Найєм з «Четвертою студією» готує інтернет-марафон до річниці Помаранчевої революції

15 Листопада 2011
9351
15 Листопада 2011
15:25

Найєм з «Четвертою студією» готує інтернет-марафон до річниці Помаранчевої революції

9351
Найєм з «Четвертою студією» готує інтернет-марафон до річниці Помаранчевої революції

Журналіст Мустафа Найєм готує інтернет-марафон до річниці Помаранчевої революції. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook і закликав усіх охочих долучитися до проекту.

 

«Детектор медіа» пан Найєм розповів, що ідея марафону належить йому, а до ініціативної групи, крім нього, входять Сакен Аймурзаєв, Кирило Казаков і Ольга Сушко, з якими він працював разом над інтернет-марафоном «Рік перший». Вони об'єдналися в групу «Четверта студія», під брендом якої, власне, виходив «Рік перший» і вийде нинішній марафон.

 

За словами Мустафи Найєма, поки що марафон не має назви і концепції - їх обговорюватимуть на першій зустрічі з усіма охочими долучитися до проекту, що відбудеться сьогодні, 15 листопада, о 19:45 у кав'ярні «Бабуїн» на вул. Симона Петлюри (Комінтерну), 10.

 

«Ідея зробити інтернет-марафон до річниці Помаранчевої революції народилася в мене тієї ночі, коли я про це написав у Facebook. Як це відбуватиметься, у якому форматі, який сценарій - я поки не знаю. Ми вирішили цього разу робити інакше: якщо раніше ми висунули своє бачення "Року першого", і над ним працювала команда, то зараз вирішили робити все з нуля. Ми будемо спеціально для цього набирати команду, з якою надалі займатимемося подібними проектами. І на сьогоднішній зустрічі з нуля ми будемо вирішувати, як це буде виглядати», - розповів він.

 

Водночас Мустафа Найєм точно знає, чого не хоче бачити в марафоні: «Я точно не хочу чути скарг і волання, що винні в усьому вони; я точно не хочу розказувати, як вони пересварилися і все знищили - це нецікаво. Про що я хотів би говорити - про цінності, які були і чи залишилися, що з ними сталося, хто є носіями цих цінностей. Я сам у Помаранчевій революції не брав участі, і для мене це дуже цікавий досвід. Але мені хочеться почути не просто спогади, а хочеться говорити про те, що робити далі, як відштовхуватися від цієї події».

 

Ініціатор марафон звертається до всіх охочих журналістів і технічних фахівців долучатися до проекту. «Ми готові прийняти будь-яку допомогу, - каже пан Найєм. - Я також звертаюся до всіх майданчиків, які хочуть нас підтримати в трансляції марафону. Ми поділимося програмним кодом, дамо плеєр і обіцяємо робити цікавий контент, щоб сайти не втратили на проекті. Водночас ми не будемо продавати рекламу і зловживати довірою наших партнерів». Також він закликає всіх, хто робив Помаранчеву революцію, прийти і взяти участь у марафоні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9351
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду