Продюсери учасниці Національного відбору «Євробачення-2009» вимагають повторного півфіналу, інакше – подаватимуть до суду

18 Лютого 2009
19270
18 Лютого 2009
13:39

Продюсери учасниці Національного відбору «Євробачення-2009» вимагають повторного півфіналу, інакше – подаватимуть до суду

19270
Продюсери учасниці Національного відбору «Євробачення-2009» вимагають повторного півфіналу, інакше – подаватимуть до суду
Олена Мозгова та Ігор Гончаренко, продюсери учасниці Національного відбору «Євробачення-2009» Анастасії Приходько, вимагають від Національної телекомпанії України повторного проведення півфінального туру конкурсу. Про це вони заявили 18 лютого на прес-конференції в агенції «Інтерфакс».
 
Як вони повідомили, відповідного листа було направлено до президента НТКУ Василя Ілащука. Присутні на прес-конференції отримали копію листа. У ньому звертається увага на два порушення під час проведення півфіналу: порушення принципу неупередженості членів журі, прописаного в регламенті конкурсу, та формальні порушення з боку самих учасників.
 
Стосовно першого порушення, продюсери та юрист Юлія Ткаченко звернули увагу на участь у журі Олександра Пономарьова, який продюсує двох учасниць Національного відбору, одна з яких брала участь у півфіналі конкурсу. Хоча прямо така заборона в положенні конкурсу не прописана, Олена Мозгова й Ігор Гончаренко вважають це прямим порушенням принципу неупередженості.
 
З формальних порушень учасників вони називають участь у конкурсі пісень, які до цього мали комерційну реалізацію, що також заборонено положенням конкурсу (пісні не повинні мати комерційну реалізацію до 1 жовтня 2008 року). При цьому в списку порушників опинилася й сама Анастасія Приходько. У листі до НТКУ зазначено, що пісня, з якою вона брала участь у півфіналі, була випущена ще 2007 року. А на прес-конференції сама Анастасія визнала, що її пісня порушує дозволений хронометраж (не більше 3 хвилин) і триває 3 хвилини 56 секунд.
 
Олена Мозгова пояснила порушення з боку Анастасії Приходько нечіткістю положень конкурсу, що дає можливість тлумачити їх двозначно. На її думку, це створює загрозу конфліктних ситуацій, що можуть призвести до дискваліфікації України як учасниці «Євробачення». Відтак, Олена Мозгова та Ігор Гончаренко вимагають від НТКУ зміни правил конкурсу та ліквідації конфліктних положень, а також повторного проведення півфіналу конкурсу за новими правилами. У випадку відмови НТКУ вони мають намір звернутися до суду.
 
Зазначимо, що приводом звернення з листом до НТКУ став коментар віце-президента НТКУ Романа Недзельського газеті «Киевские ведомости», у якому він розповів про недопуск Анастасії Приходько до фіналу через те, що її пісня була випущена раніше 1 жовтня 2008 року. Водночас продюсери Анастасії Приходько наголошують на тому, що пісня спершу була допущена до участі у відборі, а значить з чисто формальних міркувань її не можна знімати у півфіналі.
 
Офіційний список фіналістів національного відбору на «Євробачення-2009» мають оголосити сьогодні на прес-конференції в НТКУ, про що читайте на «ТК» згодом.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19270
Читайте також
10.03.2009 07:57
Олександр Зирін
, для «Детектор медіа»
46 587
05.02.2009 18:44
Мария Иванова
, для «Детектор медіа»
17 811
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
rlk
5553 дн. тому
альона гоніт. правила зовсім не двозначні. кому як не їй про це знати - стільки років цим займалася на першому національному. це типу сказати: так,я порушив закон, але я не винен, що цей закон саме такий, давайте перепишемо закон і я зроблю все по-новому. маячня
дз
5553 дн. тому
ну і де??? і де інформація з прес-конференції??? хоч би прес-реліз якийсь там!!! ..... уууу.....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду