Журналісти «Сегодня» просять Ахметова про зустріч (+проекти редакційних документів)

19 Січня 2012
9906
19 Січня 2012
16:00

Журналісти «Сегодня» просять Ахметова про зустріч (+проекти редакційних документів)

9906
Колектив оприлюднив проекти редакційного статуту і програми діяльності газети «Сегодня», які пропонував затвердити наглядовій раді
Журналісти «Сегодня» просять Ахметова про зустріч (+проекти редакційних документів)

Члени трудового колективу газети «Сегодня» направили звернення до Ріната Ахметова з проханням про особисту зустріч. Про це сьогодні, 19 січня, повідомив колектив видання.

 

Журналісти занепокоєні подальшою долею видання після останніх рішень наглядової ради «Сьогодні мультимедіа», зокрема, рішення про звільнення головного редактора газети Ігоря Гужви, яке вони вважають «необґрунтованим».

 

Також члени трудового колективу стурбовані заявою наглядової ради, у якій ідеться, що звинувачення на адресу колишнього генерального директора «Сьогодні мультимедіа» Олени Громницької не підтвердилися. «Ми вважаємо, що факти корупції та цензури, викладені нами в листі до СКМ, повинні бути вивчені більш ретельно і зроблені відповідні висновки для того, щоб і надалі "Сьогодні мультимедіа" мала репутацію компанії, яка ґрунтується у своїй роботі на принципах чесності і прозорості», - йдеться в листі на ім'я Ріната Ахметова.

 

Лист підписали 46 осіб (до осередку профспілки «Сегодня» входять 68 осіб). Повний текст листа із підписами не поширюється публічно, але в редакції «Сегодня» запевнили, що вони є в осередку профспілки і передані Рінату Ахметову.

 

Попередню заяву колективу 18 січня про незгоду зі звільненням Ігоря Гужви та з проханням до Ріната Ахметова взяти ситуацію під особистий контроль підписали 36 осіб.

 

Колектив раніше розробив проекти кількох документів, які передав наглядові раді з пропозицією затвердити їх, повідомили «Детектор медіа» у редакції «Сегодня». Відповіді від наглядової ради колектив досі не отримав.

 

Йдеться про проекти редакційного статуту, програми діяльності газети «Сегодня» та декларації про взаєморозуміння між творчим колективом і власником «Сьогодні мультимедіа».

 

У програмі діяльності газети «Сегодня» пропонується закріпити принципи редакційної політики, принципи створення і поширення інформації і стиль видання.

 

Редакційний статут пропонує створити редакційну раду з шести осіб (троє від наглядової ради і троє від творчого колективу) та контролюватиме дотримання прав творчого колективу та виконання колективом статуту і програми діяльності.

 

Ознайомитися з проектами документів можна за посиланнями:

 

Редакційний статут (.doc, 43,5 kb)

 

Програма діяльності газети «Сегодня» (.doc, 60 kb)

 

Декларація про взаєморозуміння між творчим колективом і власником «Сьогодні мультимедіа» (.doc, 20,5 kb)

 

Як писала «Детектор медіа», 8 грудня представники редакції «Сегодня» оголосили передстрайковий стан через незгоду з редакційною політикою гендиректора «Сьогодні Мультимедіа» Олени Громницької. Вони висунули вимоги розслідувати конфлікт і «припинити цензуру», а також на час розслідування відсторонити Олену Громницьку від виконання обов'язків гендиректора.

 

9 грудня голова наглядової ради видавництва Катерина Лапшина пообіцяла провести розслідуванняконфліктної ситуації. Того ж дня наглядова рада «Сьогодні Мультимедіа» прийняла рішення провести комплексне службове розслідування, пані Громницьку відправили у відпустку.

 

13 грудня наглядова рада відсторонила Ігоря Гужву від виконання посадових обов'язків разом із Оленою Громницькою на період розслідування. Того ж дня співробітники «Сегодня» оприлюднили факти цензури та спроб запровадити у виданні корупційні схеми.

 

17 січня наглядова рада оприлюднила своє рішення, за яким Ігоря Гужву звільняють з посади головного редактора газети «Сегодня», а Олена Громницька йде за власним бажанням з посади генерального директора видавничого холдингу «Сьогодні мультимедіа».

 

19 січня СКМ повідомила, що додаткових розслідувань конфліктної ситуації в газеті  не буде, а Ігоря Гужву не поновлюватимуть на посаді головного редактора.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9906
Читайте також
18.01.2012 10:26
Юлия Рябчун, Валерий Калныш, «Коммерсантъ. Украина»
31 123
04.01.2012 13:37
Дмитрий Коротков, для «Детектор медіа»
19 420
12.12.2011 12:07
Юлия Рябчун, «Коммерсантъ Украина»
26 307
12.12.2011 08:26
Христина Коновалова, для «Детектор медіа»
31 701
11.12.2011 13:24
Александр Сибирцев для «Украинская правда»
31 470
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду