Дмитро Тузов: «Є новини кримінальні, є спортивні, а в нас екологічні будуть»

31 Березня 2010
33544
31 Березня 2010
13:56

Дмитро Тузов: «Є новини кримінальні, є спортивні, а в нас екологічні будуть»

33544
Заступник голови правління ТОНІСа розповів, що на осінь канал оновить сітку, переформатує новини, а за 2-3 роки зніматиме документалістику рівня Discovery
Дмитро Тузов: «Є новини кримінальні, є спортивні, а в нас екологічні будуть»

Дмитро Тузов назвав принаймні дві причини, з яких він не хотів би давати інтерв'ю «Телекритиці»: по-перше, йому не надто кортіло ділитися задумами щодо оновлення ТОНІСа у наступному сезоні, а «хотілося поговорити вже про готовий продукт». А по-друге, він не мав ані найменшого бажання підставлятися під обстріл коментарів від наших «добрих» читачів. Тому розмові передували одразу дві палкі дискусії, якщо це можна так назвати. Одна - про славну роль «Детектор медіа», яка має першою написати про події, що відбудуться на медіаринку, а друга - про ганебну роль інтернет-форумів в історії спілкування ТК з нашими ньюзмейкерами. «Що не скажеш, все одно обплюють», - пояснював Тузов. Але після довгих умовлянь («Ну, Дмитре, хіба редакція має стосунок до коментів? На УП ж ви форум навіть не читаєте, то чому ви ТК пов'язуєте з форумом? Так це ж не ТК пише - це ж ваша телевізійна братія і пише все це і на вас, і на Ткаченка, і на Скрипіна... Ви ж не Наталя Мосейчук, яка не спілкується з ТК через те, що хтось на форумі написав, що в неї істеричний голос...») приречено погодився.

 

Тузов на ТОНІСі від 2002 року. Був ведучим новин, керівником новинної служби, головою правління, тепер офіційно є заступником голови. Судячи з відповідей, журналіст у Тузові сильніший за менеджера: єдиний момент, який він підкреслено оминув у розмові, - це розрив співпраці ТОНІСа з екс-генеральним продюсером Юрієм Нікітіним. Тут він був суперлаконічним: «Був такий експеримент». Щодо решти тем - досить конкретно висловив своє бачення причин занепаду каналу під час кризи та пояснив, яким буде реінкарнований ТОНІС.

 

- Рік тому, коли на каналі починалися певні експерименти, я думав, що далі падати немає куди. Від тої позначки ми втратили вдвічі, тобто якщо рік тому ми балансували між 11 - 14-м місцем, то нині це вдвічі нижче. Тож зрозуміло, що головне завдання - це вирулити.

 

- Падіння пов'язано з тим, що конкуренти розвивалися активніше, чи внутрішніми причинами?

- Є така думка, що це не ми впали, що це всі інші виросли.

 

- І як ви до неї ставитеся?

- Все-таки це один із факторів. Як на мене, не вирішальний.

 

- А який вирішальний?

- Програмінг, мережа, промо. Все разом. Плюс криза дуже вдарила. Був період, коли канал працював узагалі на повторах - виручали лише старі бібліотеки. Ну й купили собі розуму, що молоду аудиторію треба завойовувати інакше, ніж ми це пробували робити.

 

- Ви говорите про оновлення сітки програмами, які запровадив на ТОНІСі Юрій Нікітін?

- Були й такі експерименти. Річ не в тім. У нас був дуже непростий період. Згадайте, у квітні минулого року нас відправив на вулицю сейлз-хаус - розпрощався зі сльозами чи без, але було сказано досить конкретно: хлопці-дівчата, вибачайте, ми вас забезпечити не можемо. А наша комерційна служба була не готова. Та й у ситуації, коли всі рекламодавці фактично «розписані» між сейлз-хаусами, самостійно продавати канал, умовляти: «Ну зайдіть, будь ласка, на ТОНІС» - це не така проста штука. Ми тоді в пожежному порядку підписали угоду зі «Сферою», яка - скажу так - не спрацювала. Ті гроші, які ми отримали від «Сфери», - це було настільки смішно, що їх навіть неможливо назвати кишеньковими витратами. А канал потребував грошей, велике навантаження бюджет несе зокрема й у зв'язку з нашою специфікою розповсюдження сигналу. Ще удару під дих завдав «Трансбанк» - банк, який здавався рідним, просто заморозив наші кошти силами тимчасової адміністрації. Вони нам не віддавали грошей навіть на зарплату. І уявіть, коли у вас двісті чоловік - і всі питають, як далі жити... Коротше, не будуватиму Нью-Васюки з хмарочосами і повітряними замками, але скажу напевно - тепер ситуація стабілізувалася. Наприкінці минулого року між сейлз-хаусами просто була бійка за канал.

 

 

 

 

- Яка бійка? Розкажіть...

- Та були просто детективні історії. Крім переговорів із менеджментом, виходили на власника, розповідали Костеріну страшні історії про те, що на каналі все корумповано, що з каналом неможливо підписати угоду... Ситуація змінювалася чи не щогодини. От завершилися переговори з одними, обговорили якусь ціну, раптом - бац, дзвінок від іншого сейлз-хаусу: ми готові заплатити вам більше. Різне було. Але навчені гірким досвідом, ми вибирали варіант, коли більше грошей і більше стабільності. Коли люди будуть відповідати за взяті на себе зобов'язання. Між іншим, учора я спілкувався з представниками «Відео-Інтернешнл», які нас обслуговують, так от - вони цілком задоволені, по рекламних надходженнях на квітень ми цілком ідемо в графіку. Я не кажу, що ми жируємо, але те, що в нас зараз не може бути такої історії, як невиплата зарплат або проблеми з утриманням власної мережі мовлення, - це точно.

 

- Тобто боргів по зарплаті немає?

- Дивіться, коли в нас були проблеми з виплатою зарплати, це була ситуація прогнозована. Наприкінці 2008 року в нас відбулися збори колективу, на яких я попередив, що далі може бути дуже боляче, і кому є куди йти - треба цей шанс використовувати. І якщо ви пам'ятаєте, те, що в кризу називали дипломатичним словом «оптимізація», ми почали чи не першими на ринку - з нас усі тоді іронізували, було багато негативу, але нам було очевидно, що відбувається, і, не маючи зовнішнього фінансування ні-я-ко-го, ми, звісно, мали піти на цей крок. Наприкінці 2008 року ми, скажімо так, домовилися з колективом, що спочатку канал покриватиме всі свої операційні витрати, оплачуватиме мережу, щоб, не дай Боже, не вивалитися взагалі з ефіру, а потім ділитимемо все, що залишається, на зарплати. Ми пройшли жахливий період, коли люди не отримували грошей по кілька місяців. Тепер таких боргів немає - залишився хіба що зовсім невеличкий борг перед тими, хто раніше звільнився з ТОНІСа, і цей борг ми будемо поступово гасити.

 

- Ви сказали про специфічну мережу ТОНІСа, що ви мали на увазі?

- Ситуація така: основні ефірні ліцензії було розподілено в 2003 - 2004 роках. Тобто всі загальнонаціональні мережі постали до 2003 року, а в 2004-му вже розігрувалися залишки. У ТОНІСа з різних обставин - я зараз не буду фантазувати чому і як - не вийшло отримати необхідні для розвитку ліцензії. Тому ми були змушені формувати мережу з власних передавачів та партнерських каналів, які нас транслюють у регіонах. Різниця між утриманням власного передавача і партнерською угодою - це десь разів у двадцять. Таким чином, усе, що канал заробляє, фактично йде на утримання мережі.

 

- Розцінки з роками змінювалися? Нині «партнерство» коштує більше, ніж 5 років тому?

- Дуже ексклюзивна історія. Де є попит і де конкуренти активні - причому, ви ж бачите, зараз постають деякі загальнонаціональні мережі, які мають серйозні фінансові дотації і мають можливість прийти і сказати, мовляв, викидай цей ТОНІС, навіть забудь про нього - то там, навіть ще до кризи, доходило до збільшення розцінок удвічі. Хтось тримався за давні партнерські стосунки, десь нам доводилося підвищувати ціни... Але оскільки мережу не можна втрачати, бо це одразу позначається на частці, то особливо в такій ситуації не поманевруєш. Насправді там, де були серйозні пропозиції, були й серйозні торги.

 

- Скільки ви витрачаєте на утримання мережі?

- Це комерційна таємниця.

 

 

 

 

- Окей, але в будь-якому разі - ви ж не хочете сказати, що якби не криза, то глядач би дивився тільки ТОНІС?

- Ні в якому разі. Зрозумійте, криза, мережа... Це все так, але ми шукаємо причину в собі. Ми навіть виходимо з того, що панель працює чесно. Що піплметри міряють правильно. І тому нас найперше цікавлять канали, дуже вузько орієнтовані, з дуже обмеженим покриттям, які, тим не менш, мають вищі показники, ніж ТОНІС (за «50+» це, приміром, такі канали, як К1, «Кіно», М1, ТВі, «НТВ-Мир». - Л.Г.). Тобто зараз ми - по-перше, досліджуємо, чому наш канал «ухнувся» протягом кількох місяців удвічі, а по-друге, вивчаємо все конкурентне середовище. До речі, ми цього місяця відновили нарешті відділ промо, який було «оптимізовано» чи не першим. Каналу страшенно бракує якісного промо. От ми запустили страшенно дорогий продукт «Атлас відкриттів» виробництва Discovery. Вартість одної серії - 1 млн доларів. Ми змогли його придбати тільки завдяки світовій дистрибуції, звісно, за значно скромніші кошти. Це 8 двосерійних фільмів про найцікавіші країни світу. Ми поки купили 16 фільмів і будемо закуповувати далі. Продукт абсолютно в нашій концепції - інтелектуальний, цікавий, красиво зроблений. Ми його поставили в дуже гарний час, він непогано йде, але - я розумію - ми його недорозкрутили по промо.

 

- Крім відділу промо - якісь ще відділи ви повернули?

- Зараз повертаємо. Відділ виробництва документальних фільмів. Очолюватиме його Іван Абрамов.

 

- ТОНІС зніматиме фільми рівня Discovery?:))

- Звісно. Але треба дивитися не в горизонті вересня цього року, а планувати на наступні 3 - 5 років. Науково-документальне кіно - все, що стосується винаходів та інновацій, пізнавальні фільми про туризм і поїздки за кордон. Але власну документалку запускатимемо обережно. Зрозумійте, я тільки за розвиток власного виробництва, але реальність така, що каналу треба буде піднімати рейтинг передовсім за рахунок грамотного програмування та закупівель. У нас уже є партнерські угоди з тим же Discovery і National Geographic.

 

- Що ж у підсумку залишиться від власного виробництва?

- По-перше, все-таки буде власна документалістика. Перші фільми з'являться в ефірі вже восени. По-друге, новини, які ми зберегли навіть під час жорсткої кризи. Так уже склалося, що новини на ТОНІСі - це частина бренду каналу. В нас було дуже багато дискусій у ньюзрумі. Адже є розуміння того, що коли на десяти каналах ідуть близнюки-новини, які часто навіть версткою не відрізняються, то треба відстроюватися. Тим паче, що ми програємо великим каналам за технічним оснащенням - в нас немає ПТСок, прямих включень, приміром. Я гадаю, нам треба піти в life, переорієнтувати наші новини на «просту людину», якій пояснити, що саме для неї означатимуть, наприклад, зміни в уряді. Але до цього ми вирішили йти поступово - не вирубаючи новини з ефіру, не зупиняючи виробництва, але крок за кроком розставляючи потрібні акценти, які допоможуть нашим новинам і відповідати концепції каналу, і мати своє обличчя, відмінне від інших. Плюс у нас є задум підсилити новини проектом, який трансформується з програми «Життя» - це буде випуск екологічних новин. Робоча назва Green News. Деталі ще у стадії обговорення. Дивіться, є новини кримінальні, є спортивні, а в нас екологічні будуть. І це зовсім не тому, що власник каналу - Володимир Костерін, який до останнього часу очолював Партію зелених і активно займається зеленим рухом і тепер.

 

- Ну а чому ж тоді? Унікальна ніша на ринку?

- І це теж. А ще це дуже модний в усьому світі напрямок - світовий бомонд виступає за права тварин, проти одягу з хутра, закликає обмежити викиди в атмосферу, пропагує сонячні батареї і вітрові електростанції й тому подібні речі. Але це все ж речі другого порядку. В нас у країні системно екологією не займається ніхто. Це дуже дивно для країни, яка пережила Чорнобиль, має пандемію туберкульозу і страшенно високу статистику онкологічних захворювань.

 

- Судячи з того, що я чую, формат каналу змінюватися не буде? А що буде із сіткою?

- Дивіться, формат у нас залишиться той самий - пізнавально-інформаційний. А сітку ми змінимо у вересні. Наша нинішня сітка є досить еклектичною. Вона складалася не за принципом «що потрібно каналові», а «що ми можемо собі дозволити, аби заповнити ефір».

 

- А на яку аудиторію ви розраховуватимете?

- Ну, скажу так: зазвичай, домінантна аудиторія тих же новин - це старші чоловіки. А нам дуже хочеться, з одного боку, не втратити новини, а з другого - омолодити аудиторію. Тому ми запровадимо в наших новинах велику кількість пізнавальних сюжетів, новини науки і техніки.

 

- Наскільки я пам'ятаю, ви вже намагалися омолодитися - у вашому ефірі були такі програми, як «Звєздочьот», «Фітнес Армія», «БананаНьюз», розраховані на тинейджерів. Які результати цього омолодження?

- Зараз ці програми знято з ефіру.

 

- Тобто не омолодилися?

- Я можу сказати тільки свою думку. Кожна програма окремо може бути найгеніальнішою, але вона може поламати аудиторію каналу. От не буду називати, в якому саме з цих проектів, але аудиторія протягом випуску змінювалася тричі! Звісно, нічого неможливого немає, можна зробити канал для тинейджерів, кинути виклик Новому. Але нащо? Якщо в Нового закуплено тільки 15 молоднякових серіалів, є власний продукт (ранок, вікенд), є новини, є власна міжпрограмка. Нам це зараз повторити - це все одно що піти з вилами на товарняк.

 

- Отже, по власному виробництву у вас на осінь плануються: екологічні новини, просто новини, документальні фільми і... все? Чи поки що все?

- Зрозумійте, сітка у стадії формування. Є ще ідея зробити ранковий блок. Недорогий, опрацьовується дуже економічна модель. Плюс свій проект журналістських розслідувань. Певніше зможу сказати на осінь.

 

- Як ви зараз оцінюєте, що відбулося із «Медіадомом», спорідненим до якого був ТОНІС?

- Це був ще один із тих експериментів, який ТОНІС теж пережив. За концепцією він був і справді цікавий, на заході є такі приклади, коли аналогічні проекти добиваються гарних показників за рахунок синергії ньюзрумів газети й телеканалу. Але я суджу про цей експеримент як менеджер ТОНІСа, і з моєї позиції логічною є інша постановка питання: якби ті гроші, які було витрачено на утримання холдингу, величезної газети зі штатом понад 400 осіб, яка мала найкраще обладнання - монітори Samsung не купувалися, купувалися монітори Apple, - якби ці гроші тоді інвестували в ТОНІС, то він би займав кардинально іншу позицію на ринку, ніж ту, яку ми обговорюємо зараз. Ну й інше питання - може, варто було розвивати ще один канал, а не газету? Нині вистояти на ринку каналові-одинаку дуже важко. Ви ж бачите: відбулася структуризація телепростору, команди працюють сім'ями. А це дає і централізоване планування, і дисконти при закупівлі продукту, і спільне виробництво новин. Але тут у ТОНІСа перспектив немає. Єдине, що певна синергія в нас виникатиме лише з тими каналами, з якими ми продаємося в одному сейлз-хаусі.

 

- Вересневе оновлення сітки з чим пов'язане: з тим, що ви самі сподіваєтеся більше заробити на рекламі, чи з тим, що пішли інвестиції в канал?

- Ми розраховуємо лише на власні сили. І тут треба сказати, що, з одного боку, нам «Відео-Інтернешнл» обіцяє, що ми заробимо все, на що розраховуємо, а з другого боку, непогано запрацював наш власний комерційний відділ. Олександр Сапронюк його фактично сформував, і зараз його люди, як на мене, достатньо грамотно працюють, добре продаючи квоту каналу. Але скажу й так: Володимир Костерін і ще Заїра Махачева, яка очолює управляючу компанію, підтримали телеканал.

 

- Тобто, Дмитре, дотацію від власників ви отримуєте?

- Знаєте, дотації дуже потрібні. Нагальним стає питання технічної модернізації, яку без додаткових грошей ми не потягнемо. Але зараз - хоч як це дивно звучить - технічні питання є вторинними. Я чудово знаю, що телебачення на 90% - це світло, і я аж ніяк не недооцінюю важливості картинки. Але для нас нагальнішим є створення нормальної менеджерської команди. Всі прізвища, які я вам назвав, - Махачева, Сапронюк, Абрамов плюс старі тонісівські кадри, - це той фактор, який разом зі стабільною ситуацією по рекламі дає мені можливість говорити про наступний сезон без фанфар і гучних презентацій, але з певністю.

 

- Я би ще хотіла вас запитати щодо впливу власника на канал...

- Запитайте, бо як ви не запитаєте, то я вас запитаю, чому ви мене про це не запитуєте. Що саме вас цікавить?

 

 

 

 

- Судячи з того, що під час резонансної історії з падінням «Медіадому» Володимир Костерін не висловився щодо ситуації, в мене склалося враження, що він не дуже переймається своїми медіаактивами...

- Ні, це не так. Не було публічних виступів. Але всередині було багато не просто розмов, а активних дій із порятунку «Газети 24». Костерін її тягнув настільки, наскільки довго він міг це робити. І ви бачили, що змінювалися команди, брали людей з ім'ям, від яких очікувалося, що вони витягнуть проект. Ця робота була дуже нервовою. Було дуже багато спроб цей проект врятувати. І, наскільки я можу судити, він не відмовився від цього проекту остаточно - проект заморожено. Я не виключаю, що будуть якісь дії з реставрації цього проекту. Але повторюся ще раз: особисто я - проти. Бо я за те, щоб гроші інвестувати в канал.

 

- Наскільки активно власник бере участь в управлінні каналом?

- Скажу відверто: зелений напрямок - це його життєва філософія. Зрозумійте, не так політична позиція, як життєва філософія. Тому одразу врахуйте - його канал не може бути іншим. Зелені потребують того, щоб бути представленими в парламенті. От подивіться на останні європейські вибори...

 

- Тобто ТОНІС потрібен Костеріну ще й для того, щоби просунути партію в парламент?

- ТОНІС йому потрібен, щоб просувати екологічну ідею загалом. І дуже часто абсолютно без прив'язки до Партії зелених. Зрештою, подивіться наші екологічні програми. Я навіть не можу згадати, коли в нас на ефірі був представник Партії зелених. Хоча це теж політична сила, яка має право бути представленою в медіапросторі. Та й тема дуже важлива... Можливо, я щось пропустив, але якоїсь масштабної дискусії на екологічну тему ані в Кисельова на «Інтері», ані у Савіка Шустера на «Україні», ані в інших ток-шоу я не пам'ятаю.

 

- Але якою є роль екологічних поглядів Костеріна в розвитку каналу?

- Вона є значною. Я точно знаю, що канал він бачить саме таким, який може змінити ситуацію в сфері екології. Тому він ініціював усі екологічні програми, які є в нас на каналі, - і «Зелену варту», і «Життя», і ті Green News, про які ми з вами говорили. Очевидно, «Зелену варту» буде модернізовано. Бо вона замислювалася як амбітний проект журналістських розслідувань. Є брендована машина, яка має виїжджати «по дзвінку» від глядачів у різні куточки України, зі знімальною групою і юристом на борту. У результаті таких рейдів ТОНІС отримує відеоматеріал, а паралельно створюється база різних екологічних ситуацій по всій країні. І навіть якщо ми не можемо кудись доїхати, ми все одно так чи інакше намагаємося зафіксувати цей випадок і контролювати ситуацію. Але у зв'язку з мінімальним фінансуванням проект було суттєво - скажу так - підкориговано. Зараз його, можливо, вдасться повернути ближче до задуму.

 

- А як же розмови про продаж ТОНІСа?

- Це скоріше питання до власника, ніж до мене. Але всі ці розмови щодо того, що ТОНІС продається... Це бізнес, а в бізнесі завжди ведуться переговори, вивчається попит. Скільки себе пам'ятаю, стільки на ринку говорять про продаж ТОНІСа. Але мені здається, що каналу він не продасть.

 

Фото Павла Старостенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
33544
Читайте також
Коментарі
7
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Fisherman
5131 дн. тому
Опять всё так смешно, что опять грустно. Эти крики/пуки про Дискавери слышны ещё со времен Докаленко. Вы, своими руками, уничтожали канал. Из последнего это "Детский сад Никитина". Дима, очнись, что ты за бред несешь?! Какой Дискавери?! Вы в долгах, как... Команды ноль. Ты хоть знаешь сколько стоят программы созданные дискавери, какая техника используется?! Далеко не камеры на изоленте и монтажки собраные 5из1. Вы людям не можете платить адекватные зарплаты, только нанимать Никитиных и выбрасывать бабло, которого и так нет. Надо признать, что для Тониса сейчас подходит фраза - Богатый выживает как хочет, а бедный как может. У Димы короткая память. Когда делали Медиадом - Да мы, да у нас такие рейтинги будут, да Дискавери будут к нам на стажировку просится! Вернитесь хотя бы на рейтинги 2005-2006 года и может тогда...Вы же сами, вашим омоложением очередной раз спустили канал. Почему тогда молчали - что это только добьет канала?! Последний вопрос, Дима, а хоть расплатились с географик ещё года 3 назад, с первой закупки? А вообще, наша песня хороша - начинай с начала. Всё одно и тоже. ZLOY прав на все 100. Удачи.
Tv-maniyak
5140 дн. тому
Ведь Дмитрий прав, в Украине предостаточно того, что можно пустить в эфир, не опускаясь до уровня чернуха, парнуха и мыльные оперы... Неужели можно забивать этим эфир??? В итоге мы получаем глупую рекламу через каждые 20 минут, что просто выводит из себя, при просмотре таких фильмов, как «Список Шиндлера». В конце-концов, нам есть чем гордится... Достаточно для этого по стране проехаться... Я за Украинские открытия... нахвастались уже западом! Тонису хвала за то, что готовы делать уникальные сюжеты... Молодежь не "хавает" copy past в украинской версии.
Sol
5140 дн. тому
Дмитре, ти заслуговуєш на повагу, як патріот ТОНІСУ. Та й в "експериментах з Нікітіним" ти вступився за колектив каналу і проблеми було таки вирішено. Бачу, що сивини тобі ці "експерименти" додали. Одне, в четвертому запитанні варто було б все ж таки оминути питання Трансбанку. Всі добре знають, що там не з вини ТА ситуація склалась. Не варто тобі воду в це болото лити. А твій кум та за сумісництвом власник каналу, на жаль, заслужив в широких колах репутацію тварини не кошерної. Коротше кажучи - Химка передавала від когось, що хтось там падлюка. А тобі і каналу - успіхів. Бережи Боже вас всіх
ZLOY
5140 дн. тому
Очередной бред!! Открой телекритику, почитай все интервью Тузова, все одно и тоже... Мы с огромными (необоснованными) амбициями, мы профессионалы, у нас команда... КАПЕЦ!! А где Ты как профессионал был когда эксперимент с Никитиным устраивали? Хвост поджал, в замы убежал, всю свою команду подставил под удар, дал возможность Юре порулить, своих людей поставить, лишь бы тебя не трогали!!! И сидел тихонько, никаких заявлений, никаких интервью про планы и амбиции.. Ну конечно был Никитин, ему надо было пиарится... Все теперь Юра тихонько свалил, и вот я герой спаситель Тузов))) Дискавери он снимать собирается!! Ты сначала с долгами рассчитайся, рейтинг подними хотя бы на уровень 2007 года, а потом уже смотри в сторону Дискавери. Кому оно надо с такими показателями!! "Є така думка, що це не ми впали, що це всі інші виросли" - это профессионально? Ага за месяц все выросли, как только Никитин пришел и запустил девочек и мальчиков вместе с кино в прайм. Тузов если ты еще не разобрался то ТК и Медиабизнес читают люди которые знают и разбираются в телевидении. И первое решение не давать интервью было очень правильным. И так имеем репутацию менеджера-неудачника по совместительству кума Костерина. Сидим ничего не делаем, понижаем показатели канала, и делаем громкие заявления... КАПЕЦ!!
Modmuasell
5141 дн. тому
Чтобы действительно что-то менялось, нужно начинать с себя, в сию минуту... как только поменяется взгляд, поменяется и отношение. Нечего перекладывать на других столько важную миссию!
Modmuasell
5141 дн. тому
Да, и правда, Discovery это очень круто, жаль только, что если хочешь его смотреть, покупай волю за сотню грн. или тюнер, примерно за такую же цену в месяц, просто чтобы смотреть любимый канал в свободное от работы время! Вопрос в том, почему ни один канал Украины до сих пор не приспособился снимать и показывать настоящее познавательное видео. А Тонису в этом вопросе зачет!
kovalenko
5141 дн. тому
Якби ще від всього цього (передач і партій) щось дійсно змінювалось...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду