СКМ відправляє Громницьку у відпустку і суворо контролюватиме Гужву

9 Грудня 2011
18874
9 Грудня 2011
12:20

СКМ відправляє Громницьку у відпустку і суворо контролюватиме Гужву

18874
Наглядова рада «Сьогодні мультимедіа» перевірить дії обох учасників конфлікту – Громницької і Гужви
СКМ відправляє Громницьку у відпустку і суворо контролюватиме Гужву

Наглядова рада видавничого холдингу «Сьогодні Мультимедіа» прийняла рішення про проведення комплексного службового розслідування щодо дій генерального директора Олени Громницької, а також щодо організації роботи редакції під керівництвом головного редактора Ігоря Гужви. Про це йдеться в офіційному повідомленні наглядової ради, наданому «Детектор медіа» прес-службою ЗАТ «Систем кепітал менеджмент» (власника «Сьогодні Мультимедіа»).

 

Розслідування щодо Олени Громницької буде проведено спеціальною комісією, сформованою наглядовою радою, із залученням уповноваженого члена трудового колективу редакції газети «Сегодня».

 

Щодо Ігоря Гужви розслідування перевірятиме аргументи, викладені в службовій записці генерального директора і у зверненнях третіх осіб: «використання при підготовці матеріалів недостовірних джерел інформації, неперевірених фактів, суттєва переробка журналістських матеріалів і непрозорість ухвалення рішень».

 

Приймаючи рішення про розслідування, наглядова рада констатувала, що в «Сьогодні Мультимедіа» відбувся професійний конфлікт між генеральним директором Оленою Громницькою і головним редактором газети «Сегодня» Ігорем Гужвою. «Причиною цього конфлікту стало різне бачення подальшого розвитку видання», - йдеться в повідомленні.

 

На час розслідування генерального директора компанії Олену Громницьку відправлять у відпустку. Ігор Гужва продовжуватиме виконувати свої обов'язки до завершення розслідування під «суворим контролем з боку наглядової ради».

 

Службові розслідування будуть проведені протягом найближчих двох тижнів. За їхніми підсумками будуть прийняті рішення щодо всіх учасників конфлікту. Наглядова рада обіцяє не проводити кадрових змін у «Сегодня» до кінця розслідувань.

 

Нагадаємо, що наглядову раду «Сьогодні Мультимедіа» очолює директор з розвитку медійного напряму бізнесу «Систем кепітал менеджмент» (СКМ) Катерина Лапшина.

 

Наводимо коментар наглядової ради в повному обсязі:

 

Позиция Наблюдательного совета Издательского холдинга «Сегодня мультимедиа»

 

Да, к нашему большому сожалению, в издательском холдинге «Сегодня Мультимедиа» произошел профессиональный конфликт между генеральным директором Аленой Громницкой и главным редактором газеты «Сегодня» Игорем Гужвой. Причиной этого конфликта стало разное видение дальнейшего развития издания. В частности, разный взгляд на процесс реорганизации редакции и выбор основных направлений повышения эффективности ее работы. Напомним, что основополагающими стандартами работы всех без исключения медийных активов Группы СКМ мы считаем прозрачность, открытость, коллегиальность принятия решений и способность к конструктивному диалогу.

 

К нашему сожалению, из-за неготовности сторон к диалогу, этот конфликт быстро вышел за рамки бизнес-плоскости управления компанией. В конфликте были использованы аргументы морально-этического свойства, которые серьезно влияют как на репутацию участников конфликта, так и на репутацию издания в целом, и требуют тщательного расследования.

 

В этой связи мы приняли решение о проведении комплексного служебного расследования в отношении действий генерального директора Алены Громницкой. Расследование будет проведено специальной комиссией, сформированной Наблюдательным советом, с привлечением в качестве участника расследования уполномоченного члена трудового коллектива редакции газеты «Сегодня».

 

Однако мы вынуждены также признать, что есть аргументы, требующие тщательной проверки, в отношении организации работы редакции под руководством Игоря Гужвы. Эти аргументы (использование при подготовке материалов недостоверных источников информации, непроверенных фактов, существенная переработка журналистских материалов и непрозрачность принятия решений) были изложены в служебной записке генерального директора и в обращениях третьих лиц. Мы не можем проигнорировать эти обращения и будем расследовать изложенные в них аргументы.

 

Мы очень мотивированы сохранить бизнес газеты «Сегодня» и продолжать давать читателям качественный продукт. Мы берем на себя обязательства по сохранению трудового коллектива, и до появления результатов расследования и обнаружения конкретных фактов считаем неправомерными дополнительные кадровые решения и комментарии. В настоящий момент редакция обладает всеми необходимыми ресурсами для дальнейшей нормальной работы.

 

На период проведения расследований генеральный директор компании Алена Громницкая будет отправлена в отпуск. Что же касается другого непосредственного участника конфликта - главного редактора газеты «Сегодня» Игоря Гужвы, он будет продолжать выполнять обязанности до завершения служебных расследований под строгим контролем со стороны Наблюдательного совета. Служебные расследования будут проведены в течение ближайших двух недель.

 

Окончательное решение по всем участникам конфликта будет принято по итогам служебных расследований. Об этом решении, как и о результатах расследований, мы обязательно проинформируем и коллектив редакции, и широкую общественность.

 

Як писала «Детектор медіа», 8 грудня представники редакції «Сегодня» оголосили передстрайковий стан через незгоду з редакційною політикою генерального директора «Сьогодні Мультимедіа» Олени Громницької. Вони вимагають провести розслідування конфлікту і «припинити цензуру»,а також припинити спроби звільнення підписантів заяви та на час розслідування відсторонити Олену Громницьку від виконання обов'язків генерального директора.

 

9 грудня на зборах трудового колективу Катерина Лапшина, директор з розвитку медійного напряму бізнесу СКМ і голова наглядової ради ПрАТ «Сьогодні Мультимедіа», пообіцяла провести розслідування.

 

Раніше, 4 грудня, у редакції газети «Сегодня» створено осередок профспілки, до якого ввійшли 68 осіб, в тому числі і головний редактор Ігор Гужва. Головою осередку обрано Ольгу Гук. До комітету осередку ввійшли Ольга Гук та Ігор Гужва, Оксана Омельченко, до ревізійної комісії Галина Коваленко та Дмитро Коротков. За словами Ольги Гук, Ігор Гужва юридично не є роботодавцем, тому й увійшов до комітету осередку (як відомо, до виборних органів профспілки роботодавці входити не можуть).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18874
Читайте також
11.12.2011 13:24
Александр Сибирцев для «Украинская правда»
31 479
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду