detector.media
31.05.2010 12:47
Хорошковський: «Обмеження свободи слова» - це технологія противників стабілізаційних процесів

Голова Служби безпеки України, власник медіагрупи «Інтер» Валерій Хорошковський вважає, що в Україні реалізується технологічна лінія з умовною назвою «обмеження свободи слова». Про це він сказав в інтерв'ю українській газеті «КоммерсантЪ».

 

«Зараз я бачу декілька технологічних ліній, які реалізуються противниками стабілізаційних процесів, що відбуваються в державі. Зокрема, лінія з умовною назвою "обмеження свободи слова" і прив'язка СБУ до обмежень свободи особистості... Це річ, що дурно пахне», - сказав голова СБУ.

 

На запитання «Коммерсанта», чи є заяви про цензуру і створення ініціативи «Стоп цензурі!» теж технологією він відповів: «Хтось, напевно, діє щиро, хтось підхоплює ідею боротьби у своїх цілях, а хтось вважає утиском свободи слова те, що не є таким. Це процес, пов'язаний з внутрішньою політичною боротьбою, тому що преса - річ гостра, це скальпель. Вона може шкодити, а може служити для одужання суспільства».

 

На думку Валерія Хорошковського, свобода - це необхідний атрибут розвитку. «Будь-яке обмеження - як бумеранг, рано чи пізно ти з ним все одно зіткнешся. Мене, напевно, можна в чомусь звинувачувати, але тільки не в тому, що СБУ якимось чином намагається впливати на пресу - ми цим точно не будемо займатися», - запевнив він.

 

Нагадаємо, про причетність СБУ та його голови Валерія Хорошковського до медіапроцесів заявляв телеканал ТВі, зокрема і у відкритому листі до Віктора Януковича (лист було надруковано у виданні Washington Post). Канал писав, що став об'єктом тиску з боку Служби безпеки України. Приводом до написання листа стали звернення СБУ до Нацради з вимогами документів по конкурсу на телерадіочастоти від 27 січня, а також лист від СБУ до регуляторного органу з проханням перевірити супутникову платформу «Поверхность Спорт ТВ», в якому увагу регуляторів звернено на трансляцію каналу ТВі (пізніше СБУ пояснив останній випадок як прикру технічну помилку і перепросив у каналу).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY