Гужва та Громницька мають залишити газету «Сегодня» - рішення наглядової ради

17 Січня 2012
15240
17 Січня 2012
11:25

Гужва та Громницька мають залишити газету «Сегодня» - рішення наглядової ради

15240
Трудовий колектив має намір протестувати проти звільнення Гужви
Гужва та Громницька мають залишити газету «Сегодня» - рішення наглядової ради

Ігоря Гужву звільняють з посади головного редактора газети «Сегодня», а Олена Громницька йде за власним бажанням з посади генерального директора видавничого холдингу «Сьогодні мультимедіа» (видавець «Сегодня»). Таке рішення наглядової ради «Сьогодні мультимедіа», ухвалене за результатами внутрішнього розслідування, оприлюднене 17 січня на сайті Segodnya.ua.

 

Розслідування, що тривало з 13 грудня по 17 січня за зверненням редакційного колективу і генерального директора, показало необхідність підвищення прозорості практик, методів і процесу ухвалення рішень всередині «Сьогодні мультимедіа», йдеться в рішенні наглядової ради.

 

Cистемних порушень виявлено не було, однак наглядова рада «Сьогодні мультимедіа» скористалася своїм правом та ухвалила рішення про зняття з посади головного редактора газети «Сегодня» Ігоря Гужви і припиненні трудових відносин із ним. «Це рішення продиктоване підтвердженою незгодою Ігоря Гужви з підходами наглядової ради до подальшого розвитку компанії, до впровадження принципів колегіальності, відкритості і прозорості в процеси ухвалення рішень. Крім того, Ігор Гужва зайняв деструктивну позицію відносно видавничого дому та видання», - пояснює наглядова рада.

 

Наглядова рада також ухвалила рішення задовольнити прохання Олени Громницької про звільнення з посади генерального директора «Сьогодні мультимедіа» за власним бажанням. «Ми з повагою ставимося до рішення пані Громницької, хоча і шкодуємо за ним, оскільки звинувачення, висунуті на її адресу, в ході розслідування не підтвердилися. При цьому видавничий холдинг показав стійку й позитивну динаміку зростання економічних показників у вересні - грудні 2011 року», - наголошує наглядова рада.

 

Наглядова рада також висловила вдячність менеджменту «Сьогодні мультимедіа» і редакційному колективу газети «Сегодня» за підтримку й допомогу в період проведення службового розслідування. «Ми, як і раніше, віримо в газету і продовжуватимемо інвестувати в її розвиток», - йдеться в рішенні.

 

Як повідомив у коментарі «Детектор медіа» Ігор Гужва, щойно завершилися збори трудового колективу газети «Сегодня», на яких прийнято рішення протестувати проти звільнення головного редактора. Подробиці обіцяє розповісти незабаром.

 

Нагадаємо, 8 грудня представники редакції «Сегодня» оголосили передстрайковий стан через незгоду з редакційною політикою Олени Громницької. Раніше, 4 грудня, у редакції газети «Сегодня» було створено осередок профспілки у складі 68 осіб, у тому числі головного редактора Ігоря Гужви.

 

 

9 грудня наглядова рада «Сьогодні Мультимедіа» прийняла рішення провести комплексне службове розслідування, на цей час пані Громницьку відправили у відпустку.

 

 

13 грудня наглядова рада відсторонила Ігоря Гужву від виконання посадових обов'язків разом із Оленою Громницькою. Того ж дня на прес-конференції співробітники «Сегодня» оприлюднили факти цензури та спроб запровадити у виданні корупційні схеми.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15240
Читайте також
18.01.2012 10:26
Юлия Рябчун, Валерий Калныш, «Коммерсантъ. Украина»
31 122
04.01.2012 13:37
Дмитрий Коротков, для «Детектор медіа»
19 420
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду