Незалежна медіа-профспілка: НТКУ потрібна незалежність та соціальні гарантії для працівників

14 Вересня 2005
675
14 Вересня 2005
17:22

Незалежна медіа-профспілка: НТКУ потрібна незалежність та соціальні гарантії для працівників

675
Незалежна медіа-профспілка: НТКУ потрібна незалежність та соціальні гарантії для працівників
Під час призначення нового керівництва НТКУ Незалежна медіа-профспілка України вимагатиме чітких гарантій, аби менеджмент компанії, представники уряду та профспілок підтвердили чинність угоди про невтручання в редакційну політику НТКУ.

Про це йдеться у розповсюдженій сьогодні заяві за підписом голови НМПУ Сергія Гузя.

"За будь-яких умов є неприпустимим повернення до практики політичного керування змістом програм НТКУ" – сказано в заяві.

Крім того, НМПУ наголошує, що запровадження реформ має забезпечуватися чіткими і зрозумілими соціальними гарантіями для працівників, що можуть потрапити під скорочення штату. "НМПУ звертає увагу, що неможливим у цьому випадку є застосування мінімальних гарантій, передбачених трудовим законодавством України. Виплати на рівні одного-двох посадових окладів не можуть бути прийнятними при нинішньому рівні інфляції та вартості життя. Тому уряд повинен провести переговори з профспілками щодо рівня гарантованих компенсацій та забезпечити наявність цих коштів у бюджеті наступного року."

НМПУ також наполягає на тому, що зміст концепцій, які подаються на конкурс по заміщенню посади президента НТКУ, повинен містити розділи з соціально-економічним обґрунтуванням усіх запропонованих реформ, а щоб уникнути загострення конфліктної ситуації, викликаної змінами в НТКУ, профспілки телекомпанії "повинні бути проінформовані щодо цього та мати можливість впливати на зменшення негативних соціально-економічних наслідків, якщо такі передбачаються."

За інформацією прес-служби НМПУ

Читайте також:

КНМП вважає неможливим призначення президента НТКУ до ухвалення плану реформування телекомпанії

Конфлікт на Першому каналі: чому саме зараз?

Профспілки Національної телекомпанії висловили недовіру топ-менеджерам

Ірина Геращенко: в найближчі два дні Держсекретаріат оголосить про зрозумілий механізм обрання керівника НТКУ на конкурсній основі

Шевченко подав Президенту план реформування НТКУ

Колектив "УТР" протестує проти приєднання до НТКУ

Профспілки НТКУ вимагають призначення президента телекомпанії на конкурсних засадах

Профспілки НТКУ критикують нинішню ситуацію з реформуванням телекомпанії

Первым каналом хотят забивать пропагандистские гвозди?

Київська незалежна медіа-профспілка стурбована планами "оптимізації" НТКУ

Первый канал: ревизия прошлого и… будущего?

НТКУ чекає не скорочення, а „оптимізація”, а ще - збільшення фінансування
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
675
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду