Завершився чат із Олександром Курдіновичем і Тетяною Котюжинською

25 Вересня 2012
9402
25 Вересня 2012
12:40

Завершився чат із Олександром Курдіновичем і Тетяною Котюжинською

9402
«Чи існує загроза свободі слова на парламентських виборах-2012»
Завершився чат із Олександром Курдіновичем і Тетяною Котюжинською

На http://chat.detector.media завершилася чат-конференція за участі голови Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександра Курдіновича та президента Асоціації медіа-юристів, юриста й члена правління Національної спілки журналістів України Тетяни Котюжинської на тему: «Чи існує загроза свободі слова на парламентських виборах-2012».

 

До обговорення пропонуються питання: з якими проблемами стикнулися ОДТРК під час парламентської виборчої кампанії 2012 року; масштаби тиску на ЗМІ в Україні і як цьому можна запобігти; вплив засобів масової інформації на результати волевиявлення та інші.

 

Свої запитання ви можете ставити безпосередньо в чат http://chat.detector.media.

 

Біографічні довідки:

 

Олександр Курдінович - народився 15 вересня 1976 року у м. Сороки, Республіка Молдова.

 

Освіта  - вища. 1993 - 1998 рр. - навчався в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

 

07.1996 - 12.1997 рр. - економіст науково-дослідного інституту статистики Міністерства статистики України, м. Київ;

01.1998 - 08.1999 рр. - головний спеціаліст, заступник начальника управління - начальник відділу Національного агентства України з питань розвитку та європейської інтеграції; м. Київ;

08.1999 - 07.2000 рр. - заступник начальника управління - начальник відділу Міністерства економіки України, м. Київ;

07.2000 - 09.2004 рр. - головний консультант, завідувач відділу Адміністрації президента України;

12.2004 - 05.2005 рр. - заступник директора ТОВ «Міжрегіональний фінансовий союз»; м. Київ

05.2005 - 10.2006 рр. заступник голови правління громадської організації «Експертно-аналітичний центр "Соціум"», голова правління «Соціуму»;

10.2006 -  04.2010  рр. - заступник голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України;

04.2010 - 06.2011 - перший заступник голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України;

З 16.06.2011 р. - голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України.

 

Одружений, виховує трьох дітей.

 

Тетяна Котюжинська закінчила юридичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка та пройшла професійне стажування: «Свобода преси: програма для адвокатів, суддів та юристів ЗМІ» (Нью-Йорк, Вашингтон, Варшава).

 

Має постійний досвід роботи із захисту прав та свобод журналістів з 1997 року.

 

За час юридичної практики надала більше 3000 консультацій журналістам і медіа, представляла інтереси медіа в багатьох судових процесах, має великий досвід тренерської діяльності, провівши більше 100 семінарів, тренінгів, конференцій для журналістів, юристів та суддів України з питань правового регулювання діяльності журналістів, міжнародних стандартів свободи слова, узагальнення української судової практики, питань застосування Європейської конвенції при здійсненні правосуддя в Україні.

 

Автор п'яти законопроектів з реформування державних медіа, захисту журналістів, доступу до публічної інформації. Член Комісії з журналістської етики з 2002 року. Член громадських рад при Національній раді з питань телебачення і радіомовлення та парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

Очолює Асоціацію медіа-юристів. Головний юрисконсульт та член правління Національної спілки журналістів України. Нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня.

 

Заміжня, виховує сина.

 

 

 

«Детектор медіа»

Фото Павла Довганя

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9402
Коментарі
14
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрій
4237 дн. тому
Як зайти на чат?
Иванова
4237 дн. тому
Александр Вячесловович! Как Вы относитесь к тому, что генеральный директорв Донецкой ОДТРК Олег Джолос отстранил от эфиров профессиональных ведущих, которые годами вели передачи, знающих тему досконально, и сам работает ведущим. Во-первых, неужели генеральному директору больше нечем заняться, как вести передачи? Как вы считаете? Что желать журналистам, которых нагло убрали с эфиров, потому что генеральному директору хочется покрасоваться в телевизоре? Плчему журналистам, которые годами создавали передачу, ее концепцию, нет места в эфире при Олеге Джолосе? Через это прошлои все журналисты, работающие на 27 канале. Может вы все-таки рассмотрите вопрос о назначении опытного менеджера на ДОГТРК, а не самоучку, обонкротившего успешную компанию, не знающего что теперь делать: вести передачи или все таки заняться развитем компании. И то и другое у него получается отвратительно.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4240 дн. тому
"Правда - це дорога, якою людська душа прямує до Бога" /Степан Бандера/. "Наші вороги можуть забрати наші життя, але їм ніколи не забрати нашої Свободи!" /Вільям Волес, "Хоробре серце"/. "Свобода Свобода, так много так мало, Ты нам рассказала, какого мы рода! Ни жизни, ни смерти, ни лжи не сдаешься, Как небо под сердцем в груди моей бьешься!" /Юрій Шевчук/, "Свободу не спинити!". "ЗЕКА - ГЕТЬ!".
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4240 дн. тому
Чому на Дніпропетровській ОДТРК щоденну передачу "Тема дня" перейменовано на "Відкритий файл"? Причому тут "відкритий файл" і який мається на увазі? Що хотіли сказати цим словоблуддям автори передачі? Це якась вузькоспецифічна назва, що відома своїм задумом і суттю тільки тому, хто її вигадав. А чи багато знайдеться на селі та й в місті серед старшої аудиторії тих, хто знає, що воно таке - "відкритий файл". "Тема дня" звучала набагто простіше, зрозуміліше і телевізійніше. "Відкритий файл" більше відповідає передачі про комп'ютери, ІТ-технології чи ще щось з цієї опери, але не для передачі на суспільну тематику. З того, хто придумав таку недоречнну назву треба вирахувати з зарплати та оголосити йому догану із занесенням в трудову.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4240 дн. тому
Спортивний журналіст Дніпропетровської ОДТРК Дмитро Тимохін в коментарях футбольних матчів за участю дніпродзержинської "Сталі" перейшов з української на російську. Якого дідька? Це сталося через ухвалення регіональної мови? Але ж українська не втратила свого державного статусу, як не змінила свій статус і державна телерадіокомпанія. Тож нехай Дмитро, яким би Тимохіним він не був, і надалі коментує українською! А ні, то нехай відправляється за відомим маршрутом. Нагадати?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4240 дн. тому
Чому на Дніпропетровській ОДТРК є передача про депутатську приймальню регіонала Олега Царьова, яка регулярно виходить в ефір, і немає аналогічної передачі про якогось там "батьківщинця". Серед дніпропетровських парламентарів, як не диво, залишилися депутати ВР від БЮТ з тих, що не стали "тушками". То чому б не надати їм слова про їхню діяльність? Чому регіоналам - можна, а їхнім політичним опонентам - ні? Може Держкомтелерадіо випустило з цього приводує якийсь спеціальний заборонювальний наказ? А якщо ні, то може вся річ у гендиректорі ДОДТРК, регіоналі Валентині Чанглі? Однозначно потрібно щось чи когось в цьому плані виправляти.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4240 дн. тому
З ефіру Дніпроптеровської ОДТРК зникли дискусійні передачі, присвячені обговоренню сучасної політичної ситуації в Україні. Замість них лише монологи провладних кандидатів і сателитів ПР по парламентській коаліції про те, які вони хороші, який хороший Віктор Федорич Янукович, і як у нас в державі все стабільно, спокійно і пречудово у всіх сферах. Цікава деталь, якщо, трапляється, і запрошують політологів чи експертів не з числа явно ангажованих владою, то з ними для уникнення чогось небажаного в ефірі, говорять не про Україну, а про сучасну ситуацію і розтановку політичних сил в Лівії, Єгипті, Сирії. Або розпитують їх про Китай, Росію чи якусь іншу країну. Україна в таких передачах - суворе і жорстке. табу. Про це мають дозвіл говорити тільки перевірені часом і надійні "януковичі".То коли на обласне ТБ повернуться політичні дебати в прямому ефірі за участю представників опозиції та більш-менш притомних аналітиків на тему політичної сучасності України, а не Мозамбіку, Буркіна-Фасо, Свазіленду чи ще якогось там Гондурасу? Припиніть цей безкінечний Мадагаскар! Україна - не Нігерія, пам'ятайте про це!
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4240 дн. тому
Чи можна бодай теоретично розраховувати на об'єктивність, виваженість і збалансовіаність редакційної політики Дніпропетровської ОДТРК, якщо її керівник Валентин Чанглі є депутатом облради від партії регіонів?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4240 дн. тому
В ефірі Дніпропетровської ОДТРК періодлично пускають антитимошенківську чорнуху у вигляді "документальних" стрічок. При цьому не дають можливості відповіді представникам "Батьківщини". Пропустіть їх до ефіру для представлення альтернативної точки зору і прокрутіть "веселі яйця" про головного урку країни - для балансу.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4240 дн. тому
За Ющенка, в час розквіту свободи слова і демократії в країні, на Дніпропетровській ОДТРК були присутні різні політичні сили, йшли дискусії, при цьому правилом хорошого тону серед учасників ток-шоу вважалося кинути в Ющенка лайном, хоча саме він ніколи не тиснув на журналістів, жодного разу не сидів і не був олігофреном, який не знає, що Чехов - це російський письменник, а не український поет, і не називав Ахматову Ахметовою. А ще він не влаштовував в країні те пекло, в якому ми зараз живемо. Нині ж незважаючи на відродження в країні сталінізму, навіть уявити не можна почути в ефірі ДОДТРК бодай хоч щось схоже на критику президента чи голови ОДА. Журналісти, які сприяють поверненню в Україну 1937 року - скоюють злочин не тільки проти професії, дискредитуючи себе, а проти України, людства і людяності. В цьому зв'язку Держкомтелерадіо нагадує мені сучасне НКВД, яке репресує свободу слова на підвідомчій території.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4241 дн. тому
Якщо Курдінович має економічну освіту і весь час працював економістом, то яким чином його занесло в Держкомтелерадіо? Здається, це зовсім різні сфери і напрями діяльності.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4241 дн. тому
Враховуючи безпрецедентно-рекордні обсяги присутності нинішнього голови обласної державної адміністрації Олександра Вілкула в ефірі Дніпропетровської ОДТРК у порівнянні з попередніми очільниками ОДА (включно з кучмівськими часами), видається за доцільне перйменувати ДОДТРК на "Вілкул-ТБ" або ж Дніпропетровське обласне вілкулівське телебачення. Так буде набагато точніше, відповідно до суті і змісту ефіру. А девізом телкомпанії зробити такий: "Прошла зима, настало лето - спасибо Вилкулу за это!". Напишіть його крупними літерами на будівлі ТРК, у вестибюлі, на стінах в коридорі, в актовій залі та не забувайте регулярно транслювати в ефірі в якості соціальної реклами.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4241 дн. тому
З приходом на Дніпропетровську обласну державну телерадіокомпанію нового керівництва (гендиректор - депутат облради від Партії регіонів Валентин Чанглі) її ефір втратив всі, бодай найменші ознаки політичного плюралізму. ДОДТРК перетворилася на рупор виключно правлячої Партії регіонів. Інформаційне наповнення Дніпропетровського Державного каналу стало нестерпно сервільним, кондовим, совковим. Негативні зміни, які відбулися, викликають асоціації з подорожжю на машині часу в добу СРСР до перебудови, тільки замість керівної КПСС - Партія регіонів. Зараз інформаційні випуски ДОДТРК повністю складаються з агітаційних сюжетів за кандидатів у нардепи від ПР: першого заступника міського голови Дніпропетровська - Крупського, дептата міськради Морозенка, начальника Придніпровської залізниці Момотоа, радника Пінчука - Солошенка, начальника обласного управління МНС Бутківського та інших "біло-блакитних" кандидатів. Новини як такі фактично зникли з ефіру. Там немає повідомлень і сюжетів, в яких би не розповідалося про "регіональних" вождів. Інформаційне наповнення ефіру ДОДТРК за керування Валентином Чанглі - це нищення політичного плюралізму, зразково-показові тортури над свободою слова, брутальне й зухвале порушення професійних стандартів, перетворення Дніпропетровської ОДТРК на рупор Партії регіонів, примітивізація й дебілізація телеефіру та вірне служіння антиукраїнському режиму кримінальної тиранії "двічі несудимого" ГОмера. З чим вас і вітаю, адже саме такого телебачення, на моє переконання, і прагне Держкомтелерадіо.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4241 дн. тому
Курдиновичу. Коли я телефоную у вашу приймальню чи в приймальню вашого заступника Кравченка, то секретарка, яка бере слухавку, завжди відповідає росіською, ніби я дзвоню не в Держкомтелерадіо України, а в Гостелерадио России. А коли роблю їй зауваження і вимагаю спілкування зі мною, українцем, який зателефонував у Київ до примальні Держтелерадіо УКРАЇНИ, українською мовою, то вона огризається і незадоволено фиркає та переходить на зневажливий тон. Що там у вас за секретарки? Який кастинг, за якими критеріями і в кого проходять перед тим, аби сісти у вас на телефон? Вони, часом, не забувають, де знаходяться? Чи завжди вони пам'ятають, що працюють не на якійсь там фірмочці, а в державній установі України? Навчіть їх української, а також зробіть так, щоби вони не ігнорували, і не зневажали державну мову!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду