Володимир Сівкович вимагає перевірити обставини смерті Плужнікова

7 Вересня 2005
1951
7 Вересня 2005
13:43

Володимир Сівкович вимагає перевірити обставини смерті Плужнікова

1951
Володимир Сівкович вимагає перевірити обставини смерті Плужнікова
7 вересня Верховна Рада України направила запит народного депутата України Володимира Сівковича до Генерального Прокурора України Святослава Піскуна та Голови Служби Безпеки України Олександра Турчинова щодо проведення розслідування загибелі народного депутата України Плужнікова І.О. у зв’язку з нововиявленими обставинами, які дають підстави вважати її насильницькою.

“... до червня поточного року 71 % акцій АТЗТ „Української незалежної ТВ-корпорації", яка є власником загальнонаціонального каналу „Інтер", контролював Плужніков І.О., а інші 29% акцій АТЗТ належали Громадському російському телебаченню, - йдеться у запиті, - доводжу до Вашого відома, що як стверджують особи з найближчого оточення п. Плужнікова І.О., у квітні – травні цього року п. Плужніков І.О. проводив переговори з Секретарем РНБОУ Петром Порошенком про можливий продаж своєї частки в телеканалі „Інтер” за 150 млн. долларів США. Але в кінцевому результаті п. Плужніков І.О. відмовився продавати свою частину акцій телеканалу”.

Також народний депутат звертає увагу, що після смерті основного акціонера, контроль над його часткою в провідному українському телеканалі перейшов до російської структури „Євразхолдинг". “Таким чином, „Інтер" повністю належить іноземним власникам, що є грубим порушенням Закону України „Про телебачення і радіомовлення" та створює загрозу національним інтересам та національній безпеці України”, - наголошується в запиті.

Володимир Сівкович звертає увагу, що “всі дії по заволодінню каналом були проведені в період перебування п. Плужнікова І.О. в стані коми та відразу після його поховання, у зв'язку з чим виникають питання про їх правомірність і законність”. За його словами, відповідно до чинного законодавства спадкоємці набувають права володіння майном лише через 6 місяців після смерті людини.

У запиті парламентар наводить інформацію про те, що протягом квітня-липня 2005 року зацікавлені особи провели сумнівні операції по зміні засновників комерційної структури ТОВ „Пегас телебачення", а також з акціями АТЗТ „Українська незалежна ТВ-корпорація". Особливо народний депутат звертає увагу на те, що 13 червня 2005 року, саме в той день, коли п. Плужніков І.О. перебував в Німеччині в тяжкому стані, в Україні від його імені було терміново проведено збори учасників ТОВ „Пегас телебачення”, (яке є акціонером телеканалу „Інтер”), на яких змінили керівництво. Все це було здійснено за 9 днів до смерті п. Плужнікова І.О. Загадковим у цій ситуації, на думку В.Сівковича є те, що у день фіксації лікарями стану коми Плужнікова І.О., відбулися збори акціонерів телеканалу „Інтер” і зміни в керівному складі компанії.

Володимир Сівкович вимагає ретельно перевірити обставини смерті народного депутата України Плужнікова І.О. з урахуванням вищевикладених фактів та перевірити законність всіх операцій щодо акцій телеканалу „Інтер” та зміни керівних органів компаній-акціонерів телеканалу.

Також народний депутат вимагає вжити заходів щодо усунення загроз національним інтересам України та приведення діяльності телеканалу „Інтер" у відповідність до вимог Закону України „Про телебачення і радіомовлення"

"Детектор медіа"

Читайте також:

Интерконтинентбанк лишили активности

«Интер» - гарантирована ли стабильность?

Путина просят вмешаться в покупку украинского телеканала "Интер"

Телеканал "Интер" попал под наблюдение Валерия Хорошковского?

Влад Ряшин: В среду на Интере не было никакого собрания

"Інтер" вже продано? (оновлено новину від 22 липня, додано 23 липня)

Лікарі стверджують, що Плужников помер своєю смертю

Сегодня в Киеве состоится церемония прощания с И.Плужниковым

Телеканал "Интер" опровергает факт продажи части акций, принадлежащих Плужникову

Плужніков продав "Інтер" офшору з острова Мені?

Владелец "Интера" в тяжелом состоянии

Порошенко не покупает «Интер», а посредничает?(обновлено
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1951
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду