Ігор Гужва програв суд за посаду головреда «Сегодня»

20 Квітня 2012
12174
20 Квітня 2012
17:07

Ігор Гужва програв суд за посаду головреда «Сегодня»

12174
Гужва планує оскаржувати рішення в апеляційній інстанції
Ігор Гужва програв суд за посаду головреда «Сегодня»

20 квітня Солом'янський районний суд відмовив у задоволенні позову екс-головного редактора газети «Сегодня» Ігоря Гужви до видавця газети - ПрАТ «Сьогодні Мультімедіа», у якому він оскаржував своє звільнення.

 

Таке рішення сьогодні оголосила головуючий суддя Марина Лозинська. Про це «Детектор медіа» повідомили в прес-службі юридичної компанії «Право плюс», яка представляє інтереси пана Гужви.

 

Ігор Гужва планує подавати апеляційну скаргу на це рішення. «Будемо подавати апеляцію. Якщо потрібно – судитимемось і надалі. Мені поспішати нікуди» - зазначив він у коментарі «Детектор медіа».

 

На думку юристів компанії «Право Плюс», яка представляла інтереси пана Гужви в суді, відповідач не надав жодного доказу законності звільнення Ігоря Гужви. При цьому юристи переконані, що докази їхніх опонентів навпаки підтверджували незаконність звільнення головного редактора.

 

«Так, ними було надано трудовий договір з Ігорем Гужвою, за яким термін трудових відносин не встановлений, однак є вказівка ​​на те, що трудові відносини регулюються КЗпП (тобто договір був безстроковий). Водночас Гужва був звільнений за статтею "закінчення строку трудового договору". Що очевидно суперечить трудовому законодавству, оскільки ніякого строку в трудовій угоді зазначено не було», - йдеться в повідомленні юристів.

 

Нагадаємо, 17 січня наглядова рада ухвалила рішення про зняття з посади головного редактора газети «Сегодня» Ігоря Гужви і припинення трудових відносин із ним. Пан Гужва оскаржив своє звільнення. У позові він вимагав поновити його на посаді головного редактора газети «Сегодня». Вимог щодо моральної чи матеріальної компенсації в позові не було. Позивач переконаний, що його звільнили незаконно.

 

Із 28 березня Ігор Гужва працює шеф-редактором російської газети «Московские новости».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12174
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду