Спасибі Савіку за все…

25 Лютого 2009
51074
25 Лютого 2009
14:50

Спасибі Савіку за все…

51074
Спасибі Савіку за все…
«Запитайте у Савіка, що нам робити», – прохають цементники Криму. «Як жити далі?» – майже безнадійно волають шахтарі Донбасу. «Дякуємо вам, Савіку, за все», – схиляючись у поклоні, стримано виголошують народні депутати.
 
Так, він уміє зачепити за живе, бо вправно маніпулює моментом, що завжди виникає в нас несподівано-доречно. Його останнє телевізійне творіння – «20» (відео), прихищене 5-м каналом, – яскраве підтвердження того.
 
Найтрагічніша сторінка недавньої радянської історії – Афганська війна, якої намагаються не чіпати державні мужі, бо в ній і досі більше запитань, ніж відповідей. Та все, як то кажуть, до пори й до часу…
 
Савік і тут виявився найспритнішим і влаштував щось на зразок старої радянської програми «От всей души», в якій дав можливість назгадуватися й наплакатися. Що ж це було насправді: зібрання ветеранів, блакитний вогник чи ще щось – визначити важко, просто настав слушний момент і кругла дата, а це хороший піар-хід, якого Савік просто не міг пропустити.
 
Насправді ж тема настільки делікатна, що мимоволі доводиться добирати слова до характеристики відверто слабкого, недопрацьованого проекту. Савік не бажав говорити серйозно і до кінця. Він шоумен і робив шоу, розраховуючи на те, що лише безсердечні люди можуть бути байдужими до щемливих розповідей його героїв. Але «шоу» не клеїлося з самого початку: вже з першої появи співачки-посла Камалії, яка перелякано-розгублено, із тремтінням у голосі читала вступні слова й перераховувала спонсорів, і аж до запитань самого метра: «вы были ранены?», «вы были контужены?», «вам помог медик?». Зловісна тиша й відповіді невлад вибивали з колії. Його стримані, небагатослівні візаві були так не схожі на балакучих депутатів.
 
Зовсім незрозуміла, принаймні, концептуально, роль ведучої співачки-посла. Мабуть, Шустеру подобаються яскраві блондинки, бо що з них візьмеш. Якщо насправді участь Камалії було обумовлено спонсором, то чесно було би відверто сказати про це, інакше серйозність проекту викликає, м’яко кажучи, певний сумнів, а саме «шоу» претендує на несмак.
 
Безперечно, Савік «витягнув», наскільки це було можливо, цей ефір і, зрештою, дав можливість бодай озвучити афганські проблеми, що роками не розв’язуються. Але тільки дав можливість озвучити, залишившись, як завжди, безстороннім слухачем. Так надійніше і безпечніше, адже він все одно став першим, проти цього не заперечиш. Люди, котрі роками не чули доброго слова, розуміння і співчуття, теж готові щиро сказати: «Спасибі, Савіку, за все!».
 
Отак, панове журналісти, вчімося, поки Савік ще не залишив нашої довірливо-наївної країни, як слід користаймося моментом, щоб завжди бути на вістрі, чи, радше, на плаву.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
51074
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Tau
5539 дн. тому
не поняв чого тут прихистили костюгнатека - ні ума, ні драйву. а мабуть, ще й копієчки платять.
Uilfred
5541 дн. тому
Хто відповів би на зачіплені афганцями гострі теми, якщо із політиків там був лише Катеринчук, який заявив, що він зараз не політик, а "афганець"? Чи треба було дати опозиції в особі Червонописького попіаритись ще на цій темі?
Орест
5541 дн. тому
Дивився,точніше змушував себе це робить. Згоден із гатенком,всі гостр теми обійшли,навіть тоді,коли їх зачіпали афганці. Зо шо спасибі?
Надежда
5541 дн. тому
Чему учиться-плыть по верхам,оставте это шустеру. ирония автора очень уместна. Наверное афганцы ждали подобного проекта. но явно не такого попсового. Про ведущ. молчу...просто нет слов!
хтось
5541 дн. тому
Пане Гнатенко! Може Ви хотіли сказати, що журналісти (принаймні більшість з них) не «користуються моментом, щоб завжди бути на вістрі, чи, радше, на плаву»???!!! Просто не всі вміють це вправно робити! То ж справді - вчіться!
Савик
5541 дн. тому
Костя, потанцуем?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду