Гран-прі кінофестивалю «Молодість» здобув фільм «Щастя моє» (ДОПОВНЕНО)

31 Жовтня 2010
16672
31 Жовтня 2010
19:34

Гран-прі кінофестивалю «Молодість» здобув фільм «Щастя моє» (ДОПОВНЕНО)

16672
Гран-прі кінофестивалю «Молодість» здобув фільм «Щастя моє» (ДОПОВНЕНО)

Сьогодні, 31 жовтня, кінофестиваль «Молодість» завершив роботу. Оголошено імена переможців конкурсної програми, призерів глядацьких симпатій та володаря Гран-прі, повідомляє сайт МКФ.

  

 

 

Головну нагороду фестивалю отримав фільм Сергія Лозниці «Щастя моє» (Україна-Німеччина-Нідерланди).

 

 

 

 Режисер Сергій Лозниця та продюсери Хайно Декерт і Олег Кохан

 

Також переможцями стали: 

 

Номінація «Альтернативна конкурсна програма "Українська панорама 2009 - 2010"»:

 

Головний приз -  «Я пам'ятник собі», режисер Дмитро Тяжлов (Україна)

 

Диплом за кращу режисуру -  «Собаки міста Українка», режисер Дар'я Онищенко, (Німеччина-Україна).

 

Диплом за кращу жіночу роль -  Юлія Жительна за роль маленької Маші у фільмі «Чешки», режисер Юлія Гоголь (Україна).

 

 

«Приз імені Іва Монтана найкращому молодому актору»:

 

Актриса Моніка дель Кармен (Monica del Carmen) за роль у фільмі «Високосний рік» (Ano Bisiesto), режисер Майкл Роу (Мексика)

 

 

«Приз глядацьких симпатій»:

 

«Звуки шуму» (Sound of Noise), режисери Ола Сімонссон, Йоханнес Штерне Нільсон (Ola Simonsson, Johannes Stjarne Nilsson) (Швеція, Франція) 

 

 

«Найкращий студентський фільм»:

 

«Я, Гельмут» (Ich bin's Helmut), режисер Ніколас Штайнер (Nicolas Steiner) (Німеччина)

 

Заохочувальний диплом -  фільм «Ось і я» (Itt Vagyok), режисер Сімлер Балінт (Szimler Balint) (Угорщина)

 

 

«Найкращий короткометражний фільм»:

 

«Пригноблена більшість» (Majorite opprimee), режисер Елеонор Пур'я (Eleonore Pourriat) (Франція)

 

«ДівчинаЯкЯ» (GirlLikeMe), режисер Роуленд Джобсон (Rowland Jobson) (Великобританія)

 

 

«Найкращий повнометражний фільм»:

 

«Звуки шуму» (Sound of Noise), режисери Ола Сімонссон, Йоханнес Штерне Нільсон (Ola Simonsson, Johannes Stjarne Nilsson) (Швеція, Франція)

 


Нагадаємо, напередодні стали відомі переможці FICC, FIPRESCI та екуменічного журі. Кінострічка «Щастя моє» Сергія Лозниці здобула головну нагороду FIPRESCI.  Головну нагороду FICC та екуменічного журі отримав короткометражний фільм «Маленький нацист» (Die kleine Nazi) німецького режисера Петра Люшова (Petra Luschow).Спеціальні відзнаки FICC здобули італійська короткометражна стрічка «Війна» (Uerra) Паоло Сассенеллі (Paolo Sassanelli) та студентський фільм «Ось і я» (Itt Vagyok) угорського режисера Шимлера Балінга (Szimler Balint).

 

 

 

Актор, виконавець головної ролі у фільмі «Щастя моє» Віктор Нємєц і режисер Сергій Лозниця

 

Рекомендаційні (заохочувальні) дипломи екуменічного журі отримали: український короткометражний фільм «Останній лист» (Ostanniy Lyst) Юрія Ковальова (Yurij Kovalyov) та німецький повнометражний фільм «Чужинка» (Die Fremde) Фео Аладага (Feo Aladag).

 

Цьгорічний фестиваль відзначають маштаби: на великому екрані було показано 394 стрічки з 48 країн світу. У конкурсі студентських фільмів взяли участь 23 фільми, у короткометражному конкурсі - 22, у повнометражному - 13. В альтернативному конкурсі - програмі «Санні Банні» змагалося 11 стрічок, у «Панорамі українського кіно» - 27 фільмів. Також  фестиваль представив 24 позаконкурсні програми, серед яких - ювілейна ретроспектива фільмів-переможців «Молодості» попередніх років під назвою «20+20».

 

Також збільшилася кількість кіно майданчиків фестивалю. До традиційного фестивального центру, кінотеатру «Київ», додався ще один - кінотеатр «Жовтень». Фільми з програм фестивалю також демонструвалися у «Кінопанорамі», Будинку кіно, Центрі візуальної культури. Проект «Майстерня талантів» проходив у стінах культурно-освітнього центру «Майстер-клас», а музична програма цьогорічної «Молодості» була представлена у фестивалі-ресторації «Диван».

 

Роботу фестивалю забезпечувала команда з 147 осіб, включно з перекладачами та командою проектів «Молодість Медіа» (газети «Молодість TXT» та фестивального телебачення «Молодість TV»). Також в роботі цьогорічної «Молодості» взяли участь 35 волонтерів.

 

Події фестивалю висвітлювали 350 журналістів з України, Росії, Білорусі, Польщі, Німеччини, Франції, Великобританії, Норвегії, Канади та Сполучених Штатів Америки.

 

На фестиваль приїхали 230 закордонних гостей, серед них - Софі Марсо, Крістофер Ламбер, Фанні Ардан, Жерар Депардьє, Зігфрід, Володимир Меньшов, Карен Шахназаров, Вадим Абдрашитов, Рената Літвінова, Олексій Герман-молодший, Людмила Гурченко, Брюс ЛяБрюс, а також режисери та представники фільмів конкурсних та позаконкурсних програм.

 

«Детектор медіа»

 

Фото надані SOTA Cinema Group

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16672
Читайте також
02.12.2010 10:30
Андрій Бондар, Zaxid.net
29 980
05.11.2010 23:06
Ольга Клінгенберг, для «Дзеркала тижня»
26 518
03.11.2010 15:14
Анжела Бутєва, для «Детектор медіа»
31 186
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Vanil
4922 дн. тому
Вот это неожиданность.Вообщеееееее.Можно было давать ему Гран-при в первый же конкурсный день,еще до официального показа. Блин ну неожиданность. Лозница езжай все же в ГЕРМАНИЮ. Жаль что на "Кинотавре" тебе еще что-то и дали.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду