Оголошено призерів 41-го міжнародного кінофестивалю «Молодість»

30 Жовтня 2011
17842
30 Жовтня 2011
00:42

Оголошено призерів 41-го міжнародного кінофестивалю «Молодість»

17842
З-поміж українських стрічок відзначено призерів - «Хворісукалюди» Юрія Речинського, «Кров» Ірини Правило, «Глухота» Мирослава Слабошпицького, «Фактор Фелліні» Мирослави Хорошун
Оголошено призерів 41-го міжнародного кінофестивалю «Молодість»

30 жовтня в культурному центрі «Кінотеатр Київ» відбулася урочиста церемонія закриття 41-го МКФ «Молодість».

 

Головне міжнародне журі у складі Оксани Забужко (голова журі, письменниця, літературознавець; Україна), Еви Везер (голова Magyar Filmunio; Угорщина), Ґрегуара Колена (актор, продюсер, сценарист і режисер; Франція), Сєрґєя Лобана (режисер; Росія), Деани Якубіскової (продюсер, акторка; Чехія, Словаччина) присудило такі призи:

 

Гран-прі, статуетка «Скіфський олень», диплом та 80 000 грн (партнер - оператор державних лотерей «МСЛ») за найкращий фільм конкурсної програми - фільм «Подих», режисер Карл Марковіч (Австрія);

 

приз за найкращий повнометражний ігровий фільм та $2500 - фільм «Акації», режисер Пабло Джорджеллі (Аргентина, Іспанія); заохочувальний диплом - фільм «Кімната самогубців», режисер Ян Комаса (Польща);

 

приз за найкращий короткометражний ігровий фільм та $2500 - фільм «Втеча», режисер Віктор Карей (Іспанія); заохочувальний диплом - фільм «Дівчина та мисливець», режисерка Ядвіґа Ковальська (Швейцарія);

 

приз за найкращий студентський фільм та $2500 розділили фільми «Корал», режисер Іґнасіо Чанетон (Аргентина) і «Мотузка та кров», режисер Куба Чекай (Польща); заохочувальний диплом за найкращу анімацію - фільм «Галерея», режисер Роберт Прох (Польща), диплом за найкращий документальний фільм - «Опівночі», режисерка Клара Тасовська (Чехія);

 

приз імені Іва Монтана найкращому молодому актору / актрисі та 1000 євро отримала виконавиця головної ролі фільму «Піднесення» режисерки Лізи Ланґсет (Швеція) акторка Алісія Вікандер.

 

 

Журі національного конкурсу «Панорама українського кіно 2010-2011» у складі Олесі Островської-Лютої (Україна), Валентина Васяновича (Україна), Дмитра Тяжлова (Україна) присудило такі призи:

 

диплом за гостроту авторського висловлювання - фільм «Хворісукалюди», режисер Юрій Речинський);

 

диплом за виразну кінематографічну мову - фільм «Кров», режисерка Ірина Правило;

 

головний приз у конкурсі «Панорама українського кіно 2010-2011», 20 000 грн. від Фонду «Розвиток України» і спеціальний приз Чеського центру в Києві та Чеських авіаліній - фільм «Глухота», режисер Мирослав Слабошпицький.

 

Журі міжнародної федерації кіноклубів FICC у складі Ракеля Льорки (Іспанія), Теа Габідзашвілі (Грузія), Олега Батурина (Україна) присудило такі призи:

 

приз «Дон Кіхот» - фільм «Молитва», режисерка Емма Бальказар (Данія);

 

особлива відзнака - фільми «Фактор Фелліні», режисерка Мирослава Хорошун (Україна) та «Корал», режисер Іґнасіо Чанетон (Аргентина).

 

Екуменічне журі у складі Деніела Ґасмана (Швейцарія), Хайнца-Мартіна Крауза (Німеччина), Христини Надворної (Україна) присудило такі призи:

 

приз екуменічного журі повнометражному фільму - «Маленька кімната», режисерки Стефані Шуа та Веронік Реймон (Швейцарія);

 

приз екуменічного журі короткометражного фільму - «Захисти націю», режисерка Кендіс Рейсер (Південна Африка - Німеччина);

 

особлива відзнака - повнометражним фільмам «Кімната самогубців», режисер Ян Комаса (Польща) та «У дзеркалі», режисерка Неґар Азарбаяні (Іран);

 

особлива подяка від екуменічного журі - короткометражний фільм «Погляд із криниці», режисерка Івона Юка (Хорватія).

 

Журі міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI у складі Жана-Макса Межана (Франція), Бурчина Саіта Ярчина (Туреччина), Сергія Васильєва мол. (Україна) присудило головний диплом фільму «Подих», режисер Карл Марковіч (Австрія).

 

Приз глядацьких симпатій і подарунок від Ювелірного Дому ZARINA здобув фільм «Париж-Шанхай», режисер Томас Кайє (Франція).

 

Спеціальні дипломи дирекції МКФ «Молодість» - режисерка фільму «Поза грою» Наталя Пятигіна та виконавець головної ролі в фільмі Rock'n'Ball Дмитра Приходька Олексій Мінько.

 

Під час «Молодості-2011» на великому екрані було показано понад дві сотні фільмів. У конкурсі студентських фільмів взяли участь 26 фільмів із 17 країн, у короткометражному конкурсі - 23 фільми з 19 країн, у повнометражному - 12 із 12 країн, у національному конкурсі «Панорама українського кіно 2010-2011» - 21 фільм. Уперше за час існування фестивалю до участі в студентському та короткометражному конкурсах прийнято фільми на цифрових носіях. Окрім цього фестиваль представив 12 позаконкурсних програм, серед яких новий блок спеціальних подій «Звуки молодості». У 2011 році розширився формат програм French connection і «Німецька хвиля», до яких увійшли стрічки не лише Франції та Німеччини, а й усіх франко- та німецькомовних країн відповідно.

 

У рамках «Молодості-2011» відбулися спеціальні проекти міжнародний ринок копродукції Molodist Boat Meeting та «Майстерня талантів». Уперше цього року фестиваль став місцем проведення тренінгу Східноєвропейського кіноальянсу EEFA Training Network, у якому взяли участь сім документальних та вісім ігрових кінопроектів із десяти країн світу.

 

Цьогоріч до традиційних фестивальних локацій (культурний центр «Кінотеатр Київ», кінотеатри «Кінопанорама» та «Жовтень», культурно-освітній центр «Майстер-клас», арт-готель «Баккара») знову повернувся кінотеатр «Київська Русь», а також «Мистецький арсенал», де проходила спеціальна подія програми «Звуки молодості».

 

На фестиваль приїхали близько 200 закордонних гостей, серед яких Єжи Гофман, Рустам Ібрагімбеков, Кшиштоф Зануссі, Алєксєй Герман-молодший, Сєрґєй Лобан, Деана Якубіскова, Алєксандр Баширов, Андрєй Звягінцев, Ігор Волошин, а також режисери та представники фільмів конкурсних і позаконкурсних програм.

 

Роботу фестивалю забезпечувала команда з 40 осіб, а також 35 перекладачів і 38 волонтерів. Події фестивалю висвітлювали понад 300 журналістів із України, Росії, Білорусі, Польщі, Швеції, Франції, Сполучених Штатів Америки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17842
Читайте також
05.11.2011 10:47
Ярослав Підгора-Гвяздовський, «Дзеркало тижня. Україна»
27 727
03.11.2010 15:14
Анжела Бутєва, для «Детектор медіа»
31 183
29.10.2010 23:47
Катерина Константинова, «Дзеркало тижня»
36 047
25.10.2010 14:14
Анна Купінська, «Українська правда»
33 168
26.10.2009 13:24
Роман Лебедь, Бі-бі-бі, Київ
44 276
24.10.2009 18:51
Тетяна Селезньова, «Главред»
36 217
03.10.2009 11:46
Катерина Константинова, «Дзеркало тижня»
34 177
29.10.2008 06:38
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
32 248
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ф-1
4560 дн. тому
Претендую на приз "За гостроту авторского висловлювання". Вмію набагато віртуозніше і багатоповерховно матюкатись. Гарантую зів'ялі і скручені в рурку вуха.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду