Крапля людяності в океані політболота

18 Лютого 2009
20801
18 Лютого 2009
06:55

Крапля людяності в океані політболота

20801
Крапля людяності в океані політболота
Хоч як це печально, але навіть у Божу неділю ми не знаходимо сили, щоб побороти в собі сатану, і дивимося політичні підсумки тижня. Невже тільки для того, щоб усоте пересвідчитись у палкій нелюбові наших можновладців? Певно, не зовсім так, бо десь у глибині душ жевріє надія, що вони, наші достойники, отямляться й перестануть нас мучити, шматувати наші нерви, мов мавпа газету. Але марно сподіваємось, звір продовжує свою справу безжально і безкарно. І коли цю так звану діяльність іще й підкресено серйозно «підсумовують», стає зовсім кепсько від власного безсилля.
 
Та на щастя, автори-ведучі теж люди і намагаються бодай іронічно говорити про «діяльність» тих, хто на Печерських пагорбах. Наприклад, дуже точну тональність обрала для програми «Час. Підсумки» (5 канал) Лідія Таран. Здорова іронія, з якою ведуча коментує кульбіти вітчизняного політикуму, елемент гри з предметами, жива, непритаманна цьому формату лексика сповнюють телеглядача оптимізмом: раз жартуємо, значить живемо!
 
Щось подібне намагаються робити в підсумковому «ТСН» («1+1»), але тут іронія виходить удаваною, неартистичною – одним словом, натужною, і це одразу впадає в око.
 
Завжди міцно «скроєні», якщо можна так сказати, «Подробиці тижня» на «Інтері». Тут, навпаки, без зайвих емоцій, скепсису, виключно «м’ясо», жодних тобі домішок – політика в чистому вигляді. Щоправда, не оминають у підсумковій програмі «Інтера» і не зовсім рейтингових у пересічного глядача новин культури. «Справжнє кіно кризи не боїться» – під таким девізом розповіла про «Берлінале» інтерівський власкор Тетяна Логунова. Кілька бліців із ключовими персонами, власні зйомки цікаво та змістовно відтворили атмосферу фесту «найважливішого із мистецв».
 
Та найсильніше враження з-поміж усіх підсумкових матеріалів справив надзвичайно людяний і позбавлений зайвого пафосу сюжет Андрія Цаплієнка про українських афганців. Не думаю, що він дався йому легко в психологічному сенсі, адже більшість людей покоління Афгану досі мислять радянськими стереотипами. Репортаж був справжнім, без витискання сльози і спонукання до сліпого співчуття. Журналіст повинен бути гуманістом, навіть тоді, коли всі навколо вимагають страти.
 
І наостанок іще раз про тих, хто вміє радіти життю попри всі кризові негаразди, а саме про «Берлінале» і Катю Осадчу, яка завжди на передовій, бо саме завдяки її ентузіазму український глядач мав змогу побачити й почути справжніх легенд, зокрема королеву європейського панку Ніну Гаґен. Загалом, репортажі Каті з цього антидепресивного форуму були надзвичайно позитивними, іноді симпатично іронічними, іноді епатажними й навіть дещо сентиментальними. Ну а сама Катя не поступалася найколоритнішим персонажам фестивалю, у такий спосіб працюючи на модний імідж нашої невеселої, на жаль, держави.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20801
Читайте також
26.03.2009 12:47
«Эхо Москвы»
30 068
20.02.2009 11:50
Анна Голубева, OpenSpace.ru
38 592
13.02.2009 15:47
Андрей Цаплиенко
, для «Детектор медіа»
58 308
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
***
5545 дн. тому
А что этот материал про юродивою катю?
5546 дн. тому
Странно... А почему до сих пор нет никакой информации о проекте "20", который записывался Шустером в прошлое воскресенье? Вроде как 5 канал будет его показывать.
Мир
5548 дн. тому
5 канал лоховской, но таран ведет свое фуфло прикольно. согласен,цаплик сделал классный материал.
...
5548 дн. тому
гнатенко и осадчая-ягодки из одного поля))))
Голота
5548 дн. тому
Костю, влучно! Лише не носіться із тою Осадчою,мов із писаною торбою. Осадча мавпує ще й скоро затанцює: уявляю цю цибату чаплю у вальсі.
Мурат
5548 дн. тому
Согласен с Вами, Константин, сюжет Цаплиенко действительно человечный без осуждения и дикого патриотизма. ""Интер",иногда приятно удивляет, если конечно не лижет ж...москве. Осадчая конечно тупая и смешная, но Вы от нее, как я понимаю без ума,приглядитесь внимательнее-пустота,которую заполняет отличная команда.
5549 дн. тому
да, осадчая выглядела презабавно :)))))
5549 дн. тому
катя осадчая еще и затанцует скоро
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду