Жорстоко побитому бітами герою фільму «Шахта №8» зробили третю операцію

23 Листопада 2012
4941
23 Листопада 2012
17:56

Жорстоко побитому бітами герою фільму «Шахта №8» зробили третю операцію

4941
На подальше лікування 19-річного юнака потрібні додаткові кошти
Жорстоко побитому бітами герою фільму «Шахта №8» зробили третю операцію

Герою документального фільму «Шахта №8» Юрію Сіканову, який був жорстоко побитий бітами 27 жовтня у рідному місті Сніжне на Донеччині, зробили третю операцію на щелепі, і є надія, що юнак не стане інвалідом. Про це повідомляє Оргкомітет Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

 

19-річний Юрко Сіканов, герой фільму «Шахта № 8», з 15 років був змушений працювати в нелегальних шахтах на Донбасі, щоб прогодувати себе і двох сестер. Як вже повідомляла «Детектор медіа», 27 жовтня юнака жорстоко побили й скалічили. Наслідки - кілька переломів щелепи, 8 зубів вибито. Постраждалому необхідно було терміново зробити три операції, аби не залишитись назавжди інвалідом. На дві операції гроші допомогли знайти сусіди,  на подальші обстеження і третю операцію із застосуванням титанових вставок  грошей у юнака не було.

 

Завдяки доброчинним внескам на банківську картку Юрія Сіканова та людській солідарності, вдалось зібрали потрібну для операції суму, повідомляє Оргкомітет фестивалю. «22 листопада, в щелепно-лицьовому відділенні Макіївської лікарні Юрі зробили операцію з використанням титанових вставок, і є надія, що загроза інвалідності відступить», - йдеться в повідомленні Docudays UA.

 

«Щиро дякуємо всім, хто допоміг зібрати гроші на операцію.  Ми дякуємо журналістці Валентині Постновій, яка першою розповіла про біду і закликала всіх небайдужих пересилати гроші на картку Юри. Ми дякуємо координатору Мандрівного фестивалю Docudays UA в Донецьку Альоні Ігнатьєвій (Донецький правозахисний центр) за мобілізацію друзів у мережах Інтернет для збору коштів. Ми також дякуємо всім друзям Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, які відгукнулися на наші заклики й перерахували пожертви на картку Юри. Дякуємо організації «Студентське братство», яка опікується й підтримує Юру в ці важкі для нього дні. Дякуємо всім журналістам, які писали в ці дні про нещастя 19-річного хлопця й повідомляли читачам, куди можна перерахувати допомогу», - зазначено у зверненні Оргкомітету фестивалю.

 

За словами завідуючого щелепно-лицьовим відділенням Макіївської лікарні Сергія Рум'янцева, до остаточного одужання Юрі ще далеко, його чекає тривалий реабілітаційний період. Після операції потрібні будуть ще гроші на реабілітацію, на ліки, на їжу - адже якийсь час Юрій не зможе спускатися в шахту, щоб заробити на шматок хліба.

 

Оргкомітет фестивалю Docudays UA відкрив окремі рахунки для збору коштів на допомогу Юрію Сіканову.

 

4627 7300 0250 1564  - картковий рахунок в РайффайзенБанкАваль відкритий на ім'я фінансового директора фестивалю Docudays UA Костюніна Дениса Костянтиновича.

Веб-мані:

U154886388705 - гривня

E369050947041 - євро

R275510369222 - російські рублі

Z181331526988 - долар США

Оргкомітет фестивалю також підкреслює, що бере на себе відповідальність за цільове використання коштів та детальне звітування громадськості.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 26 березня фільм естонського режисера Мар'яни Каат «Шахта № 8», який розповідає про експлуатацію дитячої праці на нелегальних шахтах Донецької області, був заборонений до показу на Фестивалі документального кіно в Києві.

 

Фільм був знятий з фестивального показу на Docudays UA за кілька годин до презентації за ініціативою його українського співпродюсера Олени Фетісової. Вона раптово назвала своє ж кіно «постановочним і не відповідним жанру». Такий хід, на думку естонської сторони, виглядає досить дивним, оскільки раніше нічого подібного пані Фетісова не заявляла, і навпаки, будучи продюсером, мала намір поширювати фільм в Україні. Як повідомила режисер фільму Мар'яна Каат, на адресу організаторів фестивалю надходили погрози. Менше з тим, пані Каат знайшла можливість показати фільм всім бажаючим на окремому майданчику фестивалю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4941
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Надежда
4174 дн. тому
Простите за вопрос, но кто гарантирует, что средства, перечисленные на благотворительный счёт Дениса Костюнина (denis_kostyunin), открытый для помощи Юрию Сиканову 17 Апреля 2012 года, будут использованы по назначению?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду