Завершився чат із коментатором Євро-2012 Олександром Михайлюком

22 Червня 2012
9242
22 Червня 2012
10:50

Завершився чат із коментатором Євро-2012 Олександром Михайлюком

9242
Тема – «Євро-2012: досягнення і виклик для спортивних коментаторів»
Завершився чат із коментатором Євро-2012 Олександром Михайлюком

На http://chat.detector.media/ завершилася чат-конференція з коментатором матчів Євро-2012 на каналах «Україна» і «Футбол» Олександром Михайлюком на тему «Євро-2012: досягнення і виклик для спортивних коментаторів».

 

Олександр Михайлюк під час групового турніру Євро-2012 коментував матчі, що проходили в Польщі:

8 червня, Росія - Чехія (Вроцлав), 21:45, канал «Україна»

10 червня, Ірландія - Хорватія (Познань), 21:45, канал «Україна»

12 червня, Греція - Чехія (Вроцлав), 19:00, канал «Футбол»

14 червня, Італія - Хорватія (Познань), 19:00, канал «Футбол»

16 червня, Чехія - Польща (Вроцлав), 21:45, канал «Футбол»

18 червня, Італія - Ірландія (Познань), 21:45, канал «Футбол»

 

Також він коментуватиме на каналі «Україна» матч чвертьфіналу Іспанія - Франція, що відбудеться 23 червня в Донецьку.

 

До обговорення пропонуємо запитання: які особливості коментування Євро-2012 і як довго коментатори готувалися до чемпіонату; які переваги й недоліки роботи коментатора на стадіонах Євро-2012 у Польщі; специфіка коментування європейських футбольних чемпіонатів на каналі «Футбол» та інші.

 

Свої запитання можете ставити безпосередньо в чат http://chat.detector.media/.

 

Біографічна довідка:

 

Олександр Михайлюк почав захоплюватися футболом з дитинства. Найбільше враження на нього в якості вболівальника справили Чемпіонат Європи 1996 і виступи «Динамо» в Лізі Чемпіонів з 1997 по 1999 роки. Тоді з'явилась мрія стати футболістом. Протягом чотирьох років виступав за київський «Евробіс - Арсенал». Коли постав вибір між футболом та навчанням, обрав навчання.

 

Навчаючись в НТУУ «КПІ» за спеціальністю «Менеджмент організації», дізнався про конкурс коментаторів, який тоді проводив телеканал СТБ. У 2002 році виграв конкурс і вже у 2003 році приступив до коментування італійської Серії А. Так почалася кар'єра в спортивній журналістиці.

 

З 2005 по 2007 роки працював на телеканалі «Мегаспорт». У 2006 році під час Чемпіонату світу співпрацював з телеканалом ICTV. У 2007-2011 роках працював журналістом телекомпанії «Поверхность Спорт-ТВ». З 2011 року - коментатор телеканалу «Футбол» (профільний чемпіонат - Англія).

 

 

Фото Павла Довганя

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9242
Читайте також
21.06.2012 14:30
Ирина Гордейчук
Семен Случевский, для «Детектор медіа»
19 613
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Иван
4332 дн. тому
Як на вашу думку, яка з країн краще підготуваласья до ЄВРО: Україна чи Польща?
Андрій
4332 дн. тому
Хто, на вашу думку, виграє євро 2012 і чому?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4333 дн. тому
Чому на канал "Футбол" для коментування матчів ЄВРО були запрошені російські коменатори? Ми що, без росіян і нашого ЄВРА не можемо подивитися? Що, без їхнього коментаторства матчі вважаються нелегітимними чи як? Всі канали просто окуповані росіянами. Ну і розвелося ж їх тут... Чи не відчуваєте ви з цього приводу національного приниження? Я - так.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4333 дн. тому
За словами головного тренера збірної України Олега Блохіна, головними причинами поразки його підопічних у вирішальному матчі групового турніру з англійцями стали невезіння та суддівське свавілля. Цього разу з ним важко не погодитися. Адже всі бачили як події розгорталися на полі. Українці виглядали цілком достойно, принаймні не були безнадійними, і мали всі шанси на перемогу. Їм би ще трішечки футбольного везіння... Якщо так, то чому б не продовжити розмову в тому ж руслі і не поглибити тему? Зокрема, поставити питання таким чином: скільки ще матчів потрібно зіграти збірній України на «Донбас-Арені», аби зрозуміти не те, що її нефартовість, а кармічне прокляття місцини? Жодного виграного поєдинку! Не пощастити може кому завгодно, де завгодно і з ким завгодно, але збірній України на Донбас-Арені не щастить ЗАВДЖИ! Це невезіння стало перевіреною і підтвердженою часом закономірностю. Сумною традицією. Системою. В той же час Львів ще жодного разу не підводив українців. Навпаки – завжди виручав. Що не матч, то перемога! Як взагалі можна було допустити проведення в Донецьку бодай єдиного матчу, не кажучи вже про два та ще й з такими суперниками на турнірі подібного рангу?! І при цьому забути про Львів? Що думаєте з цього приводу?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4333 дн. тому
Коли збірна Росії в матчі з поляками відкрила рахунок, коментатор ТРК "Україна" радісно вигукнув, що нарешті сталася подія, яку очікували 37 хвилин. Хто, росіяни і він разом з ними? Поляки, я і всі, хто за них вболівав - НІ! Якщо цей коментатор такий палкий прихильник російської збірної, то що він робить на "Україні"? Може краще б працював на ВГТРК чи якій-небудь іншій телекомпанії РФ? А ВИ як ставитеся до знаків симпатій з боку коментатора до тієї чи іншої іноземної збірної? Здається у вас, під час коментування Росії-Чехії теж щось подібне проглядалося чи мені здалося або я вас з кимсь плутаю?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4333 дн. тому
Не знаю як кому, а мені, затятому футбольному вболівальнику, оці протяжні завивання деяких наших коментаторів ой як не до вподоби. Ну не по-українськи це. Явно проглядається відчайдушне бажання наслідувати, сліпо копіювати чужоземних колег з далеких країв. Може це і притаманно бразилійському, аргентинському, італійському, нігерійському, зімбабвійському національним темпераментам й іншим особливостям вболівання, а от мені це «ГО-О-О-О-ОЛ!!!», чесно кажучи, ріже мої українські вуха. Тим більше, коли видно, точніше чутно, що коментатор вичавлює з себе, робить це через силу. Складається враження, що той думає, чим більше він протягне «О», тим крутіший з нього коментатор. Звісно, що футбол - це емоції. Які завгодно. Але щоби мавпувати чуже, причому настільки відверто... В різкому, такому ж гучному, але короткому «Гол!!!» - радощів аж ніяк не менше. Як на мене. І сприймається воно куди природніше. Ну з двома, від сили трьома «о», а коли їх там цілих десять - чи не занадто? http://dusia.telekritika.ua/blog_alekseia_mazura/18268
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду