Фільм Лозниці здобув головну нагороду FIPRESCI на кінофестивалі «Молодість»

30 Жовтня 2010
20929
30 Жовтня 2010
21:26

Фільм Лозниці здобув головну нагороду FIPRESCI на кінофестивалі «Молодість»

20929
Фільм Лозниці здобув головну нагороду FIPRESCI на кінофестивалі «Молодість»

Кінофестиваль «Молодість» визначився з перщими переможцями. Свої рішення озвучили журі міжнародної кінопреси FICC, міжнародної федерації кінопреси  FIPRESCI, та екуменічне журіЗа інформацією сайту кінофестивалю, урочиста церемонія відбулася сьогодні, 30 жовтня, у кінотеатрі «Київ».

 

Головну нагороду FIPRESCI здобула кінострічка «Щастя моє» Сергія Лозниці. 

 

Головну нагороду FICC та екуменічного журі отримав короткометражний фільм «Маленький нацист» (Die kleine Nazi) німецького режисера Петра Люшова (Petra Luschow).

 

Спеціальні відзнаки FICC здобули італійська короткометражна стрічка «Війна» (Uerra) Паоло Сассенеллі (Paolo Sassanelli) та студентський фільм «Ось і я» (Itt Vagyok) угорського режисера Шимлера Балінга (Szimler Balint).

 

Рекомендаційні (заохочувальні) дипломи екуменічного журі отримали: український короткометражний фільм «Останній лист» (Ostanniy Lyst) Юрія Ковальова (Yurij Kovalyov) та німецький повнометражний фільм «Чужинка» (Die Fremde) Фео Аладага (Feo Aladag).

 

До складу журі міжнародної кінопреси FICC увійшли Карл Хенрік Єйлерстен (Норвегія), Крістал Грюнвальд-Мерц (Німеччина), Ірина Романовська (Україна), екуменічного журі - Божидар Манов (Болгарія), Йос Херманс (Бельгія), Оксана Соколянська (Україна), журі міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI - Хельмут Меркер (Німеччина), Майк Наафс (Голандія), Олександр Першко (Україна).

 

Нагадаємо, українська прем'єра фільму Сергія Лозниці «Щастя моє» яка відбулася 29 жовтня в рамках конкурсного та прес-показу ювілейного МКФ «Молодість».

 

Як писала ТК, прем'єра ігрового фільму «Щастя моє» відбулася у травні 2010 на МКФ у Каннах. Також на відкритому російському кінофестивалі «Кінотавр» фільм здобув приз за кращу режисуру і приз Гільдії кінознавців та кінокритиків, а також гран-прі МКФ молодого європейського кіно «Vоices», приз «Срібний абрикос» МКФ в Єревані.

 

У вересні «Щастя моє» отримав приз XIX Відкритого фестивалю кіно країн СНД, Латвії, Литви і Естонії «Кіношок-2010» за кращий сценарій.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20929
Читайте також
05.11.2010 23:06
Ольга Клінгенберг, для «Дзеркала тижня»
26 515
03.11.2010 15:14
Анжела Бутєва, для «Детектор медіа»
31 184
23.05.2010 10:25
Людмила Ваннек, «Радіо Свобода»
41 145
13.05.2010 13:57
Людмила Ванек, «Радіо Свобода»
37 906
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду