Василь Ілащук: Національний відбір «Євробачення-2009» був проведений у суворій відповідності до правових норм

18 Лютого 2009
19095
18 Лютого 2009
17:06

Василь Ілащук: Національний відбір «Євробачення-2009» був проведений у суворій відповідності до правових норм

19095
Василь Ілащук: Національний відбір «Євробачення-2009» був проведений у суворій відповідності до правових норм
Жодних порушень під час проведення Національного відбору «Євробачення-2009» Національною телекомпанією України допущено не було. Про це 18 лютого на прес-конференції, присвяченій підбиттю підсумків півфіналу Національного відбору заявив Президент Національної телекомпанії України Василь Ілащук.
 
Учасники прес-конференції спростували усі пункти звинувачень на адресу НТКУ, озвучених раніше продюсерами Оленою Мозговою та Ігорем Гончаренком. Зокрема, коментуючи участь у журі Олександра Пономарьова, президент НТКУ представив журналістам документ, який засвідчує, що Пономарьов не є продюсером учасників Tori Joy та Іри Пойзон, як це стверджувала пані Мозгова. Співпродюсерами зазначених виконавців, згідно з документом, є Ігор Іващенко й Андрій Кисельов – співробітники продюсерського центру Олександра Пономарьова, що, на думку пана Ілащука, не є порушенням принципу неупередженості.
 
Коментуючи закиди щодо формальних порушень з боку учасників, пан Ілащук заявив: усі учасники півфіналу, які допустили такі порушення, до фіналу не пройшли. При цьому він зачитав список фіналістів, до якого увійшли, зокрема, Олександр Панайотов, Світлана Лобода та Ленара Османова. Цим виконавцям у листі-зверненні Олени Мозгової до Василя Ілащука також закидалися формальні порушення, а саме: запис бек-вокалу у фонограмі замість живого виконання (Олександр Панайотов), перевищення хронометражу на 12 секунд (Світлана Лобода) і попереднє перебування пісні в комерційній ротації (Ленара Османова).
 
Однак члени журі Національного відбору відкинули також і ці звинувачення. Так музичний продюсер Володимир Бебешко заперечив наявність будь-якого запису бек-вокалу в Олександра Панайотова. Віце-президент НТКУ Роман Недзельський повідомив, що тривалість пісні Світлани Лободи становить 2 хвилини 52 секунди, що цілком вписується в хронометраж. А неточності вимірювання зумовлені технічними затримками. Водночас пісня Ленари Османової, за інформацією журі, була записана й оформлена як твір у січні 2009 року. А відповідна перевірка юридичного управління НТКУ не виявила фактів перебування пісні в комерційній ротації.
 
Коментуючи ж закид пані Мозгової про те, що керівництво НТКУ перевірило пісні на відповідність формальним вимогам лише після півфіналу, пан Недзельський пояснив ситуацію технічними причинами. За його словами, на попередньому етапі така перевірка майже неможлива через великі обсяги наданих матеріалів – деякі з 64 учасників надавали по декілька пісень, а то й по цілому альбому. Навіть перевірка пісень і виступів 15 фіналістів тривала протягом 10 днів.
 
Нагадаємо: 18 лютого продюсери учасниці національного відбору «Євробачення-2009» Анастасії Приходько Олена Мозгова та Ігор Гончаренко звернулися з листом до президента НТКУ Василя Ілащука, в якому вимагають внесення змін до правил конкурсу та проведення повторного півфіналу, інакше – подаватимуть позов до суду. Анастасія Приходько до числа фіналістів національного відбору не потрапила.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19095
Читайте також
10.03.2009 07:57
Олександр Зирін
, для «Детектор медіа»
46 586
05.02.2009 18:44
Мария Иванова
, для «Детектор медіа»
17 809
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5539 дн. тому
Позорище, а не відбір! Одні " труси". Члени жюрі, ви ж вибирали людей не для своє сауни-лазні !!!!!!!!!!!! Весь світ подумає, що у нас усі українці збочено-стурбовані.
5539 дн. тому
Жюрі трохи забуло, що відбирало не акторів у порнофільми
Foxy
5544 дн. тому
фан:"А НИКИТА попали в финал? Класные девченки, особенно грузинка... Никитин знает, что делает." - Никитин-то, может, и знает, что делает, только девчОнки не попали ни в одну ноту!!! Позор!!! Лишь оголенной грудью и взяли жюри и мужскую половину зрителей!
5548 дн. тому
Відбір здійснений для збільшення хабарів організаторам Ілащуку впершу чергу. Українське Євробачення - відмивання грошей. Криза торкнулася вже керівників, а від звички їздити на Хамерах і відпочивати на Балі тяжко відмовитись.
5549 дн. тому
илащук молодец ???? хотя, в каком-то смысле да......
вася
5549 дн. тому
Замість Ілащука потрібно поставити Дерюгіна. Тільки тоді буде порядок в НТКУ
дз
5549 дн. тому
нічого такого не трапилось. тільки дивно, чого Мозгова так швидко здалася.
фан
5549 дн. тому
А НИКИТА попали в финал? Класные девченки, особенно грузинка... Никитин знает, что делает.
5549 дн. тому
Да он сам для себя-плохая услуга
артист
5549 дн. тому
О. Мозгова не може без скандалу. Це єдине, що вона добре вміє робити - плести інтриги. І не потрібно "прикриватися" Віталіною Ющенко. Думаю, що вона робить погану послугу для сім'ї Президента... та для свого батька!!!
Эдуард Клим
5549 дн. тому
Илащук - молодец!!! Все было по-чесному. Правила для всех одинаковы!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду