Невідомі побили бейсбольними бітами головного героя документального фільму «Шахта №8»

19 Листопада 2012
6729
19 Листопада 2012
11:47

Невідомі побили бейсбольними бітами головного героя документального фільму «Шахта №8»

6729
Наразі мешканець донецького Сніжного Юрій Сіканов у важкому стані перебуває у лікарні м.Макіївка
Невідомі побили бейсбольними бітами головного героя документального фільму «Шахта №8»

Про побиття Юрія Сіканова Інтернет-виданню «ОстроВ» повідомив голова громадської організації «Трудовий рух «Солідарність» Костянтин Ільченко.

 

«Поки ми не знаємо подробиць, але відомо, що після цього фільму у Юри почалися труднощі з місцевим населенням - після показу фільму в Сніжному закрили «копанки». Один благодійний фонд навіть пропонував Юрі переїхати в Харків. Але він не погодився, оскільки в сім'ї і за матір і за батька ... Ми йому казали: «Юра, якщо будуть проблеми, дзвони, і Микола Кузьмич (Козирєв, голова обласної організації Комітету захисту конституційних прав і свобод громадян - авт.) Те саме говорив йому. І раптом - вчора мені повідомили ... », - розповів пан Ільченко.

 

Після жорстокого побиття постраждалому герою фільму, за словами Ільченка, потрібна операція, яка коштує 10 тис. грн., а на передопераційне обстеження необхідно знайти ще 1500 грн.

 

26 березня фільм естонського режисера Мар'яни Каат «Шахта № 8», який розповідає про експлуатацію дитячої праці на нелегальних шахтах Донецької області, був заборонений до показу на Фестивалі документального кіно в Києві. Головний герой фільму - підліток з неблагополучної сім'ї, який змушений йти працювати на «копанку», щоб прогодувати своїх сестер.

 

 

 

Фільм був знятий з фестивального показу на DocudaysUA за кілька годин до презентації за ініціативою його українського співпродюсера Олени Фетісової. Вона раптово назвала своє ж кіно «постановочним і не відповідним жанру». Такий хід, на думку естонської сторони, виглядає досить дивним, оскільки раніше нічого подібного пані Фетісова не заявляла, і навпаки, будучи продюсером, мала намір поширювати фільм в Україні. Як повідомила режисер фільму Мар'яна Каат, на адресу організаторів фестивалю надходили погрози. Менше з тим, пані Каат знайшла можливість показати фільм всім бажаючим на окремому майданчику фестивалю.

 

«Наші чиновники заборонили демонстрацію цього фільму на міжнародному фестивалі DocudaysUA, який проходив у Києві. Заборона мала підстави, тому що цей фільм розповідає про вугільні "копанки" і примусову дитячу працю, про реальне, а не показушне життя сучасного Донбасу. Завдяки цьому фільму і сміливості Юрія, правда про Донбас стала відома усьому світу. Просимо усіх небайдужих людей надати посильну допомогу і перерахувати гроші на карту ПриватБанку 5211 5374 1725 8378», - повідомив Ільченко.

 

За словами пана Ільченка, повідомлення про побиття Ю.Сікунова відправлено Мар'яні Каат.

 

Фільм «Шахта №8» розміщений у вільному доступі на каналі YouTube.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6729
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знавець
4196 дн. тому
Переказав гроші для нещасного хлопця. Сподіваюсь, що Костя Ільченко - це не Катя Ющенко...
EURONEWS
4196 дн. тому
Ну що, довго ще чекати будете !? Скоро - ЦЕ стане нормою. Хочете цього ? Так робіть щось !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду