаційна рада" з кінця квітня цього року розпочала активну провокаційну роботу проти керівництва Держспецзв'язку України, нового керівництва та всього трудового колективу Концерну РРТ. З травня місяця всі активні члени цієї "ради" перебувають на лікарняних, що не заважає їм відвідувати прес-конференції, організовувати пікети з протестувальниками, давати інтерв'ю телеканалам та ЗМІ.

 

Замість того, щоб займатися виконанням своїх функціональних обов'язків члени так званої "ради" створюють наклепницькі матеріали, надсилають їх до Генеральної прокуратури, СБУ, МВС та інших керівних органів держави, розповсюджують їх в ЗМІ, виступають на телеканалах та прес-конференціях, в яких розповсюджують неправдиву інформацію стосовно діяльності ДССТЗІ та Концерну РРТ, що дестабілізує ситуацію в колективі, заважає працювати новій команді над виведенням Концерну РРТ з тяжкого фінансового стану та відволікає працівників на відповіді до різних інстанцій з цього приводу.

 

Фактично складається ситуація коли "колишнє керівництво" намагається шляхом введення всіх в оману повернутися до влади та взяти під контроль Концерн РРТ. Крім того члени так званої "ради" постійно тримають колектив дирекції Концерну РРТ в напруженому стані та попереджають, що вони незабаром повернуться до влади.

 

Директори підприємств, філій та голови первинних профспілкових організацій Концерну РРТ заявляють:

1. Трудові колективи підприємств не приймали участі в формуванні так званої "координаційної ради" і не уповноважували її виступати від імені трудового колективу Концерну РРТ.

2. Заяви "координаційної ради" не відображають думку трудового колективу щодо діяльності попереднього і нового керівництва Концерну.

3. Трудовий колектив Концерну РРТ висловлює підтримку діям нового керівництва Концерну щодо наведення порядку і виведення Концерну РРТ  з кризового стану, який є наслідком діяльності попереднього керівництва, коли не була чітко визначена стратегія розвитку підприємства, велась непродумана кадрова політика, надзвичайно великі кошти спрямовувались на необґрунтовані закупівлі, тощо.

 

Звертаємось до засобів масової інформації, профспілки працівників зв'язку та Служби безпеки України від імені колективу Концерну РРТ з повідомленням, що деструктивні дії цього угрупування заважаютьнам працювати над виконанням завдань трансляції програм телерадіомовлення та забезпечення інформаційної безпеки держави.

 

Прийнято на робочій нараді директорів підприємств, філій та голів первинних профспілкових організацій Концерну РРТ, 23.06.2014 року, м. Київ, рішення № 2».

 

 

 

 

 


 

Нагадаємо, новий генеральний директор Концерну РРТ Олександр Півнюк із перших днів після призначення наприкінці квітня наразився на спротив частини колективу, який об'єднався в координаційну раду та почав висувати новому керівництву звинувачення, починаючи від здачі об'єктів Концерну терористам і закінчуючи нібито намаганням довести КРРТ до банкрутства, а на його базі створити новий «Зеонбуд» - приватне підприємство, яке має стати провайдером цифрового телебачення.

 

У Держспецзв'язку, до підпорядкування якого входить Концерн, не виключають, що спротив частини колективу пов'язаний з аудитом і перевіркою діяльності КРРТ часів попереднього очільника - в. о. гендиректора Костянтина Захаренка. А за даними журналіста «Еспресо.TV» Артема Шевченка, щодо екс-керівництва навіть відкрито кримінальне провадження.

 

Пан Півнюк спершу не хотів коментувати конфлікту всередині колективу, мовляв, це внутрішні справи Концерну. Однак коли опоненти вийшли зі звинуваченнями на прес-конференцію, а після цього зірвали брифінг пана Півнюка і голови Держспецзв'язку Володимира Звєрєва, «Детектор медіа» вдалося поспілкуватися з гендиректором Концерну РРТ. В інтерв'ю він відкинув закиди, які йому висувають, та розповів про плани отримання ліцензії провайдера цифрового телебачення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4662
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду