Хорошковський оголосив про свій відхід від управління «Інтером»

9 Січня 2008
10391
9 Січня 2008
13:45

Хорошковський оголосив про свій відхід від управління «Інтером»

10391
…і передав свої повноваження «Київській правничій компанії». Коментує член правління «Інтера» Ярослав Порохняк.
Хорошковський оголосив про свій відхід від управління «Інтером»
Валерій Хорошковський, власник і голова наглядової ради каналу «Інтер», оголосив про свій відхід від справ та передачу медіаактивів в управління юридичній компанії «Київська правнича компанія». Таку заяву Хорошковський зробив сьогодні у розмові з «Детектор медіаю».
 
Слова Хорошковського про відхід від медіаменеджменту  коментує Ярослав Порохняк, юрист, член правління АТЗТ «Українська незалежна ТВ-корпорація» («Інтер»), директор ТОВ «Український медіа-проект» (власник 61% акцій АТЗТ«УНТК») (на фото):
 
- 23 грудня 2007 року у зв’язку із призначенням Валерія Івановича Хорошковського керівником Митної служби України він передав управління компаніями, в яких він обіймав посаду директора, юридичній компанії «Київська правнича компанія».
 
- Уточніть, будь ласка, про які компанії ідеться...
- Це були ті іноземні компанії, які контролюють групу «Інтер».
 
- Ви говорите про компанію «Український медіа-проект»?
- Це компанія U.A. Inter Media Group, яка є власником 100% ТОВ «Український медіа-проект». Її директором був Валерій Іванович, але з 23 грудня передав повноваження і вийшов із складу директорів. Також це компанія Mindon Holdings Limited, яка є власником НТН.
 
- Хто займе місце пана Хорошковського в цих компаніях і раді директорів?
- Це питання ще не вирішене. Він подав відповідні листи про відставку і на черговому засіданні буде обрано черговий представник до ради директорів. Засідання має відбутися одразу по закінченні новорічно-різдвяних канікул.
 
- Хто зможе відповісти на запитання щодо стратегії розвитку групи в 2008-му році, зокрема про формат НТН?
- Ганна Безлюдна, генеральний продюсер. Вона відповідає за творчі концепції усіх каналів групи «Інтер», і НТН в тому числі.
 
- Чи прийняте вже рішення щодо НТН?
- Я відповідаю за інші питання. Але, наскільки мені відомо, ніяких різких змін на каналі не йдеться.
 
- Уточніть, будь ласка, ідеться про те, що Валерій Хорошковський відійшов від менеджменту чи вийшов з числа акціонерів?
- Ні. Саме свої повноваження в компанії, яка є власником безпосередньо всього медіахолдингу, він передав «Київській правничій компанії».
 
U.A. Inter Media Group опосередковано володіє 61% акцій АТЗТ «Українська незалежна ТБ-корпорація» (телеканал «Інтер»), 90% «Кіно-ТБ» (телеканал «Ентерфільм»), 90% Музика-ТБ («Enter Music»), телевізійними каналами К1, К2, Мегаспорт, іншими медіаактивами. 
 
Mindon Holdings Limited (Кіпр) згідно із ліцензійними документами Нацради України з питань ТБ і РМ, володіє 1 % ТОВ «Телестудія «Служба інформації» (телеканал НТН). Решта 99% у ТОВ «Український медійний ресурс», м. Київ, мажоритарним власником якої є компанія Uvercon Investment Limited (аз інформацією «Эксперта», компанія «представляет интересы медиагруппы U.A. Inter Media Group Limited Валерия Хорошковского»). Водночас, за інформацією з компетентних джерел «ТК», відхід Хорошковського від справ може знаменувати остаточний перехід телеканалу «Інтер» під контроль структур, пов’язаних із Дмитром Фірташем.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10391
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
карену
5953 дн. тому
це фірташу дуже хочеться, щоби всі так думали:))
Карен
5953 дн. тому
Очередной лохотрон.Ведь всем известно,что Хорошковский в Интере зиц-председатель у настоящего хозяина-Григоришина.Сколько можно комедию ломать.?...
Бабка Параска
5954 дн. тому
Читай, каналы К1,К2 и Мегаспорт давно купили медиахолдинг Интер. Фирташу уже банок (банков) не хватает. Лучше бы базары скупал.
Edit Or... Delete
5954 дн. тому
MindoN chy MindoM???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду