У Києві з’явився ще один ефірний телеканал: 27 ТВК перенесено з Бучі до Києва

22 Березня 2012
7755
22 Березня 2012
12:12

У Києві з’явився ще один ефірний телеканал: 27 ТВК перенесено з Бучі до Києва

7755
У Києві з’явився ще один ефірний телеканал: 27 ТВК перенесено з Бучі до Києва

Бучанські телеканали «Академія» і «Сатурн», які разом мовили на 27 ТВК у Бучі Київської області, перенесли частоту до Києва та збільшили потужність передавача удвічі - з 1 кВт до 2 кВт. Таким чином, у Києві з'явився ще один ефірний телеканал. Зміни до ліцензій телекомпаній внесла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, спираючись на дозвіл Українського державного центру радіочастот.

 

Нагадаємо, ці телекомпанії ще влітку 2010 року замовили через Нацраду в УДЦР висновки про можливість технічного переносу частоти до Києва та збільшення потужності передавача до 5 кВт.

 

Відтепер передавач обох компаній розташований на вулиці Дорогожицький, 10 у Києві. «Детектор медіа» представник мовників у Нацраді сказав, що вже відбулося його тестове включення.

 

Крім технічних змін до ліцензій ТРК «Академія» і телекомпанії «Сатурн» змінили директора - ним став Віктор Павленко (директор ТРК «Купол», яке віднедавна мовить з логотипом Business Kyiv). Раніше в «Академії» директором був Ігор Касіч, у «Сатурна» - Іван Рудницький.

 

У телекомпанії «Сатурн», до того ж, змінився ще й власник. Ним стало ТОВ «Телеканал-100» (телеканал UBC, який став каналом Business). Раніше власниками були Українсько-російське ТОВ «Міжнародна фінансова агенція» (м. Київ), ТОВ «ТЛС-100» (м. Київ) і Томко Олександр Олександрович.

 

У ТРК «Академія» власниками залишилися ТОВ «ТЛС-100» і Томко Олександр Олександрович. Зазначимо, що ТОВ «ТЛС-100» є власником ТОВ «Телеканал-100» (канал UBC-Business). Тобто відбулася не зміна, а реструктуризація власності телекомпанії «Сатурн».

 

В обох телекомпаній також змінилася програмна концепція: формат каналів став культурологічно-просвітницьким з фільмопоказом. Але логотипи поки не змінилися.

 

Як відомо, телеканал Business (екс-UBC) перебуває в управлінні корпорації UBG, якій належить 30% цього каналу. UBG також належать супутникові канали «A-One Україна», Ukrainian Fashion і «Добро-ТВ». Крім того корпорація планує запустити канал Z, супутникову ліцензію на який уже має.

 

Директор «Академії» і «Сатурна» Віктор Павленко не став відповідати на запитання «Детектор медіа», чи запустить UBG один зі своїх нішевих каналів на частоті 27 ТВК у Києві. Однак він повідомив, що компанії ще вноситимуть до ліцензій і інші зміни.

 

Нагадаємо, ТРК «Академія» володіє ліцензією на ефірне мовлення 16 годин на добу на 27 ТВК, телекомпанія «Сатурн» - 8 годин на добу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7755
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
bivshiy
4420 дн. тому
Телеглядач // 22.03.2012 12:35:19, а ото журналистам ТК больше нечего делать кроме как мониторить топовые каналы 27ТВК и Киевская Русь, да еще и разбираться в технических тонкостях и выяснять откуда же последние 2 месяца транслируется 27ТВК :-)
Телеглядач
4420 дн. тому
І знову журналісти "Телекритики" продемонстрували кричущий непрофесіоналізм. Чому б не написати про те, що насправді програми 27ТВК транслюються з Дорогожицької, 10 вже кілька місяців, і вчорашнє рішення Нацради лише узаконило цей самовільний переніс на папері? Чому б не написати, що на 27ТВК вже досить тривалий час транслюються програми телеканалу "Київська Русь", прикриті логотипом "Академії"? Що це - непрофесіоналізм? Чи бажання прислужитися власникам каналів?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду