Скромно, але смачно: «Шустер live»

11 Вересня 2008
44934
11 Вересня 2008
20:33

Скромно, але смачно: «Шустер live»

44934
Скромно, але смачно: «Шустер live»
Риба плаває там, де глибше, ну а наш невгамовний Савік Шустер - там, де більше платять. Цього телевізійного сезону найвищі ставки, слід розуміти, на ТРК «Україна».
 
Савик Шустер, як завжди, постійний у власних уподобаннях і «кобилку» на ім’я «політика» на переправі із одного каналу на інший не міняє. І чинить розважливо та мудро, бо в такій буремній країні, як наша, політика – справа найприбутковіша. По-перше, її можна легко увібгати в будь-який формат, по-друге, забезпечити гарантовано стабільні рейтинги, особливо не напружуючись. Встигай лише коментувати, а команди Президента і прем’єра про інтригу подбають самі. Власне, «Шустер LIVE» і сподівається черпати із цього живильного джерела.
 
Ідея щоденного шоу не нова: підсумувати інформаційний день без пафосу, спокійно, розважливо і, що дуже важливо, робити все це у розважальній формі, звісно, в межах здорового глузду. Про те, що глядача слід постійно дивувати, Шустер не забуває і вже самим підбором коментаторів, котрі з’являються у студії, слово тримає.
 
Жаль, коментатори ситуативні, а не спеціально підібрані, наприклад, душечка Ромцьо Віктюк, який весь ефір говорив про себе, коханого. Приїхав до Києва на гастролі, тому і потрапив до студії, а наша коаліція йому так само цікава, як і північному гуру Б. Г. Якщо Віктюк і Б. Г. виконували роль гламурного елементу в шоу, то тоді їх поява виправдана, а якщо від них сподівались почути розлогі суспільно-політичні коментарі, то це виглядало, м’яко кажучи, наївно.
 
Поза всяким сумнівом, найвищий градус шоу – Євген Кисельов, який уже встиг розібратись у не дуже мудрих хитросплетіннях української політики, тому його думки є найціннішими, найкваліфікованішими і найзрозумілішими пересічному глядачеві. Шкода, що лише «засвітився» і відразу зник Петро Бурковський – він однозначно потрібен програмі. У його коментарях відчувалася добра обізнаність у багатьох сферах суспільного та політичного життя, та й те, що образ Бурковського не «затертий» телебаченням до відворотного блиску, теж, як на мене, дуже важливо.
 
Забавуськи шоу на кшталт «заппінгу‑кнопингу» поки що спрацьовують слабо, можливо, Максиму Бахматову (а від учора й Петру Мазі) потрібен кваліфікований помічник, щоб допомагав сублімувати все найрезонансніше, а не тільки те, що вразило особисто. Як показав досвід кількох програм, «вихоплені» Бахматовим на власний розсуд «родзинки» – мало вражаючі, окрім бабці із Гаазького суду, якій підсунули до розгляду не ту справу.
 
Винесена в окрему, рубрика «Хочу Обаму», безперечно, зухвала і пікантна, але, як можна вже пересвідчитись на прикладі трьох програм, зовсім не витримує смислової напруги та духу інтриги, що від неї очікувались. Надто прогнозованим став вибір ведучої рубрики, тусе-діви Світлани Вольнової. Тексти вона вивчає вправно і проголошує їх еротично, з хвилюючими придиханнями, але сенсу в них кіт наплакав. Банально, солоденько, а відтак не переконливо. От коли б на цю роль «хочу Обаму» Савику вдалось умовити Наталію Вітренко, це була б справжня бомба. А те, що красуня Вольнова хоче Обаму, – нічого дивного, тим паче інтригуючого.
 
І насамкінець, про головного героя, який саме у цьому форматі перебуває ніби в тіні. Така «роль» Шустеру не властива, але дає собі раду він із нею вправно, час від часу корегуючи хід думок коментаторів або мимовільно підкидаючи репліки для їх заспокоєння.
 
Савік Шустер зауважує, що поки що створити студію ХХІ століття його команді не вдається, маючи на увазі окремі технічні збої. Думаю, майстер шоу кокетує. Його нова програма за всіма ознаками – якісний прорив у вітчизняному телебаченні щодо форми, змісту і навіть тональності діалогів‑монологів. Хоч не хоч, а знову доводиться дякувати Шустеру за впровадження новітніх технологій. Планка каналу «Україна» підіймається все вище, а попереду ще шоу Сердючки та інші амбітні проекти. Одним словом, «провідним» є над чим замислитись, бо, виявляється, цей почесний епітет – не стала константа. І це тішить.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
44934
Читайте також
06.10.2008 11:32
«Телекритика»
Вадим Денисенко, ProUA
20 425
29.09.2008 10:54
Євген Проворний, для «Детектор медіа»
26 949
19.09.2008 18:27
Наталія Данькова
18 614
18.09.2008 07:18
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
20 040
Коментарі
22
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
grethen
5706 дн. тому
Когда в програме звучат некомпетентные мнения неосведомленных в теме людей..на фига их слушать? "Гламурные"и "популярные" гости как постоянные так и эпизодические только все портят..Неглупые, в принципе,телки Вольнова и Карпа именно в этой программе выглядят ТУПЫМИ..
maybut
5709 дн. тому
Цю програму треба було б назвати "Шустер.Trash" або "Ацьке шапіто у космосі". Головна героїня - Карпа. Здається вона весь час під героїном, або тривіально накурена. Короче повний отстой, "Сільский Час" - і той крутіший!
Шустер-фан
5710 дн. тому
"Тусе-дівка - Світлана Вольнова" - полный провал - больно и жалко смотреть на ее потуги быть похожей на... на кого же? Да неважно... на кого-нибудь из гламура, а вдруг получится? Другая дівка - маленьке цуценя, шо гавчить без передыху, хоть бы хто ий рота закрыв. Подскажите этому не то хлопчику, не то дивченци, шо когда молчит - умнее выглядит!
Доброжелатель
5711 дн. тому
Доброе время суток! рад и поздравляю Савик и его команду! а вот канал и руководство ТРК тут СОВСЕМ не при чем! Просто Савик с Колесниковым договорились пока не обложались) Этих "заик" с ТРК никто не спрашивал,поэтому и комментарии их нафиг не нужны!
кацаппинг лайв
5711 дн. тому
Студия большая и безвкусная. Еженедельная программа смотрибельна, потому что в нормальном формате, ежедневные выпуски просто убожество, прежде всего из-за гостей, соведущих (т.н. "хроникёров"), любительского и пошлого "цаппинга" и много несущего чушь Савика. Когда Савик стоит и только вежливо руководит, а говорят другие, смотреть ещё можно.
Зоя З
5711 дн. тому
Костя,з таким "заумним" ( а насправді,лакізно-холуйським чи дилетанстським) підходом можна виправдати й демона. Невже Ви не розумієте, для чого й чому в Україні зявився Шустер? Й чому саме тепер на ТРК? Невже ви не відчуваєте чи не бачите це з його " шоу"? Вам за Україну "не обідно"? А я все-таки чомусь думала, що Ви вже виросли з того бридкого "гламуру" й "забавоньок" й визріли хоча б до рівня українського журналіста, громадянина. Біда України через отаку інтелігенцію, фальшиву богему. Хоча відсутність національної еліти є проблемою всіх пострадянських країн. Але в Україні вона насправді критична, й що страшніше - тільки поглиблюється. Період суцільної поплавщини. Якщо на перших роках незалежності було все-таки чимало свідомих послідовників боротьби за Україну,то тепер відбувається деградація всього суспільствав, а й з нею інтелігенції.Чи навпаки. Звідси-відсутність справжніх політиків,лідерів. Чим й пояснюється теперішня політична криза. Коло замкнене. То ж коли у нас зявлятимуться ті поети, які в такий відповідальний для Держави час здатні стати вождями? Чи хоча б просвітниками?
френд
5711 дн. тому
внешнее оформление на уровне - я считаю. Другим каналам нос утерли. А качество инфомации и ведущих - беда. Что-то Ринат недодумал - прежнее шоу имело нерв - нельзя было оторваться. А сейчас - упор на развлекаловку. Жаль тех - кто не имеет интернета. Украинское телевидение смотреть невозможно.Лживая бесстыдная пропаганда.
Гнат
5711 дн. тому
Костю! Ви цю статтю написали, щоб своє фото {CENSORED} почепити?
5712 дн. тому
2 Олег(Вінниця). Кисельова послухаєте, якщо зможете його знайти у кабелі((((
5712 дн. тому
Скромно - "ШУСТЕР LIVE". Почитайте учебник по психиатрии, а потом статью пишите.
UKR
5712 дн. тому
Cool comments! Ми ще не всі хворі. Прорвемся.
5712 дн. тому
Недорозвинутий "політбомонд" і як результат ШУСТЕРІЗАЦІЯ, ШУФРИНІЗАЦІЯ, ШИЗОФРЕНАЦІЯ всієї країни. Рятуймо державу!
Ага
5712 дн. тому
Формат прикольний. Але є під час перегляду зберігаєтьсяі і навіть посилюється відчуття надзвичайної аматорщини. Мага вчора взагалі на питання Шустера про 11 вересня у США на третьому чи четвертому реченні стрибонув на Тимошенко та Генпрокуратуру. Капець. Повна така зацикленість на українському болоті у селі. Як у анекдоті про блохи – яка внутрішня будова карася? – Якби у карася були блохи, то вони б – і далі про бліх. Гнати Магу, просто гнати. «Хочу Обаму» - просто жесть. Якби Вольнова лежала гола на столі і забавляла себе, і стогнала «Хочу Обаму» - було би цікавіше. А то – на екрані відео із під Пентагону, і вона розповідає про Нью-Йорк. Ні, ну зрозуміло, що піпл схаває, бо хто ж із них там був у Вашингтоні чи Нью-Йорку? Показали репу Буша, і то добре. Повна аматорщина, де ви брали людей, отих, що окрім Шустера говорять у кадрі, люди добрі, з якої тусовки? Чиї це друзі та родичі?
5712 дн. тому
Больные люди пишут статьи о Шустере, комментируют и с умным видом разбирают его перлы, да еще общество заражают. Савик - профан, его отовсюду повыгоняли,он много стран и каналов поменял, пока не осел на Украине. Нашел себе благодатную почву - проффесора, каолиция и никто не бум-бум по-англ. Представьте себе в любой другой стране - "ШУСТЕР LIVE" Обхохочешся. Савик сам сказал, что "вероятно завершит свой профессиональный путь в Украине". Ну еще бы, где еще найдеш такой низкопробный политикум, не надо напрягаться, анализировать - нечего анализировать, это же не политика, это укр know how. Над нами весь мир смеется, а Савчик соорентировался и бабло рубит. Вы что принимаете эту халтуру за чистую монету? Видимо, да если анализируете этот пшик. На очереди - статьи о Сердючке, "хід думок", "якісний прорив"....
Олег (Вінниця)
5712 дн. тому
Дебільний формат програми !!! Прозорий стіл зі стільцями з якогось задрипаного бару; студія як космічний корабль; глядачі програми, до яких запрошені гості і сам Савік сиядь "задом"; місця для глядачів програми - як якась аудиторія в медичному університеті або в Верховній раді. Обличь глядачів ніколи не показують; незрозумілі запрошені гості: Віктюк, Вольнова, співаюча Гвердцителі, телеведучі - ну яке вони мають відношення до політики ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! Як результат - "Свобода слова" на ICTV залишилась єдиною цікавою програмою. Ще цікаво яку програму створить Кисельов. Його варто буде послухати, незважаючи на те, що він з Росії.
НЕ ВІРЮ!!!!!
5712 дн. тому
для нормальної людини передача - супер-пупер маніпуляція. оруел-1084 відпочиває десь в куточку. гігантоманію взяли з сувєцького союзу і всі там такі дрібненькі у порівняні з молохом МАНІПУЛЯЦІЇ. НЕ ВІРЮ!!!!!
5712 дн. тому
а мне программа нравится!
A
5712 дн. тому
a meni duzhe podobaetsja, Karpa - voobsche ofigenna chuviha. Pravda Volnova tam nedorechna, slova zazubrila, boitsja viti na ludi...nema zmistu v ii replikah.
снек
5712 дн. тому
полный абзац а особенно, так называемые иксперты такой чуши на каналах поискать с огнем надо
Тітка Мотря
5712 дн. тому
Широкомасштабне промивання мізків, підготована до майбутьніх президентських виборів. Вольнова - бландінка, навіть тексти не може вивчити.
Sanyi
5712 дн. тому
Люди!!!!! Дивіться цю програму!!!!!!!!! Нехай піплметрія підтримує цей проект хоча б... років з 10. Не кажу, що все почалося ідеально, але ж це лише початок - і який вдалий. Французький формат, про втілення якого особисто я мріяв вже декілька років, може зробити з нас якщо й не європейців, то принаймні європеоїдних за типом мислення. Подивіться на аудиторію в студії! Поки що вони здебільшого дивляться, як баран на нові ворота. Для них цей динамічний потік інформації та думок - дуже незвична річ, адже обговорюються питання, які начебто їх і не торкалися безпосередньо. Але форма вабить, а отже і зміст. Тож "многая літ" Шустеру LIVE
coment
5712 дн. тому
Честно говоря первые пердачи не произвели никакого впечатления. Если так пойдет и дальше Шустеру светит "красная карточка"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду