Концерн РРТ вирішив не платити за електроенергію на захоплених терористами телевежах

Концерн РРТ вирішив не платити за електроенергію на захоплених терористами телевежах

9 Липня 2014
2880
9 Липня 2014
13:32

Концерн РРТ вирішив не платити за електроенергію на захоплених терористами телевежах

2880
Концерн РРТ вирішив не платити за електроенергію на захоплених терористами телевежах
Концерн РРТ вирішив не платити за електроенергію на захоплених терористами телевежах

Керівництво Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення вирішило не платити за споживання електроенергії об'єктами Луганської та Донецької філій, які контролюються терористами, а саме в містах Луганську, Лисичанську, Ровеньках (Луганська область), Донецьку, Краматорську, Артемівську, Докучаєвську та Костянтинівці (Донецька область). Про це йдеться на сайті КРРТ.

 

16 червня Концерн РРТ відправив листи компаніям-постачальникам електроенергії з повідомлення про те, що відповідно до умов чинних договорів сторони не несуть відповідальності за невиконання зобов'язань у зв'язку з обставинами непереборної сили, до яких, в тому числі, належать оголошена та неоголошена війна, загроза війни, терористичний акт, блокада, революція, заколот.

 

Виходячи з форс-мажору, особливо за умов використання електроенергії для трансляції російських телеканалів у Донецькій і Луганській областях, керівництво Концерну РРТ вирішило не обліковувати електроенергію на захоплених терористами об'єктах до залагодження ситуації.

 

Водночас станом на 8 липня вже відновлена трансляція всіх українських каналів радіотелевізійними станціями в Артемівську і Костянтинівці Донецької області. Поки що в Концерну РРТ немає можливості розпочати відновлювальні роботи на радіотелевізійній передавальній станції міста Краматорська, що розташована на горі Карачун поблизу міста Слов'янська, де впала 200-метрова телевежа. Здійснюється розмінування будівлі станції, а також прилеглої території.

 

Нагадаємо, раніше частина працівників Концерну РРТ, які об'єдналися в координаційну раду трудового колективу, звинуватили генерального директора концерну Олександра Півнюка, зокрема, в сприянні терористам, а саме у фінансуванні електропостачання захоплених терористами об'єктів КРРТ, звідки почали транслюватися російські канали. Сам пан Півнюк заявляв, що із захоплених телевеж транслюються не лише російські канали, а й деякі українські і якщо вимкнути електропостачання, то населення втратить доступ до інформації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2880
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду