Луценко пообіцяв покарати винних у побитті журналістів на Кловській. Порушено кримінальну справу

6 Жовтня 2008
15393
6 Жовтня 2008
19:43

Луценко пообіцяв покарати винних у побитті журналістів на Кловській. Порушено кримінальну справу

15393
Луценко пообіцяв покарати винних у побитті журналістів на Кловській. Порушено кримінальну справу
3 жовтня Печерське районне управління внутрішніх справ у місті Києві порушило кримінальну справу за фактом завдання тілесних ушкоджень фотокореспонденту української газети «КоммерсантЪ» Олександру Течинському. Про це «Детектор медіа» повідомив колега пана Течинського, кримінальний кореспондент газети Костянтин Усов. Він також надав «ТК» копію постанови про порушення кримінальної справи:
 

 
Нагадаємо, 2 жовтня на вулиці Первомайського (станція метро «Кловська») у Києві під час сутички охоронців будівництва біля Будинку Звукозапису та учасників акції протесту було травмовано трьох журналістів. Олександрові Течинському невідомий зламав руку дерев’яною палицею. Цей момент був зафіксований на фото.
 
«Тепер міліція має достатньо слідчого натхнення, щоб розібратись у подіях на Кловській, - каже Костянтин Усов, який розслідує події 2 жовтня. – «КоммерсантЪ» задіяв серйозні контакти у правоохоронній системі, і мені відомо, що тільки сьогодні в Олександра Течинського було три зустрічі, пов'язані з цим розслідуванням. Слідчий Глоба уранці знову відновлював із його слів картину подій і документував свідчення. Потім Олександр зустрічався з Міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком та начальником київської міліції Віталієм Яремою».
 
За словами Костянтина Усова, міністр «досить емоційно пообіцяв покарати всіх винних, а також дав генералу Яремі усну вказівку "вжити заходів" щодо заступника начальника керівника Печерського райвідділу Соцького». Останній, за інформацією Костянтина, був присутній у місці подій і не вжив жодних заходів для припинення бійки та захисту журналістів, які виконували свої професійні обов'язки.
 
«Увечері Олександр Течинський пройшов огляд у судово-експертному центрі. Перелом руки належить до тілесних ушкоджень середньої тяжкості, і медичний висновок потрібен для доповнення кримінальної справи новим складом злочину. Наразі вона порушена за фактом хуліганства – це максимум чотири роки позбавлення волі. Однак виключно за хуліганські дії – знаю із власного досвіду – жоден суддя не винесе такого вироку, тому потрібна додаткова кваліфікація», - розповів Костянтин Усов. За його словами, підозрюваного дотепер не знайдено і не затримано.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15393
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сива Кобила
5679 дн. тому
Ну от, зараз будуть вибори, Луцик-Революцик знову буде на собі сорочку дерти "за народ". От і нагадаймо йому про вул. Первомайського, 5 -- 2.10.2008. І про інші випадки, коли міліція була на місці таких сутичок і відверталася.
Для г-жи Кочкиной
5682 дн. тому
Абсолютно непонятно, где Вы усмотрели тут ложь. Журналистов и правда били - нахально и цинично
5682 дн. тому
Оця заява, що травмовані три журналісти, нагадує нахабну та цинічну брехню. Алена Кочкина.
5682 дн. тому
Вони кришують давно - по жінці, що їй працівник Грегоса зламав руку - справу не відкрито, Голубенко був на місці подій 2 жовтня у нетверезому стані і у цивільному, а ліцензію фірмі Грегос видало ж МВС! То хто головний винуватець у цій справі? не МВС????
Надія
5682 дн. тому
А де був Луценко чотири дні?Його підлеглі кришують покідьків що били журналістів, беруть гроші, а Луцик ще патікає про свою чесність.Ще на ціх штрафах в руках корумпованого ДАІ навариться.Нафіг він потрібен...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду