КНМП готова віддавати НМПУ 50% внесків замість обіцяних 100%

21 Травня 2009
9776
21 Травня 2009
13:51

КНМП готова віддавати НМПУ 50% внесків замість обіцяних 100%

9776
КНМП готова віддавати НМПУ 50% внесків замість обіцяних 100%

Київська незалежна медіа-профспілка віддаватиме Незалежній медіа-профспілці України 50% від суми членських внесків. Таке рішення було ухвалене більшістю голосів на засіданні комітету КНМП 20 травня.

 

У заяві, розповсюдженій прес-службою КНМП, йдеться про те, що профспілка вітає ідею збирання членських внесків на рік наперед за безготівковим розрахунком із реєстрацією на сайті профспілки та видачею прес-карти, але готова віддавати лише половину грошей, зібраних зі своїх членів. «При цьому витрати на спільний офіс мають ділитися навпіл. Виконавчий секретар у кожного з комітетів має бути свій», – йдеться в заяві.

 

 

Нагадаємо, 16 березня 2009 року комітет НМПУ ухвалив рішення збирати внески безготівкою на рік уперед (сума внеску становить 180 грн). Усі внески мали переводитись на рахунок НМПУ. Тоді ж було ухвалено рішення про перереєстрацію КНМП на базі статуту НМПУ.

 

«КНМП об'єктивно є найвагомішою організацією у складі загальнонаціональної структури медіа-профспілки. Отож, КНМП готова віддавати частину своїх коштів на розвиток загальньнонаціонального медійного профспілкового руху. В той же час КНМП, яка, попри кризу  в медіях , продовжує активність із захисту прав журналістів, повинна мати гарантії, що вона не буде обділена коштами на поточну діяльність. Ці гарантії не повинні залежати від волі, або доброго настрою керівництва НМПУ  (безвідносно до конкретних особистостей), а мусять бути зафіксовані формально у вигляді гарантованого відсотку», – йдеться в заяві. Комітет КНМП вважає, що аналогічні стосунки мають існувати і з іншими потужними регіональними організаціями, котрі здатні забезпечувати свою діяльність самостійно. Маленькі ж організації, або новостворені організації, які не здатні існувати самостійно, мусять іншу систему розрахунків.

 

Перший заступник голови  Незалежної медіа-профспілки Сергій Гузь був заскочений такою заявою. «На жаль, як член комітету НМПУ я вчора не був присутній на засіданні київської профспілки, – сказав він. – Я здивований таким рішенням. Березневе рішення про передачу 100% внесків НМПУ було спільним. Думаю, ми обов'язково розглянемо цю заяву і тоді прокоментуємо її».

 

«Детектор медіа»  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9776
Теги:
Читайте також
26.05.2009 17:19
Юрий Константинов, «Столичные новости»
50 896
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрей Яницкий
5307 дн. тому
Решение о 100% взносов не было общим. Оно было принято комитетом НМПУ на совместной встрече с комитетом КНМП. Но комитет КНМП за это решение не проголосовал.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду