Хорошковський: «Обмеження свободи слова» - це технологія противників стабілізаційних процесів

31 Травня 2010
20182
31 Травня 2010
12:47

Хорошковський: «Обмеження свободи слова» - це технологія противників стабілізаційних процесів

20182
Хорошковський: «Обмеження свободи слова» - це технологія противників стабілізаційних процесів

Голова Служби безпеки України, власник медіагрупи «Інтер» Валерій Хорошковський вважає, що в Україні реалізується технологічна лінія з умовною назвою «обмеження свободи слова». Про це він сказав в інтерв'ю українській газеті «КоммерсантЪ».

 

«Зараз я бачу декілька технологічних ліній, які реалізуються противниками стабілізаційних процесів, що відбуваються в державі. Зокрема, лінія з умовною назвою "обмеження свободи слова" і прив'язка СБУ до обмежень свободи особистості... Це річ, що дурно пахне», - сказав голова СБУ.

 

На запитання «Коммерсанта», чи є заяви про цензуру і створення ініціативи «Стоп цензурі!» теж технологією він відповів: «Хтось, напевно, діє щиро, хтось підхоплює ідею боротьби у своїх цілях, а хтось вважає утиском свободи слова те, що не є таким. Це процес, пов'язаний з внутрішньою політичною боротьбою, тому що преса - річ гостра, це скальпель. Вона може шкодити, а може служити для одужання суспільства».

 

На думку Валерія Хорошковського, свобода - це необхідний атрибут розвитку. «Будь-яке обмеження - як бумеранг, рано чи пізно ти з ним все одно зіткнешся. Мене, напевно, можна в чомусь звинувачувати, але тільки не в тому, що СБУ якимось чином намагається впливати на пресу - ми цим точно не будемо займатися», - запевнив він.

 

Нагадаємо, про причетність СБУ та його голови Валерія Хорошковського до медіапроцесів заявляв телеканал ТВі, зокрема і у відкритому листі до Віктора Януковича (лист було надруковано у виданні Washington Post). Канал писав, що став об'єктом тиску з боку Служби безпеки України. Приводом до написання листа стали звернення СБУ до Нацради з вимогами документів по конкурсу на телерадіочастоти від 27 січня, а також лист від СБУ до регуляторного органу з проханням перевірити супутникову платформу «Поверхность Спорт ТВ», в якому увагу регуляторів звернено на трансляцію каналу ТВі (пізніше СБУ пояснив останній випадок як прикру технічну помилку і перепросив у каналу).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20182
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лщь
5091 дн. тому
Ну хоть бы помолчал, уже от денег разум испарился
lashch
5091 дн. тому
Як не соромно, напомаджене Ви людино... Робіть краще свою роботу поки кістка у горлі не застрягла. Не беріть на себе за багато!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду