«A-One Україна» розпочав тестове мовлення

1 Липня 2011
14844
1 Липня 2011
15:27

«A-One Україна» розпочав тестове мовлення

14844
«A-One Україна» розпочав тестове мовлення

1 липня на супутнику Astra 4A (4,8° східної довготи) розпочав тестове мовлення телеканал «A-One Україна». Цю інформацію ТК підтвердив директор з розвитку медіагрупи UBG, якій належить канал, Андрій Соломаха.

 

За інформацією сайту sat-digest.com, «A-One Україна» вийшов на супутнику на місці «1+1 International» (частота 12073 МГц), який, у свою чергу, перемістився на частоту 11766 МГц.

 

Як пояснив Андрій Соломаха, тестування сигналу триватиме близько двох тижнів, після чого канал розпочне повноцінне мовлення. «Тестується проходження сигналу зі студії до аплінку і робота музичних серверів. В ефірі транслюється 8-годинний блок, що повторюється. Через два тижні розпочнеться повноцінне мовлення з ротацією кліпів та програмами», - зазначив він.

 

Наразі «A-One Україна» мовить зі студії телеканалу UBC, який також входить до медіагрупи UBG. З часом усі п'ять каналів медіагрупи матимуть нові студії.

 

Пан Соломаха зазначив, що українська версія A-One за тематикою буде подібна до російської (альтернативна музика), однак в ефірі будуть кліпи українських виконавців і власні програми. Зараз канал визначається зі своїми ведучими.

 

a-one

 

Як писала ТК, угода про оренду ємності на супутнику Astra 4A для п'яти каналів групи UBG була підписана у червні 2011 року.

 

Нагадаємо, що в жовтні 2008 року український A-One отримав ліцензію Нацради та уклав угоду про продаж реклами із сейлз-хаусом «Сфера-ТВ». Однак згодом він призупинив мовлення, за що отримав попередження Нацради.

 

У травні 2011 року корпорація UBG купила українську версію музичного каналу A-One (100% ТОВ «Перший альтернативний канал А1») . Планувалося, що він відновить мовлення 1 серпня.

 

З літа 2007 року в Україні ретранслюється російський A-One, який у Росії вийшов в ефір у 2005 році. Однак у квітні 2011 року українська Нацрада заборонила російський A-One e кабельних мережах України без адаптації до умов українського законодавства.

 

«Детектор медіа»

 

Фото з форуму проекту ProTV

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14844
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду