detector.media
15.11.2011 15:25
Найєм з «Четвертою студією» готує інтернет-марафон до річниці Помаранчевої революції

Журналіст Мустафа Найєм готує інтернет-марафон до річниці Помаранчевої революції. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook і закликав усіх охочих долучитися до проекту.

 

«Детектор медіа» пан Найєм розповів, що ідея марафону належить йому, а до ініціативної групи, крім нього, входять Сакен Аймурзаєв, Кирило Казаков і Ольга Сушко, з якими він працював разом над інтернет-марафоном «Рік перший». Вони об'єдналися в групу «Четверта студія», під брендом якої, власне, виходив «Рік перший» і вийде нинішній марафон.

 

За словами Мустафи Найєма, поки що марафон не має назви і концепції - їх обговорюватимуть на першій зустрічі з усіма охочими долучитися до проекту, що відбудеться сьогодні, 15 листопада, о 19:45 у кав'ярні «Бабуїн» на вул. Симона Петлюри (Комінтерну), 10.

 

«Ідея зробити інтернет-марафон до річниці Помаранчевої революції народилася в мене тієї ночі, коли я про це написав у Facebook. Як це відбуватиметься, у якому форматі, який сценарій - я поки не знаю. Ми вирішили цього разу робити інакше: якщо раніше ми висунули своє бачення "Року першого", і над ним працювала команда, то зараз вирішили робити все з нуля. Ми будемо спеціально для цього набирати команду, з якою надалі займатимемося подібними проектами. І на сьогоднішній зустрічі з нуля ми будемо вирішувати, як це буде виглядати», - розповів він.

 

Водночас Мустафа Найєм точно знає, чого не хоче бачити в марафоні: «Я точно не хочу чути скарг і волання, що винні в усьому вони; я точно не хочу розказувати, як вони пересварилися і все знищили - це нецікаво. Про що я хотів би говорити - про цінності, які були і чи залишилися, що з ними сталося, хто є носіями цих цінностей. Я сам у Помаранчевій революції не брав участі, і для мене це дуже цікавий досвід. Але мені хочеться почути не просто спогади, а хочеться говорити про те, що робити далі, як відштовхуватися від цієї події».

 

Ініціатор марафон звертається до всіх охочих журналістів і технічних фахівців долучатися до проекту. «Ми готові прийняти будь-яку допомогу, - каже пан Найєм. - Я також звертаюся до всіх майданчиків, які хочуть нас підтримати в трансляції марафону. Ми поділимося програмним кодом, дамо плеєр і обіцяємо робити цікавий контент, щоб сайти не втратили на проекті. Водночас ми не будемо продавати рекламу і зловживати довірою наших партнерів». Також він закликає всіх, хто робив Помаранчеву революцію, прийти і взяти участь у марафоні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY