ТРК «Ера» в шоколаді

27 Серпня 2008
12495
27 Серпня 2008
11:33

ТРК «Ера» в шоколаді

12495
Чому джинсову «Еру» мені дивитися цікавіше, ніж «провідні канали»?
ТРК «Ера» в шоколаді
«Ера якості», «Ера бізнесу», «Ера здоров’я», «Будівельний майданчик», «Ера краси з компанією…». Вже по самих назвах програм ТРК «Ера» можна легко зрозуміти: колектив перебуває в постійному і, слід визнати, досить успішному пошуку саме тих підприємств і керівників, які міцно засвоїли, що піар – найголовніший чинник успіху. Раз ти у телевізорі – значить, ти успішний. Як приклад пропоную розглянути міцну, мов криця, і вже, здається, вічну в телепросторі нашої країни програму «Доброго ранку, Україно» та її безсумнівний комерційний хіт «Країна online»
 
Чому всі сценарно вивірені та вилизані ранкові програми так званих провідних каналів із сяючими красунями та не по-здоровому веселими молодиками-жартівниками поступаються майже канонічному та ортодоксальному Василеві Климчyку? Чому набагато цікавіше дивитися створену Климчуком та його командою всуціль джинсову «Країну online», аніж спостерігати за тим, як недолуга панночка за журнальним столиком у студії, що нагадує декорацію лялькової вистави, намагається зварганити «поживний» омолоджувальний салатик? Ну хіба це не парадокс? Саме так, але вміння авторів програми «Доброго ранку, Україно» змонтувати і цікаво подати відверту джинсу так, щоб її хотілося дивитися, свідчить про безперечну професійність журналістів, а з іншого боку – про чіткі правила гри і рамки, за які виходити – зась. Здається, на «Ері» ці постулати успішності засвоїли досить чітко і ніколи «не виходять» туди, куди не слід; можливо, саме тому програма так довго існує. В нашій демократії по-українськи такий талант багато коштує! Але як же тоді творчий політ, самореалізація та інші журналістські витребеньки? Ясна річ, «Ері» не до них, тому все, що вона «творить» в останні роки, починає тхнути нафталіном.
 
І все ж одна суттєва відмінність ранку на «Ері» від ранків на інших каналах є. Якщо всі решта намагаються не дай Боже не перевантажити глядача, який щойно прокинувся, серйозною інформацією, вдаючись до абсолютно дебільних кривлянь і валянь із VIP-гостями на канапах, то в «Доброго ранку…» навпаки, говорять виключно про серйозні державно-господарські справи, не забуваючи при цьому ще й самодіяльний колектив показати, створюючи тим самим враження інтелектуальної та національно зорієнтованої, а не якоїсь там попсової ранкової програми. Утім, хто поводиться із глядачем «підступніше» – той, хто лише розважає, чи той, хто натхненно з року в рік розповідає про райське життя в українській глибинці – слід іще добре покумекати.
 
Окрема тема – документальне кіно. На ТРК «Ера» воно представлене надзвичайно розлого та різнобічно – від «Пробудження Китаю. Розвиток країни», що було б особливо корисно переглянути нашим можновладцям саме в ці «щасливі» дні, і до таких, як «Енциклопедія великих». Щоправда, наших можновладців це вже, на щастя чи на жаль, не стосується.
 
Утім, чи справді відверта джинсовість «Ери» зовсім не шкодить її творчим здобуткам? Навряд чи, адже ТРК «Ера» наче зупинилась у розвитку і ніяк не може змінити відпрацьований роками формат, тим паче, що цей формат для неї стабільно прибутковий. Шкода, бо творчий потенціал і талановитий колектив у ТРК«Ера» існує. Певен, що і в новому сезоні «Ера» буде в повному «шоколаді», від якого, щоправда, вже починає трохи нудити. Відчувається, що нудить і самих ерівців, тож змін (бажано – на покращення загального іміджу) справді талановитої телекомпанії виключати не варто.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12495
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
анналитик
5731 дн. тому
Андрей Леонидович-единственный успешный телехозяин в этой уркиной телепомойке. Ему каждый ведок добывает пыльцу с отрасли, с коей шеф имеет дело в рамках достигнутых на липках договоренностей. То, что ящик в этом случае мало отличается от банкомата-не наше зрительское дело. Мы же это все равно не смотрим, а вот сколько людей нормально кормится и гордится своей корпоративной принадлежностью. Единственный, кто выпирает-хряк Вася, которого корпоративным ветеринарам никак не получается сделать боровом и отправить на консервы
lina
5731 дн. тому
Якщо не влаштовує назва передачі, ведучий, є сенс спробувати самій зробити краще, щоб всіх приємно вразити. На словах все легесенько вдається!
Наталка
5731 дн. тому
Сама назва передачі "Україна онлайн" мене вразила неприємно. Невже не знайшлося гарної назви рідною мовою! Чесно кажучи Климчука не дивлюся. "Косноязичний" ведучий мені не довподоби. І коли кілька років тому він отримав титул журналіст року, а поряд сиділа Безулик, я була шокована. Поставити Васю на місце Олі в подібне ток-шоу і більше його на екран не випустить жоден канал. Проста вчителька сільської школи після кількох спроб впоралася б не гірше за Климчука на "Ері"
Наталія
5731 дн. тому
.Отож й образ такого ведучого-незугарний зовні,облисіло-обжирілий, дуркуватий... ПЕресічна Правда що Клумчук ніби трішки відстає від життя і така позиція вже як би стала його іміджем. Але такі визначення"дуркуватий" і т д- хіба можна застосовувати? А оті молоді ляльки на іншіх каналах, які взагалі не вміють говорити, тільки що гарненькі? А хто тепер на телебаченні може дискутувати? І де наше національне телебачення?
валерій
5732 дн. тому
Ніби-то спроба професійного аналізу. але коменти одразу про вагу кличмука та чиюсь ніби-то нетрадиційну оруентацію. А професія тут до чого?
ПЕресічна
5732 дн. тому
Не погоджуюся з Гнатенком. Я теж часто переглядаю, чи починаю ранок з Першим національним. "Доброго ранку,Україно"- стало вже давно моїм вітанням по всьому світу. Хоча, якщо історично - то Климчук до назви й історії цієї передачі немає жодного відношення. Задум був геніальний, втілився не зовсім вдало, а тепер просто так собі тягнеться, напевно тому,що немає чим замінити. Климчук цю передачу якраз саме ганьбить. Я б не хотіла говорити про його людські якості (хоча мала "щастя"разом закінчувати ун-т), а саме про професійність. А її -то якраз й немає. Як й вчився! Вася як ніколи не знав укр мови, так її й не осягнув, стільки років обтираючись на ТБ.Його жарти примітивні ,недоречні, нелогічність розмов просто викликають відразу від укр передач.Видно навіть пересічним,що Вася ніколи не готується до передач,"не в темі і погано розуміється на тому,про що розмова. Не вміючи толерантно,цікаво й гостро дискутувати,він нерідко замінює це паніібратством (з нерівними!) ,й відвертою зверхністю,непоштивістю.А стосовно всяких заброд-улесливо й низько завпадає.Отож й образ такого ведучого-незугарний зовні,облисіло-обжирілий, дуркуватий й примітивний! Ну чим не справжній хохол! Отож, по таких й нас оцінюють!
Все просто
5732 дн. тому
Вася Климчук просто закриває очі на те, як його Гончарова віднедавна стала робити телепромо гомосексуалістам, трансвеститам і лесбіянкам. Ви бачили її ефіри "Культурного погляду"? Тай на сусідній "Дусі", де редакційну політику визначають люди не традиційної орієнтації, клмчуківська Гончарова - зірка. Тому не дивно, що і Костя Гнатенко, який не приховує своєї секс. орієнтації, раптом так гарно і тепло відгукнувся про канал "Ера".
Слава Украине !!!!
5732 дн. тому
У "Эры" нет патриотизма, нет понятия "Украина превыше всего".Мурыжат себе под нос ахинею про разность мнений, приглашают махровых пророссийских и российских скотов. Поливают брудом неньку Украину. Позорники .
Днепр-ск
5733 дн. тому
таких {CENSORED} как на "Эре" надо поискать..Шо радио "Эра", шо теле "Эра" всё {CENSORED}. Слушать тошно, как они шестерят перед "сине-белыми" януковичами на эфирах,, и как опонируют демократам. Хозяин ихний меняет полит.цвет..и эти типа журналисты туда же..
ьоб
5733 дн. тому
Що це, {CENSORED} Гнатенкові припав до вподоби товстун Климчук? Чи Вася просто забашляв, щоб так вилизати йому {CENSORED}? Приімітвна та заказушна "Ера" та ще й з {CENSORED} у вигляді ведучив. Вася та його хлопці нагадують казку "Три товстуни" та скоро в екран не влізуть. Де там професіоналіз побачив Гнатенко? Одна заказуха!
Кукринікса
5733 дн. тому
Костю, Ви як завше - толерантно та інтелігентно. Вася Климчук - жлоб жлобом. Про патологічну жадібність та {CENSORED} ставлення до своїх підлеглих я вже мовчу. Професіоналізм та демонстративне українство в жодному випадку не компенсує відсутності шляхетності та людяності. Країна, в якій заправляють парвеню - завжди буде такою, як ТРК Ера чи якийсь інший, можливо, гламурніший, але захланний телеканал.
шанувальник творчості Гнатенка
5733 дн. тому
Прокоментуйте халтури на "Інтері", Костю, Чи Вам цього разу "ЕРУ" замовили?
Наталія
5733 дн. тому
Хай краще нудить від натурального шоколаду, ніж від усяких замінників і барвників
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду